HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Százak kísérték utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

A cigány tradíciók szerinti szertartás keretében, muzsikaszóval százak kísérték utolsó útjára a magyarországi cigányság ikonjaként tisztelt Choli Daróczi József írót, költőt a Csepeli Temetőben.

Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást


(archív)

Az ukrán nagykövet elítélte a kárpátaljai cigányok elleni gyilkosságot, és együttérzését kifejezve mécsest gyújtott a meggyilkolt 24 éves Papp Dávidért a RomNet által szervezett megemlékezésen.

A Kijevben megtámadott romák védelmére szólít fel az Idetartozunk Egyesület


(archív)

A Kijevben megtámadott romák ügyében a külügyminisztériumhoz és az ukrán követséghez, és nemzetközi jogvédő szervezetekhez fordult Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület vezetője.

Árnyék ORÖ-t állít fel Kolompár Orbán

Árnyék ORÖ felállításába kezdett Kolompár Orbán, hogy a romák társadalmi felzárkózását segítő javaslatokat készítsenek a kormányzat számára, és felkészüljenek a jövő évi helyhatósági választásokra.

„Nézzenek a tükörbe!” - Beszélgetés Hídvégi Balogh Attila újságíróval

Az Élet és Irodalom számára Rádai Eszter készített interjút Hidvégi-B. Attilával, a RomNet főszerkesztőjével a pályáról, sajtószabadságról, és az aktuálpolitika legfontosabb kérdéseiről.

Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök


(archív)

Bilincsben vittek el egy hajdúhadházi roma politikust, aki arról beszélt, hogy továbbra is fizetni kell az uniós pénzből épült játszótér használatáért – állítják jogvédők.

Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!


(archív)

Elítélte a kárpátaljai romák elleni hétvégi atrocitásokat és mielőbbi fellépést sürgetett az ügyben kedden Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke.

Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át


(archív)

Miroszlav Horvat, az ungvári városi tanács (közgyűlés) képviselője, roma kisebbségi jogvédő szerint a kárpátaljai romák jelenleg nagyon nehéz időket élnek át, mert nincs, aki megvédje őket.

Ukrán biztonsági főnök: Oroszország állhat a romák elleni lembergi támadás mögött


(archív)

A kárpátaljai romák átmeneti tábora ellen elkövetett támadás mögött Oroszország állhat - jelentette ki Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) elnöke hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.

A KMKSZ elítéli a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett pogromot


(archív)

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség kedden nyilatkozatban ítélte el a kárpátaljai magyar romák ellen a hétvégén Lembergben (Lviv) végrehajtott pogromot.

Gyilkossággal gyanúsítják a kárpátaljai romák elleni pogrom szervezőjét


(archív)

Gyilkosság elkövetésével gyanúsította meg kedden az ukrán ügyészség a kárpátaljai romák átmeneti tábora ellen a hétvégén Lembergben (Lviv) elkövetett pogrom 20 éves, lembergi illetőségű szervezőjét.

Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni


(archív)

Petícióban követelik a helyi romák, hogy ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadniuk. Ebben még a jobbikos Zagyva Gy. Gyula is támogatja őket.

Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot


(archív)

Maszkot viselők késekkel és baseball ütőkkel támadtak rá kárpátaljai romák átmeneti táborára Lemberg (Lviv) külvárosában, a támadás következtében egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek.

Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük


(archív)

A tanodákban olyan gyökereket kapnak a fiatalok, amelyek a városukhoz és a hazájukhoz, Magyarországhoz kötik őket – mondta Langerné Victor Katalin egy felújított tanoda átadásán.

Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen


(archív)

Összesen 168,5 millió forintos csalás miatt emeltek vádat Kőrös Gusztáv solti cigány önkormányzati vezető, a Demokratikus Koalíció volt megyei elnökségi tagja és társai ellen - írta a Magyar Idők.

Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek


(archív)

Iratismertetéssel folytatódik a Fővárosi Törvényszéken M. Péter és B. Gyula pere, akik sorozatlövő fegyvereket alakítottak vissza, hogy azokkal gazdag cigány embereket öljenek meg és raboljanak ki.

Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni


(archív)

Az új olasz belügyminiszter, a szélsőjobboldali Liga párt vezetője azt nyilatkozta, a kormánynak szándékában áll egy kisebb népszámlálást vagy “pillanatfelvételt” készíteni az olaszországi romákról.

Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt


(archív)

Az ahang.hu és a Khetane Egyesület „Ne add el a szavazatod!” címmel a nyolcadik kerületi időközi választás hajrájára romáknak szóló, politikai tudatosságot elősegítő rendezvényt kezdeményezett.

Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel


(archív)

Tovább nőtt a gyanúsítottak száma az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) hivatali vesztegetés gyanúja miatt zajló eljárásban – értesült a 24.hu.

Bennem a vonó van, ők meg húzzák


(archív)

Vasárnap ismét TérTáncKoncert. A Fesztiválzenekar rendhagyó zenés-táncos programjának próbáiba Cserdiben lestünk be.

Ahol a múlt találkozik a jövővel


(archív)

A hátrányos helyzetű diákoknak a legszebb környezetet és a legjobb pedagógusokat kell biztosítani. – mondta Molnár István Gábor az Újpesti Tanoda megújult épületrészének átadóján.

LMP: a kormány foglalkozzon érdemben a szegregált oktatás felszámolásával!


(archív)

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy foglalkozzon érdemben a szegregált oktatás felmérésével és felszámolásával.

Helyettes államtitkár: mintegy 280 tanoda működik az országban


(archív)

Mintegy 280 tanoda működik Magyarországon, ezekbe az intézményekbe csaknem hatezer gyerek jár - közölte az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Szabolcs megyei Ibrányban.

Ukrán nacionalisták romatábort vertek szét egy kijevi parkban


(archív)

A Nemzeti Osztag elnevezésű ukrán nacionalista szervezet tagjai szétvertek egy illegálisan létesített átmeneti romatábort Kijev egyik parkjában, a rendőrség garázdaság miatt eljárást indított.

Balhé az ORÖ-ben: bukta az elnök a 800 ezres fizetését


(archív)

Minimálisra csökkentette Balogh János fizetését az ORÖ közgyűlése - írja a 24.hu, így az ORÖ elnöke a több mint bruttó 800 ezer forintos fizetése helyett nagyjából 70 ezer forintot kaphat.

Csütörtökön kísérik utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet


(archív)

A cigány tradíciók szerinti szertartás keretében kísérik utolsó útjára Choli Daróczi Józsefet, akinek halála miatt a családtagoknak részvétét fejezte ki Áder János államfő és Balog Zoltán miniszter.

Kerekasztal beszélgetést tartott Brüsszelben a pécsi Diverse Youth Network


(archív)

A pécsi Diverse Youth Network kerekasztal-beszélgetést tartott Brüsszelben arról, hogy mit jelent a romáknak, és nem romáknak az ellenállás, emlékezés, és hogy ez miként alakíthatja identitásunkat.

Dankó Pistára emlékeztek Újpesten


(archív)

Dankó Pistára emlékeztek Újpest Önkormányzata és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezésében a Gyermek és Ifjúsági Házban.

Gálaesttel emlékeztek a holokauszt roma áldozataira a Nemzeti Színházban


(archív)

Gálaműsorral emlékeztek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva szombaton a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

Csütörtökön tartják Choli Daróczi József gyászszertartását


(archív)

Csütörtökön 14 órakor a Csepeli temető ravatalozójában tartják Choli Daróczi József, magyarországi cigány közélet legismertebb alakjának gyászszertartását - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Tiszteletteljes főhajtás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton


(archív)

Koszorúzással emlékeztek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Niedermüller Péter a roma gyermekek miatt cselekvésre szólította fel az EB-t


(archív)

Kötelezettségszegési eljárás megindítására szólította fel az EB-t a DK EP-képviselője, amiért véleménye szerint sok roma gyereket jogtalanul emelnek ki a családjukból Magyarországon.

Járóka Lívia szerint az EP nőjogi bizottságának véleménye csúsztatásokkal teli


(archív)

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét.

Choli Daróczi József az Emmi saját halottja


(archív)

Choli Daróczi Józsefet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti - közölte a tárca.

371 Csillag – Koszorúzás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton


(archív)

Koszorúzással emlékeznek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Roma Hősök – II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál


(archív)

„Roma hősök” címmel második alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház Magyarország 2018. május 24-27. között a Stúdió K Színházban.

371 Csillag - Emlékezés a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjára a Nemzeti Színházban


(archív)

Gálaműsorral emlékeznek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva május 19-én a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felzárkóztatás egyenlő szegregáció

  • Szeretne „csak” rendes tudós lenni, de az elnyomás nem engedi

  • Nógrádi cigányzenészekkel ünnepelt Farkas Flórián

  • Balog: nem döntöttük el, hogy a határon túli magyar cigányok tehertétel vagy erőforrás

  • "Balog Zoltán kérjen bocsánatot a cigányságtól!"CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt