HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Civil Napok az ország északi és déli részén

Dömösön és Esztergomban, illetve Pécsett folytatódott a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval zajló közéleti beszélgetéssorozata.

Három megye hat településén több mint ezren voltak a Civil Napokon

Már ez első héten több mint ezren vettek részt a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang által szervezett „Civil Napok a Civil Tanáccsal” jelszóval indult országos közéleti beszélgetéseken.

Országos hálózat alakult a roma nők aktív közéleti szerepvállalásáért

A roma nők aktívabb és hangsúlyosabb politikai, közéleti szerepvállalását ösztönözve országos hálózat alakult az NDI segítségével,. A közösségépítő kezdeményezés országos konferencián mutatkozott be.

Milliárdokat költ a kormány Csatkára

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely. A beruházáshoz a kormány adja a forrást.

Sztojka Attila: Mindenki jobban él a 2010 előtti helyzethez képest

A frissen kinevezett roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos azt is elárulta, mit szól az ellenzéki pártok roma programtervezetéhez. Interjú.

Kitömik pénzzel a csatkai cigánybúcsút

Három ütemben 2,6 milliárd forintból újul meg a cigányság legnagyobb hazai zarándokhelye, a csatkai kegyhely.

Farkas Flóriánék megszólaltak: A gyermekeinket mi neveljük, nem Brüsszel!

Közleményt adott ki a fideszes Farkas Flórián vezette Lungo Drom cigány érdekvédelmi szövetség – még hozzá Brüsszellel kapcsolatban.

A kormánybiztos nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség

Sztojka Attila kormánybiztos szerint mindig is nyugodt, befogadó nép volt a magyar, így nem tapasztalja, hogy Magyarországon erős lenne a cigányellenesség.

Roma nők a közéletben – konferencia

A roma nők aktívabb politikai és közéleti szerepvállalását előmozdító három napos országos konferenciát tart az NDI amelynek keretében a legaktuálisabb közéleti kérdésekre keresik a választ.

Civil Napok - a Civil Tanáccsal

Országos közéleti beszélgetéseket szervez a következő egy hónapban a Civil Tanács Egyesület, a RomNet és az aHang. A rendezvénysorozat szombaton a Szolnok megyei Alattyánból indul.

Együttműködési megállapodást kötött a DK Kolompár Orbánékkal

Szövetségi együttműködési megállapodást kötött egymással a DK és a Magyarországi Cigányközösség Fóruma – olvasható a Demokratikus Koalíció keddi közleményében.

Lejtőn a romák felzárkóztatása

Sztojka Attila kinevezésével már kormánybiztosa is van a roma kapcsolatoknak. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a cigányság helyzetében milyen változás várható ettől.

Romaügyi kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjét, Sztojka Attilát a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki a kormányfő.

Szavak, melyek tettekhez vezettek - Szabadtéri kiállítás a roma holokausztról

Szavak, melyek tettekhez vezettek címmel szabadtéri kiállítással emlékezik a roma holokauszt áldozataira az Egyetem téren a Phiren Amenca, az Uccu Alapítvány, a RomNet és a Civil Tanács Egyesület.

Szavak, melyek tettekhez vezettek – Kiállítás a vészkorszak roma áldozatinak emlékére

Szavak, melyek tettekhez vezettek címmel, szabadtéri kiállítással emlékezett a roma holokauszt áldozataira a Phiren Amenca, az Uccu Alapítvány, a RomNet és a Civil Tanács Egyesület Budapesten.

Civil gyermektábor Farkaslyukon

Ötven gyermek részvételével nyolc napos gyermektábort rendezett a Borsod megyei Farkaslyuk üdülőjében a Civil Tanács Egyesület, a Dikh Tv és a RomNet.

Az Európa-hírű jogvédő nem fél Orbán bosszújától

Visszaadja a magyar államtól kapott magas rangú kitüntetését Európa egyik legismertebb roma vezetője, Romani Rose. A RomNet főszerkesztőjét kérdezte a Hírklikk a döntés hátteréről.

A cigányok mandátuma - Tényfeltáró film

Vajon hogyan akar az ORÖ a 2022-es választásokon 4, vagy akár 5 embert is bejuttatni az Országgyűlésbe? Erről szól a filmünk. A címe: Cigányok mandátuma, avagy a szót nem szólók története.

Európa Tanács: Európának tanulnia kell a múltból


(archív)

Európának tanulnia kell a múltból, hogy harcolhasson a jelen cigányellenessége ellen, az emlékezés mellett tettekre van szükség - jelentette ki az Európa Tanács főtitkára a roma holokauszt emléknapján

Roma holokauszt - Az előítéletek továbbélésére figyelmeztettek a megemlékezők


(archív)

A népirtást megelőző több évtizedes gyűlölködésre és a gyűlölet, előítéletesség továbbélésére figyelmeztettek a megemlékezők a roma holokauszt áldozatainak hétfői emléknapján.

„A magyar állam ma is elsunnyogja a többségi társadalom felelősségét”


(archív)

Az Idetartozunk Egyesület szervezésében idén is megemlékezéseket tartottak a fővárosban a roma holokauszt, a porajmos nemzetközi emléknapján.

Cigányellenes tüntetést tartottak Jászapátiban


(archív)

Tizenkét évvel a Magyar Gárda feloszlatása után ismét szélsőséges csoportok gyűltek össze a jászsági városban.

Kivonult a Mi Hazánk, feltépte a régi sebeket


(archív)

„Erődemonstrációt" tartott a Mi Hazánk Mozgalom Jászapátiban a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom közreműködésével az úgynevezett „cigánybűnözés" ellen.

Nem a cigány gyerekektől ódzkodnak, a mindennapi bántásoktól félnek


(archív)

Nincs statisztika arról, hány cigány gyerek van a gyermekvédelmi rendszerben – a származásra vonatkozó adatot ugyanis nem tartják nyilván. A roma gyerekek családba kerülési esélyei mégis alacsonyak.

Ismét Farkas Flóriánt választotta elnökének a Lungo Drom


(archív)

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa – közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés szombaton az MTI-vel

Civil gyermektábor Farkaslyukon


(archív)

Ötven gyermek részvételével szombat délelőtt elkezdődött a Borsod megyei Farkaslyuk üdülőjében a Civil Tanács Egyesület, a Dikh Tv és a RomNet egy héten át tartó közös gyermektábora.

Cigány vonalon erősítene a Fidesz


(archív)

A RomNet úgy értesült, a Fidesz több vonalon is erősítené a romák szavazóbázisát: újrakötné a szövetségét a Lungo Drommal, és hazahívnák parlamenti képviselőnek külszolgálatából Osztolykán Ágnest.

Végtisztességet vettek Villás Lajostól


(archív)

Rendőri tiszteletadás mellett búcsúztatták el Villás Lajos nyugalmazott őrnagyot, roma aktivistát az Óbudai temetőben. A Tamangó néven is publikált közismert polgárjogi harcos 74 éves volt.

A magyar homofób törvény ellen tiltakozásul visszaadja magyar kitüntetést Romani Rose


(archív)

A homofóbnak tartott magyar törvény ellen tiltakozva visszaadja a magyar államtól kapott magas rangú kitüntetését Európa egyik legismertebb roma vezetője, Romani Rose.

Tiszteletadó megyei romanapot tartottak Balassagyarmaton


(archív)

Egész napos kulturális és sportprogrammal, és díjátadással várták a Nógrád megyei romanapra kilátogató sok száz érdeklődőt szombaton, Balassagyarmaton, az Ipoly partján.

Romafoglalkoztatásban élen járó cégeket díjaztak


(archív)

Legnagyobb számban romákat foglalkoztató magyar cégeket részesített elismerésben a cigány Áldott Kereszt Egyesület a „Köszönet a munkáért!” – „Naiszaras e butyi” elnevezésű díjjal.

Péli Tamás Születés - Időszaki kiállítás a BTM Vármúzeumban


(archív)

Péli Tamás nagyközönség számára eddig nem látható, monumentális főműve, a Születés című pannó áll a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum Közösen kihordani címmel megnyílt kiállításának középpontjában.

A tradicionális cigány tánckultúrára épül Fitos Dezső Társulat új darabja


(archív)

A tradicionális cigány tánckultúrát mutatja a Fitos Dezső Társulat Taven Baxtale! - Legyetek szerencsések! című műsora, amelynek pénteken a Hagyományok Házában lesz a premierje.

Rétvári: minden magyar számít!


(archív)

Minden magyar számít, legyen gazdag vagy szegény, szülőkkel vagy szülők nélkül, trianoni határon belül vagy kívül élő. A kormánynak mindenkiért felelősséget kell vállalnia - hangoztatta Rétvári Bence.

Czinka Panna a Gellért-hegyen


(archív)

A Czinka Panna – Boszorkánycsárdás című előadás Boda-Novy Emília rendezéseként 2021. június 12-én a Gellért-hegyen látható.

Lovári nyelvtanulás a gyakorlatban


(archív)

Harminc éve megalkotott írásbeliség, nem létező tankönyv, hanganyag és nyelvtanár-képzés. Ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni annak, aki cigány nyelvet oktat.

Országos kampány indult – mentorok a cigányság átoltásáért


(archív)

A hátrányos helyzetű romák félnek ugyan a covidtól, de még jobban tartanak az oltástól. Akció indult a megsegítésükért. Baranyai riportunk az eddigi tapasztalatokat térképezi fel.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hégető Honorka-díjat kapott a 444 romagyilkosságokról szóló filmje

  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett megCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt