HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Több ezren búcsúztatták el és kísérték el utolsó útjára Cserdi közismert polgármesterét, Bogdán Lászlót pénteken, a Baranya megyei falu temetőjében.

Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista


(archív)

Életének 28. évében elhunyt Balogh István Lajos, közismert nevén „Paci”, roma aktivista, a Józsefvárosi Önkormányzat képviselője, roma folklór zenész, a Lashe Shave együttes vezetője.

Sok százan emlékeztek a roma holokausztra a Nehru parton


(archív)

Sok száz ember hajtott fejet a vészkorszakban meggyilkoltak emléke előtt a fővárosi Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt a Phiren Amenca és a RomNet 24 órás megemlékezésén.

Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

Máris az új Európai Roma Stratégia került a figyelem középpontjába, noha jelenleg is vannak még le nem hívott pénzek az előző keretből.

Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

A Müpában gálaműsor keretében vette át a Womex Artist Awardot. Az énekesnő második magyar és első cigány előadóként érdemelte ki a rangos elismerést.

Fekete öves szélhámosok – Film a cigány vajdákról és cigány királyokról

Aki megnézi ezt a filmet, teljes körképet kaphat a magukat önjelölt cigány vajdáknak és cigány királyoknak nevező emberekről, és megismerhetik tevékenységük valós hátterét.

PETHES MARI: Születésnapi levél Péli Tamás festőművésznek


(archív)

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Pethes Mária, költő, író, kiadó az alkoTÓház működtetője.

Méltó helyet keres a Születés


(archív)

Az 1948-ban született Péli Tamás, a „festő fejedelem”, a kortárs magyar piktúra kiemelkedő egyénisége ma lenne 72 éves.

Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt


(archív)

Farkas Flórián, illetve Farkas Félix szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek címzett panaszában Lakatos Oszkár, az ORÖ elnökhelyettese.

MOLNÁR ISTVÁN GÁBOR: Péli Tamásra emlékezem…


(archív)

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Molnár István Gábor helytörténet kutató, az első magyarországi cigány helytörténeti gyűjtemény alapítója.

dr. VASTAGH PÁL: Péli Tamás emléke


(archív)

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik dr. Vastagh Pál jogász, az MSZP országgyűlési képviselője 1990-2006, egykori miniszter.

Roma holokauszt - Megemlékezést tartottak a volt auschwitzi náci német haláltáborban


(archív)

Az áldozatok emléke előtt tisztelegtek a roma holokauszt emléknapján az auschwitz-birkenaui náci német haláltáborban. Az idei megemlékezést a koronavírus-járvány miatt részben a világhálón szervezték.

Zsidó szolidaritás a roma holokauszt emléknapján


(archív)

Több százan emlékeztek a roma holokausztra. Roma aktivisták és civil szervezetek által szervezett 24 órás tiszteletadáson Fahidi Éva zsidó holokauszt-túlélő mellett Verő Tamás rabbi is részt vett.

A „Soha többé!” ismételgetése többé nem elég!


(archív)

A második világháború alatt elhurcolt és meggyilkolt romákra emlékezett a Phiren Amenca szervezésében mintegy 120 szervezet, vallási közösség és civil aktivista ma, a roma holokauszt emléknapján.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek


(archív)

Ma van a roma holokauszt világnapja. Erre emlékezve roma ifjúsági szervezetek 24 órán keresztül olvassák fel a holokauszt 12 ezer áldozatának nevét.

Ma van a roma holokauszt emléknapja


(archív)

Ma van a roma holokauszt emléknapja, amelyet 1972 óta tartanak meg arra emlékezve, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóan több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten


(archív)

A második világháború alatt meggyilkolt romákra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat a roma holokauszt emléknapján, vasárnap Budapesten.

Karácsony: emlékeznünk kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek


(archív)

Emlékezni kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek, csak így lehet megakadályozni, hogy a gyűlölet újra és újra utat törjön magának - hangsúlyozta a főpolgármester a roma holokauszt emléknapján

Roma áldozatok: nevük említése lehetőség, hogy emlékezzünk rájuk


(archív)

Virrasztással egybekötött megemlékezést szerveztek a roma holokauszt emléknapján. Karácsony Gergely főpolgármester is közreműködött az áldozatok neveinek felolvasásában.

ET: az áldozatokra emlékezés segíti a rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelmet


(archív)

A roma holokauszt áldozataira való emlékezés kulcsszerepet játszik a társadalom széles rétegeiben táplált rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelemben - jelentette ki az ET emberi jogi biztosa,

Roma holokauszt - Tévéjátékot mutatnak be Budapesten


(archív)

Tévéjáték készült a roma holokausztról, a Darinka című filmet augusztus 1-jén szombaton, a cigány holokauszt nemzetközi emléknapja előestéjén mutatják be a fővárosi Art+Cinemában.

Huszonnégy órás megemlékezést tart a Phiren Amenca a roma holokauszt emléknapján


(archív)

Közszereplők, művészek, roma és nem roma fiatalok, és civil szervezetek képviselőivel 24 órán át tartó felolvasásával emlékeznek a Phiren Amenca szervezésében a roma holokausztra a Nehru parton.

"Átvilágítás": poloskák után kutatnak az ORÖ-ben


(archív)

Biztonságtechnikai cég fogja centiméterről centiméterre átvizsgálni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai épületét, hogy illegálisan elhelyezett lehallgatóberendezéseket keressenek.

Rendhagyó, 24 órás megemlékezés a roma holokauszt emléknapján Budapesten


(archív)

Rendhagyó, 24 órás kegyeleti megemlékezést tart a roma holokauszt nemzetközi emléknapján a Phiren Amenca és a RomNet Budapesten, a Nehru parton.

Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét


(archív)

Bogdán László, Cserdi polgármesterének gyászszertartása 2020. július 24-én pénteken délelőtt lesz a Baranya megyei falu temetőjében - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke


(archív)

Egyhangú szavazással Csóka János Pált választotta elnökévé a Fővárosi Cigány Önkormányzat csütörtöki közgyűlése, miután az eddigi elnök, Tar József lemondott megbízatásáról és mandátumát is visszaadta

Lemondott az FCÖ elnöke


(archív)

Lemondott elnöki megbízatásáról Tar József, a Fővárosi Roma Önkormányzat vezetője. Az FCÖ elnöke a RomNet-nek lemondását azzal indokolta, a testület tagjaival nem tudott tovább együtt dolgozni .

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere


(archív)

Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi polgármestere, Bogdán László, akinek holttestére kedd reggel a Baranya megyei település korábbi polgármesteri hivatalában bukkantak rá..

Száműzött roma művészet


(archív)

Egészen méltatlan körülmények között, egy pinceraktárban, a közönségtől elzárva tárolják cigány festők több száz alkotását.

Ölbe tett karhatalom


(archív)

Az udvari szélsőjobb zavartalanul hőzönghetett és cigányozhatott a köztereken, az erőszak-monopólium ölbe tett kézzel nézte. Évtizeddel a rasszista sorozatgyilkosság után.

A rasszizmus áldozataiért tartottak megemlékezést Budapesten


(archív)

Hétfő koraeste a budapesti Cipők a Duna-parton holokauszt emlékműnél tartottak kegyeleti megemlékezést és gyertyagyújtatást a rasszizmus áldozataiért.

Gyújtsunk gyertyát néhány fejben!


(archív)

Sokan nem értik, köztük én sem, mi történik az Országos Civil Tanács és annak névhasználat körül. Megpróbálok kis világosságot adni a fejekbe:

Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélője


(archív)

Elhunyt Raymond Gureme francia roma holokauszt túlélő, aki a vészkorszakban több lágerben is raboskodott. Az utolsó túlélők egyike 95 éves volt.

Nagylóci remények


(archív)

A sok tízezer család számára a civilek által adományozott szatyornyi élelem nemcsak a mindennapi megélhetéshez ad segítséget., hanem reményt ad egy új szemléletű világ eljöveteléhez is.

Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét


(archív)

Mocskolódó, gyűlöletkeltő üzenetekkel firkálták tele a Nehru parti emlékhelyet, ráadásul sokadszorra.

Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés


(archív)

Csütörtök este rég nem látott számban gyűlt össze a magyarországi szélsőjobboldal a budapesti Deák Ferenc téren.

Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!


(archív)

Nógrád megyében, Nagylócon 60 család számára adományozott tartós élelmiszert, cipőket és a gyermekeknek csokoládét az Országos Roma Civil Tanács, ezzel túllépte az 5000. család megsegítésének számát.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt