HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Sok százan emlékeztek a roma holokausztra a Nehru parton

Sok száz ember hajtott fejet a vészkorszakban meggyilkoltak emléke előtt a fővárosi Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt a Phiren Amenca és a RomNet 24 órás megemlékezésén.

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Több ezren búcsúztatták el és kísérték el utolsó útjára Cserdi közismert polgármesterét, Bogdán Lászlót pénteken, a Baranya megyei falu temetőjében.

Fekete öves szélhámosok – Film a cigány vajdákról és cigány királyokról

Aki megnézi ezt a filmet, teljes körképet kaphat a magukat önjelölt cigány vajdáknak és cigány királyoknak nevező emberekről, és megismerhetik tevékenységük valós hátterét.

PETHES MARI: Születésnapi levél Péli Tamás festőművésznek

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Pethes Mária, költő, író, kiadó az alkoTÓház működtetője.

Méltó helyet keres a Születés

Az 1948-ban született Péli Tamás, a „festő fejedelem”, a kortárs magyar piktúra kiemelkedő egyénisége ma lenne 72 éves.

Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt

Farkas Flórián, illetve Farkas Félix szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek címzett panaszában Lakatos Oszkár, az ORÖ elnökhelyettese.

MOLNÁR ISTVÁN GÁBOR: Péli Tamásra emlékezem…

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Molnár István Gábor helytörténet kutató, az első magyarországi cigány helytörténeti gyűjtemény alapítója.

dr. VASTAGH PÁL: Péli Tamás emléke

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik dr. Vastagh Pál jogász, az MSZP országgyűlési képviselője 1990-2006, egykori miniszter.

Roma holokauszt - Megemlékezést tartottak a volt auschwitzi náci német haláltáborban

Az áldozatok emléke előtt tisztelegtek a roma holokauszt emléknapján az auschwitz-birkenaui náci német haláltáborban. Az idei megemlékezést a koronavírus-járvány miatt részben a világhálón szervezték.

Zsidó szolidaritás a roma holokauszt emléknapján

Több százan emlékeztek a roma holokausztra. Roma aktivisták és civil szervezetek által szervezett 24 órás tiszteletadáson Fahidi Éva zsidó holokauszt-túlélő mellett Verő Tamás rabbi is részt vett.

A „Soha többé!” ismételgetése többé nem elég!

A második világháború alatt elhurcolt és meggyilkolt romákra emlékezett a Phiren Amenca szervezésében mintegy 120 szervezet, vallási közösség és civil aktivista ma, a roma holokauszt emléknapján.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

Ma van a roma holokauszt világnapja. Erre emlékezve roma ifjúsági szervezetek 24 órán keresztül olvassák fel a holokauszt 12 ezer áldozatának nevét.

Ma van a roma holokauszt emléknapja

Ma van a roma holokauszt emléknapja, amelyet 1972 óta tartanak meg arra emlékezve, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóan több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

A második világháború alatt meggyilkolt romákra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat a roma holokauszt emléknapján, vasárnap Budapesten.

Karácsony: emlékeznünk kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek

Emlékezni kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek, csak így lehet megakadályozni, hogy a gyűlölet újra és újra utat törjön magának - hangsúlyozta a főpolgármester a roma holokauszt emléknapján

Roma áldozatok: nevük említése lehetőség, hogy emlékezzünk rájuk

Virrasztással egybekötött megemlékezést szerveztek a roma holokauszt emléknapján. Karácsony Gergely főpolgármester is közreműködött az áldozatok neveinek felolvasásában.

ET: az áldozatokra emlékezés segíti a rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelmet

A roma holokauszt áldozataira való emlékezés kulcsszerepet játszik a társadalom széles rétegeiben táplált rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelemben - jelentette ki az ET emberi jogi biztosa,

Roma holokauszt - Tévéjátékot mutatnak be Budapesten

Tévéjáték készült a roma holokausztról, a Darinka című filmet augusztus 1-jén szombaton, a cigány holokauszt nemzetközi emléknapja előestéjén mutatják be a fővárosi Art+Cinemában.

Huszonnégy órás megemlékezést tart a Phiren Amenca a roma holokauszt emléknapján

Közszereplők, művészek, roma és nem roma fiatalok, és civil szervezetek képviselőivel 24 órán át tartó felolvasásával emlékeznek a Phiren Amenca szervezésében a roma holokausztra a Nehru parton.

"Átvilágítás": poloskák után kutatnak az ORÖ-ben

Biztonságtechnikai cég fogja centiméterről centiméterre átvizsgálni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai épületét, hogy illegálisan elhelyezett lehallgatóberendezéseket keressenek.

Rendhagyó, 24 órás megemlékezés a roma holokauszt emléknapján Budapesten

Rendhagyó, 24 órás kegyeleti megemlékezést tart a roma holokauszt nemzetközi emléknapján a Phiren Amenca és a RomNet Budapesten, a Nehru parton.

Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Bogdán László, Cserdi polgármesterének gyászszertartása 2020. július 24-én pénteken délelőtt lesz a Baranya megyei falu temetőjében - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

Egyhangú szavazással Csóka János Pált választotta elnökévé a Fővárosi Cigány Önkormányzat csütörtöki közgyűlése, miután az eddigi elnök, Tar József lemondott megbízatásáról és mandátumát is visszaadta

Lemondott az FCÖ elnöke

Lemondott elnöki megbízatásáról Tar József, a Fővárosi Roma Önkormányzat vezetője. Az FCÖ elnöke a RomNet-nek lemondását azzal indokolta, a testület tagjaival nem tudott tovább együtt dolgozni .

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi polgármestere, Bogdán László, akinek holttestére kedd reggel a Baranya megyei település korábbi polgármesteri hivatalában bukkantak rá..

Száműzött roma művészet

Egészen méltatlan körülmények között, egy pinceraktárban, a közönségtől elzárva tárolják cigány festők több száz alkotását.

Ölbe tett karhatalom

Az udvari szélsőjobb zavartalanul hőzönghetett és cigányozhatott a köztereken, az erőszak-monopólium ölbe tett kézzel nézte. Évtizeddel a rasszista sorozatgyilkosság után.

A rasszizmus áldozataiért tartottak megemlékezést Budapesten

Hétfő koraeste a budapesti Cipők a Duna-parton holokauszt emlékműnél tartottak kegyeleti megemlékezést és gyertyagyújtatást a rasszizmus áldozataiért.

Gyújtsunk gyertyát néhány fejben!

Sokan nem értik, köztük én sem, mi történik az Országos Civil Tanács és annak névhasználat körül. Megpróbálok kis világosságot adni a fejekbe:

Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélője

Elhunyt Raymond Gureme francia roma holokauszt túlélő, aki a vészkorszakban több lágerben is raboskodott. Az utolsó túlélők egyike 95 éves volt.

Nagylóci remények

A sok tízezer család számára a civilek által adományozott szatyornyi élelem nemcsak a mindennapi megélhetéshez ad segítséget., hanem reményt ad egy új szemléletű világ eljöveteléhez is.

Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

Csütörtök este rég nem látott számban gyűlt össze a magyarországi szélsőjobboldal a budapesti Deák Ferenc téren.

Dikh – "Kilopták" a romák alól a cigány tévét

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy kifúrják a cigányokat az első televíziós csatorna vezetéséből, és átvegyék az irányítást nem csak a kábeltévés, hanem az online világban is.

Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét


(archív)

Mocskolódó, gyűlöletkeltő üzenetekkel firkálták tele a Nehru parti emlékhelyet, ráadásul sokadszorra.

Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!


(archív)

Nógrád megyében, Nagylócon 60 család számára adományozott tartós élelmiszert, cipőket és a gyermekeknek csokoládét az Országos Roma Civil Tanács, ezzel túllépte az 5000. család megsegítésének számát.

Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács


(archív)

Neves színházi és filmes szakemberek és magánszemélyek összefogásával közel 200 család juthatott tartós élelemhez a hétvégén Bodó Viktor rendező és Csányi Sándor színész kezdeményezésére.

„Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”


(archív)

A 444.hu és a Dirket36 egy átfogó cikket írt a koronavírus miatti veszélyhelyzetben történő adományosztásról, bemutatva az Országos Roma Civil Tanács tevékenységét is. A teljes cikk itt olvasható.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt