HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Egy kisvárosnyi embert regisztráltak az aktivisták a védőoltásra

Egy kisebb városnyi embert, összesen 13.428 állampolgárt regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra az „Oltass, hogy élhess!” címmel lezajlott kampány önkéntesei és aktivistái három hét alatt.

Elbúcsúztatták Orsós Ferencet, a pécsi Fund iskola alapító-igazgatóját

Gyászmisével egybekötött katolikus szertartást követően, családtagok és barátok, tisztelők mellett egykori és jelenlegi diákjai, kollégái kísérték utolsó útjára Orsós Ferenc pedagógust, festőt.

Kolompár Orbán: Senki ne játsszon mások egészségével, életével!

Bárki lehet áldozat, a vírus sem származásra, sem nemre, sem életkorra nincs tekintettel - figyelmeztet Kolompár Orbán, hangsúlyozva, egy nagyobb város lakossága halt már meg a koronavírusban.

Czinka Panna a Gellért-hegyen

A Czinka Panna – Boszorkánycsárdás című előadás Boda-Novy Emília rendezéseként 2021. június 12-én a Gellért-hegyen látható.

Lovári nyelvtanulás a gyakorlatban

Harminc éve megalkotott írásbeliség, nem létező tankönyv, hanganyag és nyelvtanár-képzés. Ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni annak, aki cigány nyelvet oktat.

Országos kampány indult – mentorok a cigányság átoltásáért

A hátrányos helyzetű romák félnek ugyan a covidtól, de még jobban tartanak az oltástól. Akció indult a megsegítésükért. Baranyai riportunk az eddigi tapasztalatokat térképezi fel.

Egy megoldás létezik, a vakcina - mondja Szőrös Vilmos

Szőrös Vilmos, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is szeretné beadatni a koronavírus elleni védőoltást, amit eddig egészségügyi okok miatt nem kaphatott meg.

Öt éve a nyomoznak a Híd a munka világába ügyében, de nem jutottak el Farkas Flóriánig

Az 1,6 milliárd forintnyi visszaélés nagy részét akkor követték el, amikor a fideszes országgyűlési képviselő volt a Híd a munka világába programot lebonyolító Országos Roma Önkormányzat elnöke.

„A mi diákjaink már ne közmunkások legyenek!”

Hátrányos helyzetű diákok találnak utat az érettségihez a miskolci Dr. Ámbédkar Középiskola révén, amelynek két vezetőjével a társadalom állami segédlettel történő kettéválasztásáról is beszélgettünk.

Eger belvárostól nem messze áll a nyomortelep

Félórányi sétára az egri vártól, borzasztó körülmények között élnek emberek. A város azonban nem agyonhallgatni akarja ezt, és az érintettek is hajlandók tenni azért, hogy kitörjön a mélyszegénységből

A roma ellenállás napjára emlékeztek

A roma ellenállás napja, május 16. ma is útmutatás, azt jelzi, hogy az elnyomással szemben még a kilátástalannak tűnő helyzetekben is szembe lehet, és szembe kell helyezkedni – írta az ORÖ.

Interjú a Független Színház Magyarország vezetőivel

Hétvégén mutatják be a Független Színház Magyarország Békamesék című előadását. Balogh Rodrigóval és Illés Mártonnal, a színház szakmai és operatív vezetőivel kihívásokról, tennivalókról beszélgettünk

A járvány után az adósságkezelés szabályozásának a megújítására lehet szükség

Az állam az adósságok konszolidációjában vállalhatna komoly szerepet, kedvezőbbé téve a szabályozást – mondta Forgács István romaügyi szakértő a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Életek megmentésére fog össze két nógrádi szervezet

A Cserhát Különleges Mentőcsoport és a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat széles körű együttműködési tervezetet készít elő.

Felfüggesztett börtön járt csak a megbilincselt roma férfit bántalmazó rendőröknek

Beismerték tettüket a volt egyenruhások, akiket le is fokoztak, így a bíróság az ügyészi indítványhoz képest nem hozhatott súlyosabb ítéletet.

A főváros a cigányokon kezdett spórolni először

Karácsony Gergelyék harminc év után akarják felfedezni maguknak a romaügyet – mondta a Magyar Nemzetnek Balogh Artur, a MSZP Roma Tagozatának volt elnöke, és korábbi fővárosi roma képviselő.

Az ORÖ elnökhelyettese is megkapta a védőoltást, és azt üzeni: "Oltass, hogy élhess!"

Farkas László, az ORÖ elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere is arra biztat: regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, és vegyék igénybe az "Oltass, hogy élhess!" kampány segítségét!

Átvette ORÖ-s mandátumát Menyhért Attila

Menyhért Attilát delegálta a Firosz az Országos Roma Önkormányzat 47 fős testületébe a Kovács Csaba képviselő halála miatt megüresedett helyre.

Arról a ruszki oltásról azt hallottam, hogy erősebb, a kínai meg gyengébb

„Oltass, hogy élhess!” elnevezéssel kampány indult, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő romák körében is minél többen regisztráljanak az oltásra. A Telex riportja.

"Oltass, hogy élhess!"- Az Országos Roma Önkormányzat közleménye

Kampányt indított az Országos Roma Önkormányzat a Covid-19 elleni védőoltásra történő regisztrációt elősegítve, civilekkel, mintegy 300 településen.

JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON

„Az emberek úgy hullanak, mint a legyek”, nyilatkozta Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke a Reuters újságírójának. A Demokrata útra kerekedett, hogy megnézze, mi igaz az állításokból.

„Ha nincs oltás, nincs buli” – így biztat a védekezésre a rap-sztár, G.w.M

„Ha nincs oltás, nincs buli” – ezzel a jelszóval hívja fel a figyelmet a koronavírussal kapcsolatos védekezés fontosságára a fiatal korosztály egyik legnagyobb sztárjának számító G.w.M.

Átfogó kampány indult a koronavírus elleni vakcina regisztrációjára

A vakcina-regisztráció elősegítése érdekében országos kampányt indítottak civilek "Oltass, hogy élhess! jelszóval az ország leghátrányosabb helyzetű településein, amelyhez sztárok is csatlakoztak.

A jelen fél évszázada

Fél évszázada, hogy hivatalosan is láthatóvá vált a cigányság, és elindult egy törekvés, hogy a világ számos pontján élő, ország nélküli népcsoport testvérként köszönthesse egymást.

„Oltass, hogy élhess!” – Országos civil kampány a vakcina regisztrációra

„Oltass, hogy élhess!” jelszóval országos kampányt indítanak civilek, és 300 településen segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást.

Puczi Béla nevét viselné a Nyugati téri parkoló egy része

Támogatja a fővárosi vezetés, hogy közteret nevezzenek el Puczi Béláról, aki az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a magyarok védelmére kelő cigányokat vezette.

Sztojka Attila: A nemzetiségi kultúra része az összmagyar kultúrának

Célunk, hogy minden hátrányos helyzetű ember legalább egy fokot feljebb léphessen az adott élethelyzetéhez képest – mondta Sztojka Attila, a Belügyminisztérium főigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kamerákkal őrzik a Nehru parti Roma Holokauszt Emlékművét

Felszerelték a Nehru parton lévő Roma Holokauszt Emlékművét figyelő kamerákat, hogy ezzel is megakadályozzák az emlékmű rongálását - vette észre a RomNet.

Kigyúlt az égen egy csillag – Búcsú Csóré Bélától

Ezzel a dallal búcsúzunk a legendás cigány zenész-énekestől, Csóré Bélától, akinek dalain, nótáin generációk nőttek fel, milliók hallgatták és énekelték slágereit.

Igazi sztárhoz méltó módon búcsúztatták Csóré Bélát

A legendás cigány zenész-énekest igazi sztárhoz méltó módon búcsúztatták ma el a Veszprém megye Devecserben az Újtemetőben.

Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrök

A nógrád megyei rendőrség és polgárőrség és a megyei cigány önkormányzat már korábban létrejött hármas megállapodás alapján a megyében tevékenykedő roma polgárőrök a minap gépjárművet kaptak.

Fekete öves szélhámosok – Film a cigány vajdákról és cigány királyokról

Aki megnézi ezt a filmet, teljes körképet kaphat a magukat önjelölt cigány vajdáknak és cigány királyoknak nevező emberekről, és megismerhetik tevékenységük valós hátterét.

Oltass, hogy élhess – önkéntes civilek regisztrálják a legszegényebbeket az oltásra


(archív)

11 szervezet és az ORÖ összefogott és oltásnépszerűsítő kampányt indított, hogy a szegregátumokban élők is regisztrálni tudjanak az oltásra. Még ott is, ahol se áram, se víz, nemhogy internet.

Szerdán búcsúztatják Orsós Ferenc pedagógust, művelődésszervezőt


(archív)

Szerdán kísérik utolsó útjára a Dél-dunántúli cigány közélet egyik legjelentősebb alakját, Orsós Ferenc pedagógust, festőt, a Fund Cigány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító-igazgatóját.

Donáth Anna: Kíméletlen romapolitika zajlott az elmúlt évtizedben


(archív)

Donáth Anna EP-képviselő, a Momentum politikus szerint a „cigánysággal szembeni előítéletesség” az egész társadalmunkat tette szegényebbé.

"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere


(archív)

Lakatos Rozália több nyelven beszélő, jogvégzett roma nőként került Halmajugra polgármesteri székébe.

Ifj. Sárközy Lajos: „Túl sok barátot, muzsikust vitt el a vírus, ezért meg kell állítani”


(archív)

"Túl sok kiváló művészt, barátot veszítettük el, ezért meg kell állítani ezt a láthatatlan ellenséget” – mondta Ifj. Sárközy Lajos hegedűművész, csatlakozva az „Oltass, hogy élhess!” kampányhoz.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Száműzött roma művészet

  • Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

  • Lemondott az FCÖ elnöke

  • Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

  • Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt