HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Sok százan emlékeztek a roma holokausztra a Nehru parton

Sok száz ember hajtott fejet a vészkorszakban meggyilkoltak emléke előtt a fővárosi Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt a Phiren Amenca és a RomNet 24 órás megemlékezésén.

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Több ezren búcsúztatták el és kísérték el utolsó útjára Cserdi közismert polgármesterét, Bogdán Lászlót pénteken, a Baranya megyei falu temetőjében.

Fekete öves szélhámosok – Film a cigány vajdákról és cigány királyokról

Aki megnézi ezt a filmet, teljes körképet kaphat a magukat önjelölt cigány vajdáknak és cigány királyoknak nevező emberekről, és megismerhetik tevékenységük valós hátterét.

PETHES MARI: Születésnapi levél Péli Tamás festőművésznek

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Pethes Mária, költő, író, kiadó az alkoTÓház működtetője.

Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt

Farkas Flórián, illetve Farkas Félix szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek címzett panaszában Lakatos Oszkár, az ORÖ elnökhelyettese.

MOLNÁR ISTVÁN GÁBOR: Péli Tamásra emlékezem…

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik Molnár István Gábor helytörténet kutató, az első magyarországi cigány helytörténeti gyűjtemény alapítója.

Roma holokauszt - Megemlékezést tartottak a volt auschwitzi náci német haláltáborban

Az áldozatok emléke előtt tisztelegtek a roma holokauszt emléknapján az auschwitz-birkenaui náci német haláltáborban. Az idei megemlékezést a koronavírus-járvány miatt részben a világhálón szervezték.

Zsidó szolidaritás a roma holokauszt emléknapján

Több százan emlékeztek a roma holokausztra. Roma aktivisták és civil szervezetek által szervezett 24 órás tiszteletadáson Fahidi Éva zsidó holokauszt-túlélő mellett Verő Tamás rabbi is részt vett.

A „Soha többé!” ismételgetése többé nem elég!

A második világháború alatt elhurcolt és meggyilkolt romákra emlékezett a Phiren Amenca szervezésében mintegy 120 szervezet, vallási közösség és civil aktivista ma, a roma holokauszt emléknapján.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

Ma van a roma holokauszt világnapja. Erre emlékezve roma ifjúsági szervezetek 24 órán keresztül olvassák fel a holokauszt 12 ezer áldozatának nevét.

Ma van a roma holokauszt emléknapja

Ma van a roma holokauszt emléknapja, amelyet 1972 óta tartanak meg arra emlékezve, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóan több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

A második világháború alatt meggyilkolt romákra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat a roma holokauszt emléknapján, vasárnap Budapesten.

Karácsony: emlékeznünk kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek

Emlékezni kell azokra, akik a rasszizmus áldozatai lettek, csak így lehet megakadályozni, hogy a gyűlölet újra és újra utat törjön magának - hangsúlyozta a főpolgármester a roma holokauszt emléknapján

Roma áldozatok: nevük említése lehetőség, hogy emlékezzünk rájuk

Virrasztással egybekötött megemlékezést szerveztek a roma holokauszt emléknapján. Karácsony Gergely főpolgármester is közreműködött az áldozatok neveinek felolvasásában.

ET: az áldozatokra emlékezés segíti a rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelmet

A roma holokauszt áldozataira való emlékezés kulcsszerepet játszik a társadalom széles rétegeiben táplált rasszizmus és diszkrimináció elleni küzdelemben - jelentette ki az ET emberi jogi biztosa,

Huszonnégy órás megemlékezést tart a Phiren Amenca a roma holokauszt emléknapján

Közszereplők, művészek, roma és nem roma fiatalok, és civil szervezetek képviselőivel 24 órán át tartó felolvasásával emlékeznek a Phiren Amenca szervezésében a roma holokausztra a Nehru parton.

"Átvilágítás": poloskák után kutatnak az ORÖ-ben

Biztonságtechnikai cég fogja centiméterről centiméterre átvizsgálni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai épületét, hogy illegálisan elhelyezett lehallgatóberendezéseket keressenek.

Rendhagyó, 24 órás megemlékezés a roma holokauszt emléknapján Budapesten

Rendhagyó, 24 órás kegyeleti megemlékezést tart a roma holokauszt nemzetközi emléknapján a Phiren Amenca és a RomNet Budapesten, a Nehru parton.

Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

Egyhangú szavazással Csóka János Pált választotta elnökévé a Fővárosi Cigány Önkormányzat csütörtöki közgyűlése, miután az eddigi elnök, Tar József lemondott megbízatásáról és mandátumát is visszaadta

Lemondott az FCÖ elnöke

Lemondott elnöki megbízatásáról Tar József, a Fővárosi Roma Önkormányzat vezetője. Az FCÖ elnöke a RomNet-nek lemondását azzal indokolta, a testület tagjaival nem tudott tovább együtt dolgozni .

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi polgármestere, Bogdán László, akinek holttestére kedd reggel a Baranya megyei település korábbi polgármesteri hivatalában bukkantak rá..

Száműzött roma művészet

Egészen méltatlan körülmények között, egy pinceraktárban, a közönségtől elzárva tárolják cigány festők több száz alkotását.

Gyújtsunk gyertyát néhány fejben!

Sokan nem értik, köztük én sem, mi történik az Országos Civil Tanács és annak névhasználat körül. Megpróbálok kis világosságot adni a fejekbe:

Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélője

Elhunyt Raymond Gureme francia roma holokauszt túlélő, aki a vészkorszakban több lágerben is raboskodott. Az utolsó túlélők egyike 95 éves volt.

Nagylóci remények

A sok tízezer család számára a civilek által adományozott szatyornyi élelem nemcsak a mindennapi megélhetéshez ad segítséget., hanem reményt ad egy új szemléletű világ eljöveteléhez is.

Méltó helyet keres a Születés


(archív)

Az 1948-ban született Péli Tamás, a „festő fejedelem”, a kortárs magyar piktúra kiemelkedő egyénisége ma lenne 72 éves.

dr. VASTAGH PÁL: Péli Tamás emléke


(archív)

Augusztus 7-én lenne 72 éves a fiatalon elhunyt “festő fejedelem” . Rá emlékezik dr. Vastagh Pál jogász, az MSZP országgyűlési képviselője 1990-2006, egykori miniszter.

Roma holokauszt - Tévéjátékot mutatnak be Budapesten


(archív)

Tévéjáték készült a roma holokausztról, a Darinka című filmet augusztus 1-jén szombaton, a cigány holokauszt nemzetközi emléknapja előestéjén mutatják be a fővárosi Art+Cinemában.

Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét


(archív)

Bogdán László, Cserdi polgármesterének gyászszertartása 2020. július 24-én pénteken délelőtt lesz a Baranya megyei falu temetőjében - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Ölbe tett karhatalom


(archív)

Az udvari szélsőjobb zavartalanul hőzönghetett és cigányozhatott a köztereken, az erőszak-monopólium ölbe tett kézzel nézte. Évtizeddel a rasszista sorozatgyilkosság után.

A rasszizmus áldozataiért tartottak megemlékezést Budapesten


(archív)

Hétfő koraeste a budapesti Cipők a Duna-parton holokauszt emlékműnél tartottak kegyeleti megemlékezést és gyertyagyújtatást a rasszizmus áldozataiért.

Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét


(archív)

Mocskolódó, gyűlöletkeltő üzenetekkel firkálták tele a Nehru parti emlékhelyet, ráadásul sokadszorra.

Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés


(archív)

Csütörtök este rég nem látott számban gyűlt össze a magyarországi szélsőjobboldal a budapesti Deák Ferenc téren.

Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!


(archív)

Nógrád megyében, Nagylócon 60 család számára adományozott tartós élelmiszert, cipőket és a gyermekeknek csokoládét az Országos Roma Civil Tanács, ezzel túllépte az 5000. család megsegítésének számát.

Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács


(archív)

Neves színházi és filmes szakemberek és magánszemélyek összefogásával közel 200 család juthatott tartós élelemhez a hétvégén Bodó Viktor rendező és Csányi Sándor színész kezdeményezésére.

„Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”


(archív)

A 444.hu és a Dirket36 egy átfogó cikket írt a koronavírus miatti veszélyhelyzetben történő adományosztásról, bemutatva az Országos Roma Civil Tanács tevékenységét is. A teljes cikk itt olvasható.

Közel 3000 családnak segített eddig az Országos Roma Civil Tanács


(archív)

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet kezdetet óta közel 3000 család, (pontosabban 2897) számára nyújtott eddig segítséget az ország különböző településein az Országos Roma Civil Tanács.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt