HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János Pál

Csóka János Pál a Fővárosi Cigány Önkormányzati választáson is győzött, mert a 100 % adatok alapján kiderült, az Eötvös Társaság kapta a legtöbb szavazatot.

Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

Bár a Lungo Drom kettővel több mandátumot nyert az ORÖ-választáson, az ellenzéki összefogás abszolút többségben van, és ha valóban betartják a szövetségi ígéretüket, ők irányíthatják az ORÖ-t.

Menekültek, csicskák, közmunkások – Kötetbemutató a KuglerArtban csütörtökön


(archív)

A kétezres évek első két évtizede magyar valóságának súlyos konfliktusokat hordozó jelenségeit villantja fel legújabb riport-szociográfia kötetében Tódor János újságíró.

Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

Az országos roma nemzetiségi választáson Farkas Flórián vezeti a Lungo Drom listáját. Ez azt jelenti, hogy a kormánypárti politikust újra az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé választhatják.

Csoda, hogy egyáltalán létezik

A Digi és az Invitel hálózatából már szeptember eleje óta elérhető, de hamarosan a telekomosok és a UPC-sek is nézhetik majd az eddig csak a YouTube-on létező első roma csatorna, a Dikh TV adását.

A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

A közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra alap csomagja a Dikh TV csatornával bővül.A z új csatorna minden MinDig TV háztartásban kódolatlanul lesz elérhető novemberig.

Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

Farkas Flórián előbújt a talonból, ahová kétes ügyletei miatt tették és kamerába mondta, hogy szavazzanak rájuk, mert folytatni kell, hogy az elért sikerek megmaradjanak.

Romagyilkosságok: több kérdés megválaszolatlan maradt


(archív)

A romék elleni sorozatgyilkosságban több kérdés is megválaszolatlan maradt: LEHETNEK-e MÉG SZABADLÁBON BANDATAGOK és az ELHALLGATOTT TITKOSSZOLGÁLATI SZÁLAK. Tíz éve fogták el a elkövetőket.

Roma jogvédő csoportok demonstráltak Orosz Mihály Zoltán nagykállói indulása ellen


(archív)

Nagykállóban demonstráltak vasárnap délután roma jogvédő csoportok Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester tervezett indulása miatt a településen az őszi önkormányzati választáson.

Farkas Flórián nem megy a lecsóba, sőt...


(archív)

Folytatja küzdelmét a politikai túlélésért a botrányokkal terhelt fideszes roma politikus, Farkas Flórián. Egyáltalán nem áll rosszul.

Nagykállóban jelölteti magát Érpatak volt polgármestere, Orosz Mihály Zoltán


(archív)

A romák vegzálásáról, a „rend és fegyelem” programjáról, s darutollas kalapjáról elhíresült Orosz Mihály Zoltán képviselőként újrázna a szabolcsi városban.

Nem szövetkeznek a Lungo Drommal az ORÖ-listás szervezetek


(archív)

Az országos listát állító három roma közös nyilatkozatban szögezte le, hogy az Országos Cigány Önkormányzatba bejutva semmilyen szövetséget, együttműködést nem kötnek a Lungo Drommal.

Az ÉKE nem kötött szövetséget a Lungo Drommal


(archív)

Sem szövetséget, sem pedig országos, vagy területi, vagy akár helyi szinten történő együttműködést nem kötött és a jövőben sem fog az ÉKE Egyesület a Lungo Drommal – jelentette ki Száva Vince.

Összefogott az ellenzék a Lungo Drommal?


(archív)

Megy a vita és a felháborodás a Facebookon, hogy a CÖCE és a Phralipe összefogott a Lungodorral. Kiderítettük, mi áll a háttérben.

Éppen a legszegényebbeknek nem jár iskolakezdési támogatás Sajókazán


(archív)

Ügyesen megfogalmazták Sajókazán a rendeletet, nehogy a cigányok is kaphassanak segítséget iskolakezdéskor.

„Cigányterrorozott” a szlovák képviselő, kirúgták a parlamentből


(archív)

Fajgyűlöleti bűncselekmény miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy szlovák parlamenti képviselőt, így képviselői mandátumát is elveszítette – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügye


(archív)

A kormány roma felzárkóztatási programot indít 31 településen. A nyomorban élő, főleg cigányok által lakott községekben elsősorban munkahelyeket, óvodákat, iskolákat akarnak biztosítani.

Roma hősök: „Mától nem vagyok többé cigány. Ember vagyok”


(archív)

A Roma hősök a fülszöveg szerint a világ legelső roma drámakötete. Oké, de miért is érdekes ez az öt darab?

Felosztanák Farkas Flórián birodalmát


(archív)

Váratlan helyről kapott komoly kihívót a Lungo Drom. A meglepően erős vetélytárs egy tiszaburai székhellyel működő szervezet, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, amely a kormánypárttal szimpatizál.

Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék


(archív)

A Szolnoki Többség szavazatvásárlással vádolja a Fideszt. Kis Grófo és zenész édesapja, Kozák László Grófó fotójával riogattak.

Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert


(archív)

Molnár Oszkár függetlenként kétszer is megverte a Fideszt Edelényben, most inkább őt támogatják. Nem baj, hogy cigányozott.

Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján


(archív)

A cigányellenesség európai térnyerésére figyelmeztetett Jesse L. Jackson a roma holokauszt 75. évfordulóján, a birkenui roma holokauszt emlékmű előtt elmondott beszédében.

Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban


(archív)

A roma holokauszt 75. évfordulója alkalmából egy teljes héten át tartott nemzetközi találkozót és szemináriumot a ternYpe és a PhirenAmenca nemzetközi roma ifjúsági szervezet Krakkóban és Auschwitzban

Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban


(archív)

Jesse Jackson polgárjogi harcos, amerikai szenátor, baptista tiszteletes lesz a roma holokauszt 75. évfordulóján szervezett megemlékezés egyik fő szónoka Auschwitz-Birkenauban 2019. augusztus 2-án.

So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak


(archív)

Európa kormányaink és politikusainak fogalmaztak meg ajánlásokat és javaslatokat a szerbiai Újvidéken a Phiren Amenca által szervezett nemzetközi ifjúsági találkozó résztvevői.

Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa


(archív)

Európa Roma Ifjúsági Fővárosává varázsolja egy teljes hétre a Phiren Amenca a vajdasági Újvidéket 10 ország 150 részvevőjével. A nemzetközi rendezvény július 16-án kezdődik és 21-ig tart.

Országhódító útra lép a Dikh Tv


(archív)

Profi szintre lépve országhódító útra indul szeptembertől a Dikh Tv, ezzel valódi történelmet írva megvalósulhat a több évtizedes álom: a romáknak 24 órán át sugárzó önálló televíziós csatornája lesz

Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnek


(archív)

Két év szabadságvesztésre ítélték zsarolás bűntettének kísérlete miatt a volt józsefvárosi képviselőt. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ítéletet jogerős.

Két év felfüggesztettet kapott egy volt fideszes önkormányzati képviselő


(archív)

Jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélték a volt józsefvárosi képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A büntetés végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

Ezt mondta Farkas Flórián, amikor az OLAF-vizsgálatról kérdeztük


(archív)

“Köszönöm szépen!” - ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról kérdezte az ATV és bement a parlamenti ülésterembe.

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról


(archív)

A magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt.

Cigány muzsikusdinasztiák küzdelmei


(archív)

KÖNYV A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁG EGY ÉRDEKES SZELETÉRŐL: Könyvbemutató az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.

Budapest Bár és a 100 tagú Cigányzenekar augusztusban a Fertőrákosi Barlangszínházban


(archív)

Augusztusban két igen különböző zenei élmény vár a Fertőrákoson járókra, harmadikán a Budapest Bár, kilencedikén és tizedikén pedig a 100 tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Köszönettel a megindító olvasói segítségért – Látogatás Horváth Gyula költőnél


(archív)

Három hónap alatt két és fél millió forint gyűlt össze, amiből Gyuláék tudtak venni egy hangulatos kis családi házat Tetemvár középső szintjén. Van fürdőszoba, áram, víz, gáz, a vécé is bent van.

Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte


(archív)

Az OGY Nemzetiségi Bizottsága az ORÖ intézményi támogatásának növelését javasolja a 2020. évi költségvetésben. Erről is beszélt Farkas Félix szószóló a törvényjavaslat vitájában az Országgyűlésben.

Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét


(archív)

A Sió-Rom Cigány Egyesület volt a kiadója a rágalmazó, karaktergyilkossági késérletnek számító szórólapoknak és óriásplakátoknak.

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán


(archív)

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren az RPM megyei gyereknapján, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • A KÁVÉHÁZI CIGÁNYZENE NEM A MÚLT SZÁZADÉ!

  • Különleges koncertre készül a Gandhi Pécsett

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknak

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBANCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt