2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az ORÖ elnökhelyettese is megkapta a védőoltást, és azt üzeni: "Oltass, hogy élhess!"
2021. 04. 22. 00:00

Farkas László, az ORÖ elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere is arra biztat: regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, és vegyék igénybe az "Oltass, hogy élhess!" kampány segítségét!

"Minden élet számít, az egészség a legfontosabb, óvjuk meg egymást és közösségünket azzal, hogy igénybe vesszük a felkínált segítséget" - mondta Farkas László, hozzátéve, az ORÖ képviselői és alelnökei koordinálásában tucatnyi megyében dolgoznak az aktivisták, hogy segítség az emberek egészségmegőrzését jelentő regisztrációt.

 


Az országos akcióban már több mint 3000 embernek nyújtottak segítséget. Az önkéntesek és az aktivisták egyszerre 100 településen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek, akár házról-házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál.
Az ORÖ a Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítően átfogó kampányt indított az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén a Rendszerszint, a Civil Tanács Egyesület és az az 1 Magyarország Kezdeményezés koordinálásában azzal a céllal, hogy konkrét segítséget adhassanak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást. A civil aktivisták helyben segítenek az azt igénylő állampolgároknak, hogy zökkenőmentesen tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni vakcina igényléséhez.
A vakcina-regisztrációhoz kapcsolódva az aHang koordinálásában a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, és a Civil Kollégium Alapítvány az „Oltass, hogy élhess!” jelszóval zajló kampányt segítve egy közös, országos médiakampányt indított, hogy egyrészt a saját felületein, olvasó-, és nézőközönsége körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet, kihangsúlyozva, a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az segítséget kaphasson.
A civil összefogáson alapuló komplex akció célja az, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson.

 

HBA