2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt
2020. 08. 07. 00:00

Farkas Flórián, illetve Farkas Félix szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek címzett panaszában Lakatos Oszkár, az ORÖ elnökhelyettese.

Lakatos szerint Farkas Flórián, a Lungo Drom fideszes elnöke és Farkas Félix, „továbbá a hozzájuk csatlakozó üzleti érdekkörök”, valamint az ORÖ korábbi hivatalvezetőjének a tevékenysége révén az országos önkormányzat és annak hivatala a teljes működésképtelenség felé sodródik. Az említettek által generált politikai csatározások révén az ORÖ jelenleg ott tart, hogy nincs a 2019-es évre vonatkozóan elfogadott zárszámadása, nincs törvényesen kinevezett hivatalvezetője – hangsúlyozta Lakatos Oszkár.

 


Kifogásolta, hogy a „két vezető politikus által irányított” képviselők a közös megegyezéssel távozó hivatalvezetőt – szerinte jogsértő módon – szeretnék visszahelyezni tisztségébe. „A jogszabályok betartására felesküdött képviselők nem engedhetik meg maguknak, hogy ezzel ellentétesen cselekedjenek és ellehetetlenítsék az Országos Roma Önkormányzat törvényes működését” – fogalmazott Lakatos Oszkár, aki azt kérte Kövér Lászlótól, hogy intézkedjen panasza „teljes körű kivizsgálásáról”.

 
Kérdésünkre, hogy milyen „üzleti érdekkörökre” utalt levelében, Lakatos Oszkár részletek említése nélkül elmondta: vannak, akik „komoly összegekkel vettek részt a roma választási kampányban, és ezt a pénzt most úgy akarják visszakapni, hogy átveszik a hatalmat az ORÖ-ben”.

 
Éppen Kövér László volt az, aki a Fidesz nevében 2017 tavaszán – választmányi elnökként – választási megállapodást írt alá Farkas Flóriánnal és a Lungo Drommal. Lakatos Oszkár, amikor arról kérdeztük, mennyi esélyt lát rá, hogy Kövér László valóban kivizsgálja a panaszát, kijelentette: „Ha csak egyetlen százalék esély van rá, akkor azt a keveset kell megragadni. Szerintem egyébként már Kövér Lászlónak és a Fidesznek is elege van abból a botránypolitázálásból, amit Farkas Flórián művel”. Ami a panasz kivizsgálásának formai részét illeti, Lakatos Oszkár lehetséges eljárásnak tartja, hogy Kövér László fegyelmi eljárást indítson Farkas Flórián és Farkas Félix ellen.


Szerettük volna megszólaltatni Farkas Flóriánt és Farkas Félixet is. Előbbit e-mailen, utóbbit telefonon kerestük, de egyelőre egyikük sem reagált.

Cz. G