2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az RPM nem kér az ORÖ kampánypénzéből
2018. 03. 21. 00:00

Az ORÖ a Roma Polgárjogi Mozgalom frakciójához tartozó képviselők, és azt szorgalmazzák, a 80 millió forintos állami támogatásból az ORÖ saját népszerűségét növelje, bevonva a roma médiumokat is.

Dancs Mihály ORÖ-s képviselő, az RPM elnöke, aki egyben az április 8-i választásokon országos listát állított Magyarországi Cigánypárt pártigazgatója is, a RomNet-nek szerdán úgy nyilatkozott: a frakciójukhoz tartozó hat képviselő nem fogja felvenni a 80 millió forintból járó, nekik juttatott támogatási összeget, és ara kérik az önkormányzat többi képviselőit is, hogy a 80 millió forintos állami támogatásból egy olyan kampányt indítsanak, amellyel megpróbálhatják a magyarországi cigányság előtt visszanyerni a szervezet megtépázott becsületét.

 

Az ORÖ képviselője szerint erre a munkára egy olyan marketing céget kellene felkérni, aki nagyon rövid idő alatt, egy tudatos kampánnyal új arculatot építene az önkormányzatnak, és mint fogalmazott, ebben szerepet kapnának a roma médiumok is.

 

Képtalálat a következőre: „dancs mihály orö”

 

Balogh János ORÖ-elnök a hétfői endkívüli közgyűlésen azt szorgalmazta, hogy a kampánytámogatásból egyetlen fillért se kötsenek el, és utalják vissza. Álláspontja szerint a kampánypénzt a rendkívül szűkös határidő miatt a képviselők nem arra használnák fel, hogy a névjegyzékbe való felvételre biztassák a romáka, ugyanis  a hivatalvezető önhatalmúlag kiküldött 19.600 levélben épp ennek ellenkezőjére hívta fel a figyelmet az önkormányzat nevében. A nemzetiségi névjegyzékbe való le, illetve feliratkozásra március 23-án 16 óráig van lehetőség. Az ORÖ elnökének álláspontja szerint a törvényben rögzített határidőig a regisztrációk száma már nem növelhető, ezért nem tatja sem tisztességesnek, sem észszerűnek, hogy az adófizetők pénzéből biztosított 80 millió forintot semmit mondó kampányra fecséreljék el.

 

A képviselők többsége viszont úgy döntött, hogy a testület tagjai között szétosztják a kampánytámogatást, így fejenként mintegy másfél millió forint jut majd számukra, amiből egyénileg kampányolhatnak.

 

Az ORÖ képviselőtestülete a nemzetiségi lista felállításakor is saját képviselőjelöltjei közül választott jelöltet, és a lista vezetésére a jelenlegi parlamenti szószóló, Farkas Félix kapott egy fős többséget az elnökkel Balogh Jánossal szemben.

 

Az országgyűlési választásokon a roma önkormányzat nemzetiségi listáján három név szerepel majd: elsőként Farkas Félix, másodikként Balogh János, majd és Raffael László.

 

HBA