2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rálőttek és brutálisan összeverték a Baranya megyei cigány önkormányzat elnökét
2017. 12. 22. 00:00

Gázpisztollyal rálőtt a Baranyai megyei cigány önkormányzat elnökére egy férfi, majd a fegyverrel négy fogát is kiverte. A cigány vezető kórházba került – értesült több forrásból is a RomNet.

A RomNet információi szerint a támadás még csütörtök délelőtt történt a Baranya megyei Komlón, ahol a megyei cigány önkormányzati vezető is lakik. Úgy tudjuk, a megtámadott férfi Orsós Ferenc, aki a Komlói Fekete Láng nevű autentikus cigány művészegyüttes vezetője is.

 

Orsós Ferenc-Komló

 

A RomNet több forrásból is úgy értesült, a megyei elnök a baranyai városban a Vörösmarty Mihály utcában egy magánjellegű vita miatt keveredett szóváltásba a 25 éves férfival. A szóváltás során a támadó elővette a nála lévő gáz-riasztó fegyverét, és rálőtt a megyei cigány vezetőre. Orsós Ferenc elnök a lövéstől nem sérült meg, ezért a férfi rátámadt, bántalmazta, majd a fegyverrel több ütést is mért az elnök fejére, illetve a szájára, aminek következtében négy foga is kitört. Orsós Ferencet kórházba szállították.

 

A Komlói Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök a 25 éves támadót elfogták és előállították, majd súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával eljárást indítottak ellene.

 

A RomNet pénteken délben elérte Orsós Ferencet, aki elismerte, hogy valóban rátámadtak fegyverrel, és közlése szerin még az éjjel kiengedték a kórházból. A Baranya Megyei Cigány Önkormányat elnöke azt mondta, állapota kielégítő, arról nincs információja, hogy a támadóját a rendőrség letartóztatta-e. 

 

Képtalálat a következőre: „orsós ferenc baranya megyei roma”

Orsós Ferenc,a  Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke