2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Fidesz újra magához öleli Farkas Flóriánt!
2017. 05. 25. 00:00

A kormánypártnak nem számít, hogy már megszámlálhatatlan büntetőügyben vetődhet fel a Lungo Drom elnökének esetleges érintettsége, a szavazatok reményében magához öleli a Fidesz Farkas Flóriánt.

Farkas Flórián mindössze egy nappal korábban küldte szét azt a meghívót, amelyben büszkén tájékoztatja szervezete tagságát, hogy „stratégiai megállapodást” köt a Lungo Drom elnökeként a 2018-as országgyűlési választásokra, és a 2019-es önkormányzati választásokra való felkészülésre. A megállapodás a követő törvényhozói, kormányzati és önkormányzati munkában történő együttműködésről is szól – írta a fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki biztos.

 

Képtalálat a következőre: „farkas flórián orbán viktor”

 

A RomNet-hez is eljutott meghívó szerint az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására a Fidesz Lendvay utcai székházában holnap, azaz pénteken 18:30-kor kerül sor. Farkas Flórián  a megállapodást Kövér Lászlóval, a Fidesz választmányi elnökével, aki az Országgyűlés elnöke is írja alá, de az magasztos eseményen beszédet mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

 

Farkas Flórián, aki az „Erkölcsösség, törvényesség és szakmaiság” jegyében hirdetett 2011-ben új roma politikát, nem tudta a három szlogenhez tartania magát. Már megszámlálhatatlan ügyben zajlik nyomozás a rendőrség, az ügyészség és az adóhatóság különböző osztályain az Országos Roma Önkormányzathoz kapcsolódóan, amelynek a fideszes politikus volt az elnöke 2014 októberéig, jelenleg pedig a háttérből irányítja a mostani elnököt, Balogh Jánost. A szervezetnél közel tucatnyi ügyben nyomoznak, több esteben a RomNet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek és tudósítások alapján hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt.

 

 

Képtalálat a következőre: „farkas flórián orbán viktor”

 

A Magyar Nemzet csütörtök délután adott hírt arról, hogy a lap egy újabb érdekes pénzügyi manőverre bukkant a miniszterelnöki biztoshoz kapcsolódóan.

 

A cikket jegyző Horváth Csaba László azt írta:  Megtudtuk, hogy a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség budapesti székházát hatvanmillió forintos adósság terheli – derült ki az ingatlan tulajdoni lapjából. Ez azért érdekes, mert a tartozás miatt a földhivatal 2013 nyarán jelzálogjogot jegyzett be az Emberi Erőforrások Minisztériuma javára, vagyis a humántárca valamilyen formában pénzt juttatott a roma szervezetnek. Ez önmagában még nem volna kirívó, csakhogy Farkas korábbi közvetlen kollégái semmit nem tudnak a minisztériumi pénzről, sem pedig arról, hogy a szervezet máig tartozik a minisztériumnak.

 

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben azokat a roma politikusokat, akik 2013-ban a Lungo Drom alelnökei voltak. Hegedüs István – aki Farkas Flórián után lett az Országos Roma Önkormányzat elnöke –, Vajda László, Lakatos Oszkár és Ajtai Tibor mit sem tudnak a 60 millió forintos összegről, így azt sem tudják, hogy azt ki és mire költötte el. Vajda László szerint azért is furcsa az Emmi jelzálogjoga, mert a fővárosi Bezerédi utcában található ingatlant alig egy évvel korábban – 2012-ben – kapta meg az államtól a Lungo Drom. A székház 15 éves időtartamra szóló elidegenítési tilalom mellett került a cigány szervezethez. Ez azt jelenti, hogy az állam erre az időre mindenképp biztosítani kívánta, hogy az ingatlanvagyon a Lungo Dromnál maradjon, ám éppen az állam egyik szervezete, az Emmi követelése miatt vált ez kétségessé. Az ügylet így egy különös jogi helyzetet teremtett.

 

Végrehajtás az ORÖ ellen

Az eljárást a Magyar Nemzet kezdeményezte, mivel a szervezet jogerős ítélet ellenére sem adja ki szerződések adatait.

 

Természetesen ebben az ügyben és a választási megállapodás miatt is kerestük Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, ám ezúttal sem tudtuk elérni őt, ráadásul azt a mobiltelefonszámát is megszüntette, amit korábban használt. Azt pedig nem lehet tudni, hogy egymillió forintos fizetése mellett hol dolgozik, ahogyan azt sem, hogy egyáltalán mivel foglalkozik munkaidejében. De nem kaptunk választ a humán tárcától sem, igaz a Balog Zoltán miniszter már többször jelezte, hogy személyes sértettsége okán nem kíván reagálni a közügyekben feltett kérdéseinkre.

 

A Farkas Flóriánt érintő ügyekben egyébként teljes a hírzárlat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal például már azt sem hajlandó elárulni, hogy meddig tart az a nyomozás, ami a roma politikus nevével egybeforrt Híd a munka világába program kétes pénzköltései miatt zajlik. Az ügyben több mint két éve jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt folyik a nyomozás. Azonban úgy tudjuk, hogy gyanúsítottja továbbra sincs az ügynek. Ez azért érdekes, mert a roma önkormányzatnál a brókerbotrányokkal körülbelül egy időben indult nyomozás, de a föltehetően bonyolultabb Buda-Cash- és Quaestor-ügy esetében már vádat is emeltek a hatóságok.