2022 October 03., Monday/Helga napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Letartóztatták a Heves megyei cigány önkormányzat elnökét
2015. 05. 26. 00:00

Előzetes letartóztatásba került a Heves megyei cigány önkormányzat lungo dromos elnöke adócsalás és más bűncselekmények miatt – értesült több forrásból a RomNet.

Farkas Flórián bizalmasának és Heves megyei a Lungo Drom Heves megyei irányítójának számító Danyi Sándort, aki a Heves Megyei Közgyűlés roma referense és az Országos Roma Vállalkozói Központ vezetője, egy héttel ezelőtt vették őrizetbe, és a bíróság múlt csütörtökön 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

 

danyi sándor


 
Az üggyel kapcsolatban a RomNet megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, de Soltész Bálint szóvivő azt közölte, az ügyben nem a rendőrség járt el. A Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Sajtóirodája a RomNet érdeklődésére azt tudatta, hogy a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kapcsolatban az adónyomozók nem folytatnak eljárást, de hozzátették, konkrét személyre és konkrét cégre vonatkozóan információt nem adhatnak.


Danyi Sándor letartóztatást a RomNetnek több Heves megyei cigány vezető is megerősítette, akiknek elmondása szerit a megyei kisebbségi önkormányzat elnökét vállalkozásának tevékenységével kapcsolatban helyezték a kényszerintézkedés alá.


A tarnaörsi illetőségű Danyi Sándor a Lungo Drom színeiben jutott kisebbségi mandátumhoz, és Farkas Flórián egyik „erős emberének” számított az ország északi régiójában. A Heves megyei cigány önkormányzat elnöke korábban a Fidesz színeiben a Heves Megyei Közgyűlés képviselője is volt. 


A megyei nemzetiségi önkormányzatban a Lungo Drom színeiben Danyi Sándor mellett Botos László, Radics Zoltán és Suha Jenő jutott mandátumhoz, míg a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltjeként Barkóczi Géza és Szőcsi Lajos, valamint az MCF színeiben Berkes Elemér kapott mandátumot.

 


A RomNet úgy tudja, Danyi Sándor az egri Markhot Ferenc Kórház mintegy hatmilliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló felújítási munkálatiban dolgozott alvállalkozóként, és információink szerint az adónyomozók csalás miatt vették őrizetbe a megyei cigányvezetőt.


Danyi Sándor korábban szerepelt az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók nyilvántartásában is. 


HBA

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök