2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián szerint nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást
2015. 04. 04. 00:00

„A példátlan, a magyarországi cigányságot segítő programhoz méltatlan politikai támadások csak ártottak a felzárkózás ügyének”–jelentette ki Farkas Flórián miniszterelnöki biztos.

Megírtuk, a tárca közölte, hogy az adóhatóság nyomozati szervétől arról értesültek, az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására. Egyúttal javaslatokat tettek a szövetkezeti projektszervezet átalakítására, a hatékonyság és az átláthatóság érdekében, ugyanakkor a program ezzel együtt folytatódik.

 

 

Farkas Flórián úgy fogalmazott, „nem lehet eltéríteni a cigányságot a döntéstől, miszerint a 2011-ben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közötti, úttörő keretmegállapodásnak megfelelően szakmai megoldásokkal vigyük előre a társadalmi felzárkózás ügyét”. Nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást erre a területre – tette egyértelművé az ORÖ volt elnöke.

 

A minisztérium a vizsgálat nyomán tájékoztatta az ORÖ-t arról is, hogy Farkas Flórián az „elmúlt hónapokban feltárt mintegy ezer roma foglalkoztatását lehetővé tevő programot”, ezért célszerűnek tartja, hogy a foglalkoztatási szövetkezet a továbbiakban ezekhez kapcsolódó képzéseket és gyakorlatokat is szervezzen. A miniszter ezért felkérte az ORÖ-t és a biztost, hogy április 30-ig tájékoztassák a nyilvánosságot, várhatóan milyen keretek között és milyen létszámban történik meg a szövetkezet tagjainak foglalkoztatása.