2022 May 17., Tuesday/Paszkál napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Péntekig tesznek javaslatot a tatárszentgyörgyi gyilkosság túlélőinek kárenyhítésére
2014. 02. 23. 00:00

Péntekig tesz javaslatot a tatárszentgyörgyi kegyetlen gyilkosságot túlélő sértettek kárenyhítésére a kormányzatnak a feladattal megbízott civil szervezet, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület.

Közölték, az öt éve történt kegyetlen gyilkosság évfordulóján az államtitkárság munkatársai, ahogy a korábbi években is, idén is osztoztak a hozzátartozók gyászában; koszorút és virágot vittek az elhunytak sírjához.

Emlékeztettek arra, hogy 2009. február 23-án Csorba Róbert és hatéves fia, Csorba Robika életét vesztette egy példátlan brutalitással, rasszista indítékból elkövetett gyilkosságban.

 

Közölték, a 2008-ban és 2009-ben hat ember életét követelő támadássorozatot túlélő sértettek kárenyhítésének folyamata megkezdődött, és a "megkérdőjelezhetetlen szakmai tapasztalattal rendelkező civil szervezet, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület tesz majd javaslatot a kárenyhítés formájára és kereteire".

 

Azt írták, az állami szervek, a jelek szerint, a történtek idején késlekedtek az elkövetők mielőbbi kézre kerítésében és a további bűncselekmények megelőzésében, de a jelenlegi kormány felelősséget vállalt az áldozatok családjának kárenyhítésében.

 

A tárca szerint a támadássorozat egyedülálló a magyar kriminalisztika történetében, de még nemzetközi példa is alig akad hasonló esetekre. Utaltak arra, hogy a feltételezett gyilkosokat 2009 augusztusában fogták el, és a 2013 augusztusában született elsőfokú ítélet alapján hárman tényleges életfogytiglant, a negyedrendű vádlott pedig 13 év fegyházbüntetést kapott.

 

MTI