2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romagyilkosságok – Tanúkat hallgattak meg az alsózsolcai támadás ügyében
2011. 07. 12. 00:00

Egy tanú azt vallotta: látta, de felismerni nem tudná azt a férfit, aki egy vadászpuskával életveszélyesen megsebesített egy fiatalembert 2008 decemberében Alsózsolcán.

A per bizonyítási eljárással folytatódott. Egy fiatalkorú fiú, akit tanúként hallgattak meg a 2008. december 15-i támadással összefüggésben a Pest Megyei Bíróságon, azt mondta: a második durranáskor a fegyver torkolattüzében egy terepszínű ruházatot viselő, a vállához fegyvert tartó férfit látott, majd futásnak eredt.

 

A helybéli, ma középiskolai tanuló, akinek a meghallgatása a bűncselekmény július elsejei bizonyítási eljárásakor idő hiányában nem történhetett meg, arról beszélt: egy durranásra lettek figyelmesek a Sajó-part felől, amikor két társával a horgászás után hazafelé tartottak, majd egy fémes csattanást hallottak, és arra gondoltak, hogy fegyvert töltenek újra. A hangforrás felé figyeltek, és az újabb durranáskor már tudták, hogy lövöldöznek.

 

Mint mondta, a torkolati tűzben meglátott férfival egyszerre ők is futásnak eredtek, de ellenkező irányba. A fiú tanúvallomása szerint jajgatást és kiabálást hallottak közvetlenül a lövés után, de azt csak később tudták meg, amikor hazaértek, hogy a Dankó Pista úton meglőttek egy fiatalembert.

 

Az akkor még általános iskolás fiú otthon nem merte elmondani, mit látott, de két társa beszámolt a szüleinek a látottakról, s jelezte a rendőröknek, hogy ő is ott volt, ezért másnap az iskolából vitték el a rendőrök kihallgatásra.

 

Két társa két héttel ezelőtt tanúként szintén arról beszélt, hogy egy férfit láttak sötétedéskor fegyverrel a kezében a túlparton a bozótok között. Kicsivel később, az első durranásra odafigyelve fehér fényt és egy alakot vettek észre, majd még egy durranás jött ugyanabból az irányból, azt követően egy vékony testalkatú férfit láttak elfutni.

 

Egy mezőőrként dolgozó férfi tanúként a keddi tárgyaláson arról beszélt, hogyan lehet megközelíteni járművel télen a lövés leadásának helyszínét, és a terepviszonyokat magyarázta el a bíró kérdésére.

 

A Borsod megyei település, Alsózsolca egyik utcájában a nagycsécsi kettős gyilkosság után másfél hónappal lőttek meg egy 19 éves fiatalembert, aki a Sajó melletti cigánysoron a háza verandáján éppen fát vágott. A fiatalember életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az akkor még fiatalkorú feleségét is le akarták lőni, de neki csak a ruháját lyukasztotta át a lövedék.

 

A férfi és felesége szintén két héttel korábban idézte fel tanúként az akkori támadás körülményeit.

 

A keddi tárgyalás délután a debreceni menekülttáborra 2008. június 2-ára virradóra leadott lövésekkel kapcsolatos bizonyítási eljárással folytatódik.