2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

30 év körüli profik gyilkolják a romákat
2009. 05. 04. 00:00

Újabb romák elleni támadásra készülhettek azok az ismeretlenek, akik a közelmúltban több cigány embert is megöltek.

A legutóbbi gyilkosság helyszíne Tiszalök volt. Egy roma férfi épp munkába indult, amikor a háza előtt mellkason lőtték. Azonnal meghalt. Tavaly január óta 17 támadás történt romák ellen, az utóbbi hónapokban szinte valamennyi esetnek volt halálos áldozata. Az elkövetőket azonban nem találja a rendőrség.

Galgagyörk, Piricse, Nyíradony Tarnabod, Nagycsécs Alsózsolca, Tatárszentgyörgy: Ezeken a településeken mindenhol lőttek, öten meghaltak, 11-en sérültek meg.

A romák félnek - a rendőrfőkapitány szerint nem alaptalanul. Bencze József az elkövetőkkel kapcsolatban elmondta: "Mindenképpen tudatosan roma telepeket vesznek célba, kerülik a feltűnést, többnyire autópályához vagy erdőhöz közel támadnak, hogy a menekülési útvonal biztosított legyen, általában mindig szélső házra támadnak. De a legnagyobb gond az, hogy az ilyen sorozatgyilkos mindig készül a következőre."

Ezzel együtt a rendőrfőkapitány azt mondja: már szorul a hurok az elkövetők nyaka körül. A rendőrök több mint 10 ezer embert vizsgáltak meg, több ezer láb- és járműnyomot rögzítettek, végül elkészült a tettesek pszichológiai profilja.

Valószínűleg kicsi, 30 év körüliekből álló elszánt és profi csapatról van szó: a főkapitány szerint elképzelhető, hogy a tettesek korában soha nem szegték meg a törvényt.