HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Dr. Dávid Ferenc: Farkas a cigányok közt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 Augusztus 03    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Egy közleményből idézünk: „A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Kongresszusa ismételten Farkas Flóriánt választotta a szervezet elnökévé.

Hirdetmény

(…) A Lungo Drom elkötelezett a kormány politikája mellett, a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti, értékeink megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látja. (…)

 

A Lungo Drom meg fogja akadályozni a baloldal előretörését, választási sikerét. Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében! (…) Hazánkban nem a bevándorlás következtében nő a népességszám, hanem a kormány komplex családtámogatási intézkedéseinek köszönhetően.” (Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség)

 

Már az elgondolkodtató, hogy a hazai cigányság legismertebb szövetségét egy olyan személy vezeti továbbra is, akinek iskolai végzettségével kapcsolatban sok-sok kétely merült fel, és akinek hosszú pályafutása során több alkalommal volt találkozója a magyar igazságszolgáltatással. Próbálok körültekintően fogalmazni: Farkas Flórián közpénzekkel való elszámolásai legalábbis gyanúsak, a Legfőbb Ügyészség szerint a „Híd a munka világába” program kapcsán költségvetési csalás gyanúja miatt volt folyamatban nyomozás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán, ami 2015-ben kezdődött. Az ügynek 2018 novemberében még nem volt gyanúsítottja, és még Farkas Flóriánt sem hallgatták meg, pedig ő írta alá a szerződések legnagyobb részét. 2018-ban az OLAF is vizsgálatot indított az ügyben. Nos, ez az ember évtizedek óta a honi cigányság egyik vezetője, mellesleg parlamenti képviselő, ami komoly védelmet jelent számára. Most újabb öt évre kapott bizalmat a „Lungo Drom” élén.

 

Olvassák csak figyelmesen a fenti közlemény-részletet. A „Lungo Drom” nem érdekképviseleti szövetségként nyilvánul meg, hanem leplezetlenül politikai szervezetként határozza meg magát, hiszen sorsát egyértelműen odaköti a Fidesz-KDNP koalícióhoz. Egy magára valamit is adó érdekvédelmi alakulat soha nem folytat direkt pártpolitikát, ugyanis a dolgok rendje szerint kormányok és pártok jönnek-mennek, de a képviseleti kör - esetünkben a hazai cigányság - biztosan itt marad. Mi történik akkor, ha a Fidesz elbukja a jövő évi választást? Akkor a Fidesz „cigánytagozataként” ismert és besorolt „Lungo Drom” vesztes és befolyás nélküli kompánia lesz? Vagy átáll a demokratikus pártok oldalára, azaz a „Lungo Drom” gyorsan mezt és ideológiát cserél? Balra át, Flórián?! A közlemény fogalmazója vélhetően napszúrást kapott, mivel „jóléti társadalmunk megőrzéséről” értekezik.

 

A nem cigány lakosság esetében sem beszélhetünk szolidáris, gondoskodó és egzisztenciális biztonságot adó rendszerről Magyarországon, a cigányság körülményeinek vonatkozásában pedig égbekiáltó blöff a jóléti társadalom emlegetése! Farkas Flórián és ostoba kommunikációs csapata talán nem tudja, hogy klasszikus jóléti társadalmakként Európában a skandináv országokat és a Benelux államokat szoktuk megjelölni? Aki Közép-Kelet Európában erről ír és beszél, az vagy buta, vagy szemérmetlen hazudozó. Lehet választani. Az is meghökkentő, hogy a kiadott közlemény szerint nő a hazai népesség száma. A cigányság létszáma minden valószínűség szerint emelkedik, de Magyarországon az összlakosság száma tartósan csökken. 2021. január 1-jén az ország népességének lélekszáma az előzetes adatok alapján 9 millió 730 ezer fő volt, a tényleges fogyás 1990-ben 1670 fő, 2010-ben 28602 fő, 2020-ban 39600 fő volt, igaz, ez utóbbit nagymértékben befolyásolta a koronavírus okozta járvány. Az 1981-ben megindult természetes fogyás változó ütemben, de negyven éve folyamatosan tart. 1981 és 2021 eleje között a születések és a halálozások számának negatív egyenlegeként 1 millió 272 ezer fővel fogyott a lakosság. Szó nincs tehát a népesség növekedéséről, ellenkezőleg: folyamatosan fogy a magyar. És befejezésül arról, ami nincs benne a július 24-i közleményben.

 

A „Lungo Drom” kongresszusát követő napon (július 25-én) Elég volt a cigánybűnözésből! címmel és Rendet! Csendőrséget! alcímmel ún. statikus erődemonstrációt tartott Jászapátiban a Mi Hazánk Mozgalom. A posztfasiszta, rasszista horda megszállta a városka főterét. Kérdéseim: mit tett a „Lungo Drom” vezetése a rendezvény betiltása érdekében? Indítványozták-e, hogy a Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd nevével fémjelzett szélsőjobboldali párt aktivistái ne kapjanak engedélyt a tüntetésre? Parlamenti képviselőként Farkas Flórián kért-e határozott tiltó intézkedést a helyi rendőrkapitánytól és a belügyminisztertől?

 

Összefoglalva: mi tesz a „Lungo Drom” az érdekkörébe tartozó cigányság megvédése érdekében?

 

https://nepszava.hu/3128159_farkas-a-ciganyok-kozt
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt