HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Farkas Flórian édesapjának mélyszegénysége Magyarország valós tükörképe

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 Március 07    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Megdöbbenve szembesülhettünk azzal, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos 79 éves édesapja milyen mélyszegénységben kénytelen élni, Meggyőződésünk, mindez Magyarország valós tükörképe.

Hirdetmény

Farkas Flórian édesapjának mélyszegénysége Magyarország valós tükörképe


Megdöbbenve szembesülhettünk azzal, hogy Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki biztos, a Lungo Drom elnöke, aki hivatalosan több mint másfél millió forintos fizetést kap havonta, a legnagyobb közönnyel veszi, hogy édesapja mélyszegénységben, az év minden egyes napján a legszükségesebb dolgokat is nélkülözve kénytelen élni. A Hír Tv Célpont című műsorát látva a RomNet, mint a romák élethelyzetével kiemelkedően foglakozó médiumként, szolidaritásból, azonnali segítséget nyújtva meglátogatta a Békés megyei Eleken magányosan élő idősebb Farkas Flóriánt. Az ott tapasztalt valóság sokkoló volt. A villanyszámla és a szemétdíj csekkjei kilenc hónapra visszamenőleg sorakoztak a miniszterelnöki biztos édesapjának konyhaasztalán. Elmondta, attól fél, napokon belül kikapcsolhatják a villanyát, ezért gyertyát vásárolt, hogy a komfort nélküli, fűtetlen házba sötétedés után világítani tudjon. A Békés megyei Eleken élő idősebb Farkas Flóriánnak újabb problémával kell szembenéznie: az Adventista egyház szolgálati szükséglakásából - a gyülekezeten belüli jogvita miatt - hamarosan ki kell költöznie, így mint fogalmazott, öreg korára földönfutóvá válhat.

 

A 79 éves, nélkülözni kényszerülő idősebb Farkas Flórián számára a RomNet - olvasói és munkatársai, barátai segítségével - több hónapra is elegendő élelmiszert, gyümölcsöt, tisztítószereket vitt, és anyagi segítséget nyújtott, hogy a közüzemi hátralékait kifizethesse, és a súlyosan beteg idős férfi tüzelőt is vásárolhasson.

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fideszes országgyűlési képviselő édesapjánál sokkal nyomorúságosabb körülmények között is élnek emberek, köztük sok ezer kisgyermek, mert a roma közösséggel, az állampolgárokkal napi kapcsolatban álló újságírókként folyamatosan szembesülünk azzal, milyen mértékű szegénységben, mélynyomorban tengődnek emberek százezrei, miközben öt percenként hallhatjuk az üzenetet: Magyarország jobban teljesít, és senkit nem hagynak az út szélén. Meggyőződésünk, csak a független média hiteles valóságképe tudja felfedni az igazságot, és hallatni a kiszolgáltatott helyzetben élő emberek hangját.

 

Farkas Flórián édesapjának sanyarú, mostoha sorsa hitelesen mutat rá az igazságra: hogyan várhatja el azt a kormány, a teljes magyar társadalom és főként a magyarországi cigányság, hogy a társadalmi felzárkózásban, az érdekképviseletben, a gondoskodásban és a felelősségteljes döntéshozatalokban példaértékű, jövőt építő munkát végezzen egy olyan ember, aki a saját szüleiről sem tud, vagy nem kíván gondoskodni?!

 

Hidvégi-B. Attila – RomNet főszerkesztő

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye

  • Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtőlCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt