2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kamarás István: A lopás súlyos bűn!
2015. 09. 28. 00:00

Engedjétek meg, hogy néhány pontban bemutassam azokat a különbségeket, melyek az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt és az elmúlt huszonöt év cigány politikai szélhámosai között feszülnek.

Az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppártot egy alulról jövő kezdeményezés hívta életre, melynek fő célja: biztosítani a cigányok szociális és fizikai biztonságát. A Párt és annak tagjai soha sem kaptak semmit a gazho (nem cigány) politikai elittől, magyar pártoktól. Nem is vágynak rá! Ezzel szemben az elmúlt huszonöt évben nem volt önálló cigány kezdeményezés, mindegyik civil hangadó, „roma vezető” mögött valamilyen magyar csoport, párt állt, s áll napjainkban is. Következésképp ők nem a cigányok érdekeit képviselik, hanem megbízóikét: eladják a romákat.

 

Az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt legitimitását a cigányoktól kapja és ezzel az ország egyetlen hiteles roma pártjává vált. Az elmúlt huszonöt év szemfényvesztői —nem tudom őket közszereplőknek, politikusoknak nevezni— a felhatalmazást az őket eltartó gazho politikai, értelmiségi elittől kapták: ezért váltak hiteltelenné saját népük, a cigányság szemében. Ténykedésük juttatta a romákat abba a nehéz helyzetbe, melyben jelenleg találhatók, s amiből kilábalni csak nagy nehézségek, hosszú és kitartó munka árán képesek.

 

Az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt a vidéki romákat helyezi a megbecsülés középpontjába. Mi nagyra becsüljük, tiszteljük vidéki testvéreinket, mint a cigányság megtartó erejét. Az elmúlt huszonöt év cigány széltolói a vidéki romákat lenézték, kigúnyolták, kihasználták, s a szörnyű szociális problémák közepette magukra hagyták. Pedig egykor ők is vidékről indultak el életük útján.

 

Az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt a semmitmondó, eredménytelen jogvédő szerep helyett a kreatív, igazi megoldást eredményező jogalkotás eléréséért küzd. Az elmúlt huszonöt évben csak meghatározott keretek között végezhető szerepjátékot engedélyeztek a gazhok a cigány szélhámosok számára. Persze ezzel semmi eredményt nem lehetett elérni: a gazhok viszont elérték céljukat.

 

Ilyen meghatározott keretek közötti szerepjátékot játszott a jogvédő és a civil vezető, de a polgárjogi aktivista is. Megbízatásuk súlyát, értékét a jól ismert közmondással lehetne leginkább érzékeltetni: „Nesze semmi, fogd meg jól!”

 

A semmitmondó, defenzív, eredménytelen jogvédő szerepjáték helyett az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt a valós eredményeket hozó, innovatív, kreatív jogalkotásért kíván küzdeni.

 

Az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt a magyar politikai palettán egyedüliként tartja lehetséges alternatívának a cigány területi autonómia igény megvalósítását, mely nem elsőrendű cél, csupán alternatíva abban az esetben, ha a politikai és értelmiségi elit nem teljesíti az életben maradásunk két jogos igényét, mely nem más, mint a kvótarendszer és az alanyi jogú járadék. Az elmúlt huszonöt év szemfényvesztői erről hallani sem akarnak, hiszen ők csak arról gondolkodhatnak, amit megbízóik engedélyeznek számukra.

 

Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az Opre Roma - Cigány Demokrata Néppárt vezetői büntetlen előéletű, morálisan és erkölcsileg feddhetetlen, szakmailag magasan kvalifikált, iskolázott, egyetemi-főiskolai végzettséggel bíró emberek. Életkorunk, politikai múltunk és keresztény neveltetésünk igazolja, hogy mi soha nem loptuk el a cigányok pénzét, másokét sem! Ellenben az elmúlt huszonöt év cigány szélhámosaival, akiket mérhetetlen kapzsiság, büntetett előélet, sok esetben iskolázatlanság és erkölcsi-morális szegénység jellemez. Mindent eloroztak, legfőképp a cigányok pénzét. A mindenki által ismert cigány svihákok raboltak jogvédőként, civilként, polgárjogi aktivistaként, képviselőként, ORÖ vezetőként és egyszerű tagként egyaránt. A lopás márpedig súlyos bűn: a Tízparancsolat VIII. törvénye — Mózes II. könyve 20. fejezetében olvasható— feddhetetlen becsületességet kíván. E törvény be nem tartásának következménye a felelősségre vonás, melyet senki nem kerülhet el a Földön, Isten előtt pedig végképp nem!

 

Albertirsa, 2015. szeptember 27.

 

Kamarás István

történész-politológus, az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt elnöke     

 

 



 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a [email protected] címre várjuk.