HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Kamarás István: Farkas Flórián nem hibás!

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kamarás István
2015 Július 14    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Megint dobtak nekünk, cigányoknak egy gumicsontot, amin már elég hosszú ideje rágódunk. Rágjuk, forgatjuk a szánkban, összemarjuk egymást érte, de valahogyan nem lakunk jól vele.

Hirdetmény

Az emészthetetlen gumicsontért egymásnak esünk, közben pedig a csontot dobó kezet nem merjük megmarni, holott éhségünkért, kilátástalannak tűnő életünkért ő a felelős.

 

Átvitt értelemben szemlélve a dolgokat mondhatjuk azt is, hogy Farkas Flórián, a Fidesz országgyűlési képviselője az a bizonyos gumicsont. Állítólag lopott, nem is keveset —mintha eddig nem tudtuk volna róla, hogy bizony sokszor került összeütközésbe a törvénnyel.

 

A politikai pártok mindezek ellenére előszeretettel alkalmazzák —most éppen a Fidesz-KDNP kormányszövetség. Egy pár évtizeddel ezelőtt az MSZP-SZDSZ koalíció szolgálatában állt, ahol ugyancsak megkapta a lehetőséget a lopásra.

 

Köztudott, büntetéstől való menekülését csak az akkori miniszterelnöknek, Horn Gyulának és abban az időben köztársasági elnökként regnáló Göncz Árpádnak köszönhette. A köztársasági kegyelem azóta is stigma az életében, azonban ezen ő nagyvonalúan túlnéz, hiszen tisztában van azzal, hogy a politikai pártoknak nagy szükségük van az ő szolgálatára.

 

Írásom lényegi mondanivalóját azonban nem Farkas Flórián személyével, a cigány nép sorsára káros magatartásának részletezésével szeretném kitölteni: fontos, hogy végre előtérbe kerüljön az igazi felelősség megvitatása.  

 

Írásom címet szándékosan írtam rosszul. Valójában a következőképp kellene, hogy szerepeljen: Farkas Flórián nem a legnagyobb hibás! Hogy miért gondolom így? Válaszom a következő: mert a magát keresztény-konzervatívként definiáló kormány előszeretettel alkalmaz, illetve köt megállapodást börtönviselt, bűnöző, funkcionálisan analfabéta emberrel.

 

Lopásért elítélt, börtönben raboskodó, illetőleg újabb börtönbüntetéstől csak a köztársasági kegyelmével megmenekülő Farkas Flóriánt a Parlamentbe juttatták és pénzt bíztak rá.

 

Milyen felelősségtudata van és mennyire tiszteli saját országát az a miniszterelnök, aki egy köztörvényes bűnözőt nem a börtönbe juttat, hanem a Parlamentbe.

 

Balog Zoltán miniszternek, mint református lelkésznek milyen erkölcsi-morális mércéje van, ha egy embert segít az adófizetők pénzének eltulajdonításában? Farkas Flórián csupán azt „veszi el”, amit Balog Zoltán felajánl számára lopás céljából.

 

Kérdem én, ki az igazi felelős? Balog Zoltán vagy az egyszerű stróman: Farkas Flórián? Ha én, mint családapa egy pedofilt alkalmazok a gyermekeim mellé és ne adj’ Isten, történik valami tragédia velük, akkor ki az igazi felelős? Kinek nagyobb a büntetőjogi felelőssége? Nekem vagy a beteges hajlamú, aberrált gyermekfelügyelőnek?  A felbujtónak, tehát az értelmi szerzőnek vagy a strómannak? A tíz parancsolat vajon papra, lelkészre nem vonatkozik, csupán a hívekre? Lopásra buzdítani vagy ahhoz asszisztálni vajon szabad-e egy keresztény, keresztyén egyházi személynek?

 

Farkas Flórián nem a legnagyobb bűnös! Ő mindig is egy funkcionálisan analfabéta tolvaj volt és az is marad.     

 

Albertirsa, 2015. július 13.

 

 

Kamarás István

történész-politológus

 

  

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a szerk@romnet.hu címre várjuk.

  
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt