HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Kamarás István: Mi vagyunk a cigány ’barmok”?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kamarás István
2014 Május 11    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Április 6-án országgyűlési választás volt, az ország választott, így mi is, cigányok. Mindenkit érdeme és munkája szerint választottak meg vagy éppen elutasítottak.

Hirdetmény

MCP csúfos választási kudarca után az értelmiségi fiatalokban joggal merültek fel kérdések, legfőképp az MCP választási ígéreteinek kapcsán. Az eddig magukat királyoknak, uralkodóknak, pápáknak gondolt „vezetők” nagyon nehezen viselték el az elutasítást és a jogos számonkérést. A sokszor személyeskedésbe torkollott vitákból mindenki számára világossá vált, hogy az MCP szerint a hiba okozója nem más, mint maga a cigányság. Mi, romák nem tudtuk értékelni azoknak a „pápáknak” és bűnözőknek a nagyszerűségét, elkötelezettségét, akik a cigányság megmentésére verbuválódott össze néhány hónap alatt. Pedig: "Csak háromszázezer cigány ember szavazata kellett volna az MCP listájára a cigányság parlamenti képviseletéhez. Esetleg 4-500 ezer” -álmodozott Zsigó Jenő.

 


Miután nem sikerült azt a pár százezer szavazatot abszolválni, mert a cigányság határozottan elutasította őket, rádöbbentek az igazságra: nem ők a hibásak, hanem mi cigány „barmok”!
Horvát Ferenc országgyűlési képviselő-jelölt szó szerint ezt írja:” Vagy nagyon tud valamit a Fidesz vagy az ellenzék és megvették a sok barmot,..”. Persze cigányságot ostorozó hang nem egyedi, hiszen Zsigó Jenő is a cigányságot teszi felelőssé a választási kudarcért:” Ezért csak egy kérdés marad:Milyen érdeke fűződik a cigányoknak ahhoz, hogy az elnyomóik mellé álljanak, és ők is lemondjanak magukról”.

 

Én az ok-okozatot egészen másként látom, de szeretném Tőletek is megkérdezni: tényleg mi, cigány „barmok” vagyunk a hibásak az MCP választási kudarcáért?

 

Albertirsa, 2014.05.09.

 


Kamarás István
történész, politológus


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt