HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

HBA: Munkája alapján értékeljük és ítéljük-e meg az embert?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 14    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív
Hirdetmény

 

Egyre több felől hallom, olvasom, halljuk, olvassuk azt, hogy a RomNet „jobbra tolódott”, vagy hogy „kormánypárti szócsővé vált”. Bírálónk mindig is volt, de így van ez jól. Abból építkezünk. Szükségünk van a kritikára. Mert az okos ember ebből tanul. De az igaztalan vádak, a sárdobálás, a másik lejáratása csak azért, hogy önmaga szennyét, tudatlanságát, ostobaságát leplezze, vagy ettől reméljen bármilyen előnyt, túllép minden határon.

 

A napokban tartottuk 10. születésnapunkat. A sok jókívánság mellett az epés megjegyzések sem maradtak el. Főleg azoktól, akik az elmúlt 10 évben pontosan a RomNetnek köszönhették népszerűségüket, ismertségüket, mert ez volt az a fórum, ahol mindig, minden körülmények között teret kapott véleménye, gondolata, üzenete. Legyen az bármilyen tartalmú is. Emberként, barátként, politikusként, közszereplőként, netán „kollégaként” tekintettünk rá, rájuk, még akkor is, ha Ő, vagy Ők túl sokra nem is becsültek, tartottak minket.  Tettük a dolgunk. És tesszük ma is.

 

Ismerve, látva, tapasztalva a mai média viszonyait, látva, hogyan sorvasztották el önös érdekekből, vagy politikai akaratból a roma médiumokat, a Roma Sajtóközpontot, a Rádió C-t, az Amaro Dromot, az intézményeket, Roma Polgárjogi Alapítványt, a Romano Khert, a Roma Parlamentet, a Kisebbségi Ombudsmani Hivatalt, a Magyar Televízió Roma Magazinját, stb., mi mégis megmaradtunk, küzdünk az árral, a hullámokkal. Ha kell, szembe megyünk mindennel és mindenkivel. Mégis a legnagyobb pofont, a támadást éppen azoktól kapjuk, akiket felemeltünk, akiket segítettünk.

 

Vizet prédikáló, de bort ivó erkölcscsőszök akarnak irányítani. Akkor is, ha mi nem akarjuk. Ha nincs rájuk igény. Mert nincs sem erkölcsi, sem pedig hitelességi tőkéjük. Olyanok, akik elvesztették legfőbb értéküket: emberségüket, tisztességüket. Olyanok, akik napilapok címlapjairól üzenik, hirdetik „erkölcsi nagyságukat”. Sokszor úgy, hogy lejáratják egész népcsoportjukat. Mert rajtuk keresztül ítélik meg az egész cigányságot. Hát emeljünk piedesztálra ilyen embereket? Megérdemlik?  Ezért küzdöttünk és harcoltunk egy évtizeden át? Meneteljünk büszkén és méltóságteljesen olyanok vezetése, irányítása, szervezése alatt, akiknek inkább bujdokolnia kellene a népharag, vagy akár a Romani Krisz elől?

 

Hát nem. Még akkor sem, ha ma a nagy összefogások idejét éljük, vagy az eszmélés éve elé nézünk. A vér nem válik vízzé. A méltóságot és a büszkeséget méltatlanok szerepeltetésével nem lehet elérni, kivívni, megtartani.

 

Mert az az út nem lehet a közös jövő útja. Mert az az út újra csak a sáros, gödrös cigánytelepre mutat vissza, ahol éjszakánként bármikor felbukkanhat egy-egy fekete terepjáró, és a Molotov-koktéltól megvilágított cigánytelepeken felzendülő jajkiáltást senki sem fogja meghallani. 

 

Ha mások szemében jobboldalivá válunk, vagy válok azzal, hogy bátran kimondom újra és újra véleményem bármiről és bárkivel szemben, akkor azt büszkén vállalom. Mert az én hitem szerint mindenki annyit ér, amennyit tett és tesz, nem annyit, amennyije van, vagy amennyit meg akar kaparintani magának!

 

 Hidvégi-B. Attila

 

 Hidvégi-B. Attila

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt