2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bayer alázatosan köszöni a derék cigányoknak
2013. 09. 25. 00:00

Rengeteg minden elhangzott (a fele is sok lett volna) pro és kontra alapon a bajai, stratégiai téttel bíró időköziről attól függően, hogy a nyertes vagy a vesztes interpretálta éppen az eredményt.

A szavazók szervezett szállításában megtestesülő választási csalás lehetőségét bizonyítékok hiányában nem akarom részletes elemzés tárgyává tenni, ellenben találtam egy csodálatos utózöngét, amellyel a győztes kiteszi a hiányzó pontot a sztori végére:

Hogy is szólt a verdikt? »Ha Baját viszi a baloldal, 2014 is nyerhető«. Rendben. De akkor ugye nem puszta formaság kijelenteni, hogy ha nem viszi Baját a baloldal, akkor 2014 sem nyerhető. Nagyjából ennyit érdemes megjegyezni az egyesült, összeállt, összedermedt baloldal bajai kudarcáról. S még annyit, hogy alázatos köszönet a körzet derék cigányainak, akik szavazataikkal elősegítették ezt a győzelmet. A Lungo Drom hatalmas munkát végzett – egyszersmind ennyit a baloldali kampányról, amely szerint ez a gazdagok kormánya, a szegények tönkretevője.

Úgy tűnik, Baja derék cigányai valóban csatasorba álltak a Fidesz mögé. Igaz, hogy

a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. Mindeközben a cigányság ezen állattá lett fele az idióta nyugati világ „vívmányait” használja.”

A fent idézett, két velős gondolatvezetés természetesen nem mond ellent egymásnak.  Hiszen az erőszak nyelvén értő, az állatként viselkedő, az emberi kommunikációra képtelen cigány is pillanatok alatt derék cigánnyá válik, mihelyt a Fideszre szavaz. Az orgoványi erdőtől Ózdon át Bajára vezető út hosszú, göröngyös és fölöttébb kacskaringós. Mire Bajára ér az ember, képes a taknyán csúszni a gyönyörűségtől, hogy ezek az állatok mennyire derék emberek tudnak lenni. Ha jó szögből esik rájuk a fény. 

Bayer Zsoltnak nem jelent problémát az effajta, nem létező elvek mentén történő ide-oda hajladozás. A szent ügy képviselete, azaz a politikai ellenfél szimbolikus tetemén való öntelt ugrándozás kényszere („kikaptatok”, „hüppöghettek”)  – a mindig van lejjebb megfontolást követve – az ő esetében bármikor felülírja a korábbi, ellenkező előjelű kinyilatkoztatásokat.

Mégsem az a hír ebben, és nem elsősorban az a gyomorforgató, hogy egyáltalán nem zárható ki: az éppen helyzetben lévő párt számára ez a választás (is) kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a közmunkától, segélyektől, közgyógyellátási igazolványoktól függő szegény (nem csak roma) családokat saját oldalukra állítsák. Hogy esetleg azzal riogatták őket, elveszítik az önkormányzat önkényes jóindulatától függő járandóságaikat, ha otthon maradnak, vagy nem a Fidesz jelöltjére szavaznak. Akit érint, az majd elszámol ezzel. Ha akar.

Csupán annyit érdemes, ha egyáltalán érdemes megjegyezni ebből az egészből, hogy Bayer Zsoltnak ennyire nem okoz lelkiismereti problémát kórosan hajlott gerincének ilyetén nyilvános mutogatása. Igen, tudom: van az a pénz, amelyért cserébe az egyik nap a vérbe kívánt cigányokat másnap sűrű hálálkodások közepette derék embereknek lehet nevezni. Bayer Zsolt végtelenül egyszerű világképe így fest: vannak a „kretén gázrezsóján ülő pupákok”, értsd balliberális senkiháziak által megvezetett rossz cigányok, és vannak a Fideszre szavazó, hatalmas munkát végző jó cigányok. Mert a Fidesz legvadabb gondolatait bármikor készségesen ki- és odamondó ember szerint a cigány azzal válik állatból emberré, hogy oda teszi az X-et, ahova mondják neki. Kötelezően választható módon. Vagyis a Bayer-féle deduktív logikát követve, ugyanezek a cigányok nem lehetnének ugyanennyire derék emberek, ha a másik félre szavaznak, vagy otthon maradnak.

Újabb gusztustalan "verdikt" Bayertől, aki az orgoványi erdőben elásott emberektől a nyári 45 fokban víz nélkül hagyott ózdiakon át így jutott el a bajai cigánysor őszinte imádatáig. Remélem ezután senkinek nem jut eszébe rasszistának nevezni ezt a derék, jobboldali firkászt. Dehogy gyűlöli ő a cigányokat faji alapon. Neki a fideszes cigány jó cigány. Mint ahogy az összes "fideszes" fogyatékos, nő, határon túli magyar mind-mind derék ember. Feltéve, ha azt a rohadt X-et a jó helyre teszi. 

U.I. Alacsony iskolázottságú embereknek megbocsátható, hogy megélhetési félelmük erősebb az elveiknél, Bayer Zsolt esetében ez a felmentő körülmény nem alkalmazható. Hányingerig képmutató hozsannázása, önmaga alázatos arcul köpése, fölényeskedő gúnyolódása és ellentmondást nem tűrő verdiktje ellenére, vagy éppen ezért jogosnak tűnik a kérdés: ha e derék cigányok nélkül - miként az ábra is mutatja - nem jött volna össze a fideszes jelölt győzelme, vajon mire ekkora nagy a pofája, Bayer elvtárs?