HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Lázár György: Korán ítélkezik a magyar sajtó Mohácsi Viktória felett!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Június 27    Forrás: galamus.hu


Ez a cikk archív

Seres László a HVG-ben Mohácsi Viktória tündöklése és bukása címmel ítélkezik.  Szerinte azt állítani, hogy valakinek a származása miatt lenne az élete veszélyben Magyarországon, igencsak hajmeresztő. Gulyás József volt SZDSZ-es politikus isnyilatkozik. „Egyetértek abban, hogy a romáknak nem könnyű Magyarországon élni, de költői túlzás, hogy azt állítja, veszélyben lenne az élete Magyarországon.”

Hirdetmény

Mohácsi Viktóriának joga van nyilatkozni, Seresnek is arról írni, amiről akar, és Gulyás is nyilatkozhat. De nekem nem tetszik a stílus.  Azt sugallják, hogy az egykori SZDSZ-es politikus nincs tisztában a magyar realitásokkal, „hajmeresztő” állításai vannak, nem hiteles, sőt, talán maga sem egészen normális.

 

Mohácsi Viktória kanadai menekültkérése az ő személyes ügye.  Nyilatkozataiból messzemenő következtetéseket levonni elhamarkodott, főleg azért, mert minden politikai (vagy más) menekültügy személyes.  Azt, hogy pontosan miért, milyen körülmények között és hogyan kért Mohácsi menedéket, sem Seres, sem Gulyás nem tudja.  Nem olvasták Mohácsi kanadai dossziéját, nem tudják, milyen indokok alapján kért státuszt, nem ismerik a tanúvallomásokat vagy a dokumentumokat, amelyeket a kérelemhez csatoltak.  Azt sem tudják, hogyan vizsgálják, mérlegelik vagy döntik el a kanadai hatóságok, hogy kap-e ott letelepedést.

 

Kanadában és az Egyesült Államokban adott jogi lehetőség a menedékjog, és minden esetben az egyéni körülmények figyelembevételével döntenek róla.  Kertész Ákos és Mohácsi Viktória több jogi kritérium figyelembevételével is jogosult letelepedésre, nem feltétlenül politikai megfontolás alapján.

 

Seres László különösen elveti a sulykot, amikor Mohácsi Viktória „bukásáról” cikkezik.


– Mohácsi Viktória megkapta a rangos olasz Premio Minerva-díjat
– Hillary Clintontól a még rangosabb Bátor Nők Nemzetközi Díját
– April Foley a konzervatív republikánus budapesti nagykövet melegen méltatta
– A Foreign Policy című befolyásos amerikai szaklap hosszú interjút készített vele
– És most szinte minden jelentős német és észak-amerikai lap cikkezik ügyéről.  Ott nem olvastam arról, hogy Mohácsi állításai „hajmeresztőek” lennének.

 

Itt Amerikában sem hallottunk még Mohácsi „bukásáról”, arról viszont igen, hogy Németh Zsolt külügyi államtitkár néhány hete besurrant Kanadába, találkozott Jason Kenney bevándorlási miniszterrel, Morris Rosenberg külügyminiszter-helyettessel és Raynell Andreychukkal, a szenátus külügyi bizottságának elnökével. A kanadai politikusok mélyen hallgatnak arról, hogy pontosan mi hangzott el a tárgyalásokon, de Németh szerint  „Kanada és Magyarország között az általános külpolitikai kérdésekben egyetértés van”.   A „barátság” szó nem jelent meg a magyar kormány nyilatkozatában.

 

Várjuk ki a végét. Miután a kanadai hatóságok nyilvánosságra hozták döntésüket a Mohácsi-ügyben, és közölték indokaikat – azután lehet kommentálni.  De addig nem illik „temetni” Mohácsit Budapesten!

 

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a szerk@romnet.hu címre várjuk.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   3698741  | 2013 Június 28 19:04:18 like(0) dislike(0)

Így van,egyébként ,ahogyan olvastam sehova sem vették fel hazánkban.Talán el kellene neki menni közfoglalkoztatottnak 49.450-Ft/hó fizetésért december 31-ig a kitüntetései után?

3,5 éves kormánytisztviselői munka után indoklás nélkül elbocsátottak s közfoglalkoztatottként ennyi pénzért dolgozom.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt