HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Bernáth Bálint: Nyílt levél Hajdúhadház polgármesterének!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 November 08    Forrás: Jegyzet


Ez a cikk archív

Tisztelt Csáfordi Dénes Polgármester Úr!

 

Ön hajdúhadházi polgármesterként az önkormányzati lap 2011. novemberi számában egy cikket jelentetett meg, melyben kifejtette, hogy a szegregált oktatásban részesült roma tanulók érdekében született jogerős bírósági ítélettel nem ért egyet, és hogy ezen jogsérelmet szenvedett roma gyermekek jogsérelmének megszüntetése óriási, talán soha ki nem heverhető károkat okozott a településnek.

Hirdetmény

Vagyis azt sugalmazza, hogy Ön szerint a roma gyermekek és a roma jogvédők tették tönkre az egész várost, és esetükben a kártérítési igény felvetése is a teljes város elleni újabb „támadásként” értelmezendő. Ön szerint ez ügyben „dolgos magyar emberek” állnak szemben „ingyenélő, semmirekellő gazemberekkel”.

 

Tisztelt Polgármester Úr! Roma emberként (és magyar állampolgárként) saját magam és közösségem nevében is kikérem magamnak és visszautasítom ezt a kirekesztő hangnemet, ezt a szélsőséges csúsztatást, és ezt az alig burkolt faji szembeállítást! Az ön által a többségi értékrend elfogadására képtelennek bélyegzett cigány társadalom – tetszik Önnek, vagy sem - szerves része a városnak, és Önnek az ő érdekeiket is képviselnie kéne. Magánemberként Ön utálhatja a cigányokat, de polgármesterként nem! Önnek kötelessége ezen szerepében azon fáradoznia, hogy mindenkinek legyen munkája, életesélye, illetve hogy mindenki jogegyenlőségben élhessen, akármilyen etnikumú is!

 

Valóban igaz, hogy a peren kívüli megállapodást – melyet Ön egy személyben és durván elutasított – A.L.G. kezdeményezte. Elfogadhatatlan és az európai normákat sértő cikke után azonban megerősödtem abban, hogy ebből újabb per foganjon, mely mögé én, Bernáth Bálint is emelt fővel beállok. Nem vagyok hajlandó elfogadni Öntől, hogy egy még be sem nyújtott kártérítési igényt – melyet, mint mindenki tudja, vagy megítél a bíróság, vagy nem – arra használ fel, hogy a roma tanulókat, nehéz sorsú családjaikat, és az ő érdekeiket jogi úton képviselő személyeket a város ellenségeiként, megtámadóiként, tönkretevőiként állítson be és nevezzen meg! Ön ezzel a szembenállást, az el-nem-fogadást, a nem-békés egymás mellett élést, és az etnikai feszültséget erősíti és propagálja. Ráadásul mindezt egy közpénzen megjelenő lapban!

 

Ön nem képes belátni, hogy a szegregáció rossz és jogellenes. Ön nem képes elfogadni, hogy a jogsérelem megszüntetendő, és hogy a jogsérelmet szenvedőknek is joguk van az igazságossághoz, illetve az őket ért kár pótlásának törvényes úton való kereséséhez akkor is, ha romák. Mikor ön a kért összeg kifizetésének következményeit vizionálva az okozott károkat tízszeresére duzzasztja[1], megítélésem szerint tudatosan csúsztatást követ el, és a cigányságot festi le politikailag motivált gondos ecsetvonásokkal a városrontó gonosz ellenségképnek. Keresztény emberként nem kívánhatok Önnek rosszat, így csak felhívom rá a figyelmét, hogy én Önnek nem ellensége, legfeljebb ellenfele vagyok ez ügyben. Nem gyűlölöm Önt, hanem nem értek Önnel egyet. És nem a várost támadom, hanem Önt és tevékenységét kritizálom ezzel a levéllel, melynek végén felszólítom Önt, hogy gyakoroljon önkritikát, vonja vissza sértő és durva állításait, és a jövőben tartózkodjon egyéni véleménye közpénzen való artikulálásától mindannyiunk, a teljes hajdúhadházi lakosság érdekében. Amennyiben erre nem képes vagy hajlandó, és a konfrontációt „tökös legényként” tovább akarja folytatni, akkor játsszon nyílt lapokkal, és nevesítse az Ön szavai szerint „…felelőtlen… tisztességtelen, pénzéhes… megélhetési cigány politikusokat…”, hogy azok megvédhessék magukat a nyilvánosság előtt is az Ön nyílt támadásával szemben.

 

Bízva józan eszében és emberi-szakmai kvalitásaiban, mindannyiunk érdekében:

 

Bernáth Bálint[1] Nem kívánok demagóg lenni, így nem a főszövegben jegyzem meg, hogy az Ön havi, közpénzből finanszírozott jövedelme (munkabér, tiszteletdíj, költségtérítés, stb.) tudomásom szerint óriási, és nemrég jelentősen meg is növekedett. Ennek fényében különösen visszásnak tűnik fel előttem többségben nyomorban élő emberek felelőssé tétele a város rossz sorsáért, anyagi nehézségeiért… 

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Jegyzeteiket a szerk@romnet.hu címre várjuk.
Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   lényeglátó  | 2011 November 27 16:04:32 like(0) dislike(0)

Állitsuk egymás mellé, a Trabantot a BMWvel, Audival és kötelezzük haladjanak eggyütt! Ügye milyen hülye vagyok! Különböző teljesítményű gyerekeket összezárni, az bölcsesség ugye! A Tabantos mért nem tiltakozhat a "Szegregáció ellenn"! Hisz az utakról is kipusztítottátok zöld kártyával! TSZeknél se jött be, a jobb teljesítméány össze kényszerítése a jobbal, a jobb is ledöglött! Ez a cél? Vagy lassabbann, több tanárral, ráfordítással felzárkoztatni a csoró gyaerekeket!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt