HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Bogdán Péter: Búcsúzás Baranyi Laurától

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 24    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Február 11-én „Legenda a művészet hatalmáról” címmel került a szemem elé a www.sosinet.hu címlapját vezető fájdalmas jegyzete. Az írás őszintesége és keserve megrázott. A szívemig hatolt a búbánata, mert nem csak a gondolatai voltak zseniálisan megfogalmazva, de az életünk is hosszú évekig egybefonódott. Általában ő támogatott engem, de ha alkalmam nyílt rá én is segítettem neki, ahogyan erőmből tellett. Február 11-én sms-ben köszöntem meg neki a „legendát”, de válasz már nem érkezett. Azon a napon feküdt be az intenzívre, mert már nagyon beteg volt.

Hirdetmény

Február 12-én késő éjszaka elért a hír: Laura beteg. Másnap azonnal menni akartam hozzá, de kiderült nem lehetett, mert az orvosok nem engednek be hozzá senkit. Nem maradt más, mint minden második nap telefonálni, hogy tájékozódjam az állapota felől, de csak minimális javulásról szóltak a hírek. A válasz szinte mindig az volt, hogy nincs változás, s utána már az is kiderült, hogy komolyan számoBaranyi Lauralni kell azzal, hogy életveszélyben van, amit egész egyszerűen képtelen voltam tudomásul venni. Ígéretet kaptam arra, hogy a döntő fontosságú eseményekről azonnal értesítést kapok, de nem jött ilyen hívás, mert nem tudtak arról beszámolni, hogy Laura jobban van.

 

Aztán ma reggel csörgött a telefon. Valami miatt azt éreztem, hogy nem azt fogják mondani, hogy javulás van, merthogy túl korán jött a hívás. S az elcsukló hang valóban azt közölte: Laura meghalt.

 

A mai napom a zaklatottsággal és a hírek követésével telt. Egész egyszerűen képtelen vagyok  magamban tudatosítani, elfogadni azt az iszonyatos tényt, hogy életem egyik legfontosabb és legmeghatározóbb alakjának fényképe most vezető híranyagként, gyászhírek mellett, jelenik meg.

 

Amikor Laurával megismerkedtem nagyon szerencsétlen sorsú voltam. Ő gondoskodott rólam. Barátom, második anyám volt, aki szállást tett a fejem fölé, aki etetett, itatott, betegségemben gondoskodott rólam, műtét után kocsival szállított, édesanyámhoz elvitt, több száz kilométeres utakat felvállalva, munkát keresett nekem, s bábáskodott akörül, hogy ma is boldog lehessek, hogy megtaláljam azt a nőt, akivel mai is együtt élek harmóniában, az az ő volt az őrangyalom, aki minden jóba bevezetett, s aki sokszor szenvedett is értem, vitatkozott és védett, óvott, s vasárnaponként társ-műsorvezetőül fogadott, mert valami miatt értékesnek tartotta a barátságomat.

Baranyi Laura

Baranyi Laura nélkül ma nem lenne rendezett életem, ma még mindig nyomorúságos szárnyaszegett veréb lennék, de ő felemelt, s már régóta tudom, hogy nagyon sokkal tartozom neki.

 

Azt hittem lesz elég időm meghálálni neki. Tévedtem. S ezt nem tudom tudomásul venni. Zaklatott vagyok.

 

Baranyi Laura halála sok mindenkinek mérföldkő az életében, akiknek a rokona, barátja, őrangyala volt, s én személy szerint azt gondolom, hogy nem is búcsúzhatnék méltóbb képpen tőle, minthogy kimondom azt, hogy az élet egyik legszebb ajándéka az számomra, hogy a kortársa lehettem, hogy bepillantást engedett a jósággal, gondoskodással teli életébe, s hogy megengedte azt, hogy az élete része legyek én is.

 

Drága Laura!

 

Megnyugvást kívánok neked, a gyermekednek, Mizónak, édesanyádnak, testvéreidnek, rokonaidnak pedig együttérzésemet fejezem ki, osztozom velük a fájdalomban.

 

 

A szívemben, emlékezetemben mindig megőrizlek.

 

Őszinte barátod: PéterHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt