HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Fenyvesi Tibor: Sajtóközlemény

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Fenyvesi Tibor
2011 Január 25    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A 2011 január 09-ei Országos Cigány Önkormányzati választáson a Lungo Drommal szemben felsorakozó 53 fős listáról adminisztrációs okokra hivatkozva 27 kisebbségi képviselő nevét törölte az Országos Választási Bizottság, megtagadva jelölti nyilvántartásba vételüket.

Hirdetmény

Ezáltal matematikailag is lehetetlenné tette a lista győzelmét, bebiztosítva ugyanakkor a kormánypárti képviselő és köztisztviselő vezette, a kormánypárttal formálisan is szövetkező Lungo Drom többségét egy még meg sem történt, elvben demokratikus választáson.

 

A Legfelsőbb Bíróság utóbb 1 fő jelöltségét ugyan visszaállította, ám ez nem orvosolja sem a listáról lekerültek jogsérelmét, sem a listán maradottak demokratikus választáson elszenvedett súlyos hátrányát. A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa NEK 2/2011 iktatószámú állásfoglalásában már felhívta a figyelmet arra, hogy míg a Lungo Drom képviselőállítása esetében az OVB több esetben is engedélyezte az utólagos adatjavítást is, addig az ellenérdekelt lista jelöltjei tekintetében ezt minden esetben megtagadta.

 

A listáról ily módon lekerült kisebbségi képviselők demokratikus – válaszhatósági – joga, és a demokratikus választás elvi tisztasága így súlyosan sérült. Ehhez több hazai hivatali szerv és intézmény is „asszisztált”. Ennek okán az OVB által a listáról törölt képviselők közössége pertársaságot alapít, és a Strasbourgi Nemzetközi Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért, képviseletükkel Dr. Bárándy György ügyvédi irodáját megbízva.

 

Kérjük azokat a listáról törölt képviselőket, akik csatlakozni kívánnak pertársaságunkhoz, minél hamarabb jelezzék ezen szándékukat Fenyvesi Tibornak, a 06 30 501 6955-ös telefonszámon.

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a szerk@romnet.hu címre várjuk.

Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt