2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Dancs Mihály: Nyílt levél Sárközi Károlynak
2011. 01. 07. 00:00

Tisztelt képviselőtársam! Hosszú évekig együtt, egy frakcióban végeztük a munkánkat, és soha nem volt probléma közöttünk, amit ne tudtunk volna megbeszélni.

Tisztelt képviselőtársam!

 

Hosszú évekig együtt, egy frakcióban végeztük a munkánkat, és soha nem volt probléma közöttünk, amit ne tudtunk volna megbeszélni. Éppen ezért rendkívül furcsa és személyedet illetően érthetetlen véleményed azon kifejtése, melyben engem, társaimat és szövetségünk listáját becsmérled. Nem voltál ilyen. Ha valami nem tetszett, azt szemtől szemben, őszintén, véleményed mellett kiállva közölted. Ezt becsültük benned. Mostanában érezhetően valami karaktertorzuláson mész keresztül. Nem rád vallt már a szürke füzetek kiküldése sem - emiatt a Hajdúszoboszlói bíróságon majd felelned kell becsületsértés és rágalmazás miatt (Gallyas István feljelentése nyomán).

 

Amióta oda szarsz, ahonnan ettél, és Lungo Dromos lettél, a kormány kétharmados többségével a hátatok mögött vélhetően „csodaszerre” találtatok az erkölcsi relativizmus megítélése tekintetében. Ugyanis mára a Lungo Dromosok mondják meg – láthatóan a kormánynak is – ki a jó cigány, s ki nem az; ki a bűnöző és ki nem. Ha körülnézel a listátokon, ill. magad körül, akkor láthatod, hogy azon szép számban börtönviselt emberek (a listátok első embere is), Holocaust-kárpótlási bűncselekményekben elítéltek, gazdasági és egyéb bűncselekményekkel terhelt személyek is vannak. (És veled szemben én most direkte nem foglalkozom családtagjaid ügyeivel!) Akkor hogy van ez, Károly? Erkölcs, szakmaiság, törvényesség? Ez az elvárás, előírás érvényes minden cigányra, csak a Lungo Dromosokra nem? Tényleg ennyire vak lettél, vagy nem is Te fogalmaztad a nevedben aláírásoddal kiküldött, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásra, becsületsértésre alkalmas anyagot? Ezzel Flóri kiírt Téged a cigány politikából. Így szokta. Saját gondolatait másokkal adatja elő, íratja alá, őket áldozva fel.

 

Amit rólam írtál, az valótlan! Nem az általad felsoroltakért vagyok terhelt, s különösen nem azért, mert a közösségemnek ártására lettem volna. Belekeverted a feleségemet is. Csak közlöm veled, hogy több szakmai tudás rejlik ebben az egy asszonyban, mint a ti listátok szereplőiben, 1-től 53-ig. Amíg mi egymást gyilkoltuk, a család eddig szent volt. Átléptél egy határt. Ezért kénytelen vagyok feljelentést tenni ellened aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért és becsületsértésért, amennyiben írásodat holnap délig nem vonod nyilvánosan vissza.

 

Ha a levelet nem Te írtad, s azon nem a Te aláírásod szerepel, akkor pedig bátran állj elő, hiszen semmi mást nem kérek tőled, csak törvényességet, erkölcsöt, szakmaiságot, cigánybecsületet. Remélem, ennyi még maradt benned. Beszennyezted magad, és nyomatékosan kérem, holnap délig vond vissza, vagy mondd el az igazat s vállald következményeit. 

 

A szakmaiságodról pedig annyit, hogy az elmúlt héten kiküldött három Lungo Dromos leveletek szakmai programokat NEM tartalmaz egyáltalán, csak lejáratásra, a cigány emberek félretájékoztatására valóak. Valóban ennyire nincs gerinc a Lungo Drom listán szereplőkben? Azonosulni tudtok ezzel az aljas módszerrel? Vagy minden mindegy, csak nyerjetek? Ha ez a helyzet, akkor a tisztességet, a szakmaiságot, a törvényességet, az erkölcsöt ne kérjétek számon máson, míg ti magatok  nem tudjátok bemutatni azt.

 

Hagyjuk végre abba egymás lejáratását, mert a végén Flórián egy személyben lesz nyomozóhatóság, ügyészség, bíróság és büntetés-végrehajtó. Nincs annyi pozíció, poszt, amit Flórián ne vállalna be.

 

Végezetül ismételten felhívom a figyelmed arra, hogy ha holnap délig nem juttatod el hozzám (akár nyilvánosan is, a roma portálokon keresztül) bocsánatkérő, ill. állításaid visszavonó, tisztázó leveled, akkor még a pénteki napon büntetőfeljelentést teszek ellened. Amennyiben az alábbi aláírás-képek valamelyike nem a tiéd, akkor pedig okirat-hamisításért leszek kénytelen feljelentést tenni.

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a [email protected] címre várjuk.