2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Villás Lajos: Az "Ördög" nem ejt könnyeket!
2010. 07. 19. 00:00

A szellemi "csőcselék", mert más néven nem lehet nevezni azokat, akik az internet egyes oldalain névtelenül, és arc nélkül továbbra is szítják a gyűlöletet.

Tagadják, hivatkoznak az írásos szervezeti szabályzatra, melyet a Magyar Köztársaság bírósága bejegyzett, és amelyet megcsúfolva felállították, létre hozták a gyűlölet alakulatát, a Magyar Gárdát. Nem volt hosszú életű, mert akadt néhány józan gondolkodású ember, aki felvállalta, hogy a hosszadalmas bírósági utat végigjárja.

Megfenyegetett bíró, lelassított igazságszolgáltatás ellenére, győzött az igazság, és papíron az alakulatot "szétkergették"! Más névvel, más logóval ujjá alakultak és masíroznának, menetelnének, hirdetnék aljas, ember ellenes eszméiket. Annak a bizonyos párt alakulatnak sem minden tagja ért azzal egyet, hogy a félkatonai szervezettel a kapcsolat szoros maradjon. Érzik, elmúltak azok az idők, amikor az ördögi eszmékkel be lehetett csapni az egyszerű embereket, egyre többen kívánnak szakítani velük, és élnék a maguk egyszerű, szegényes, sanyarú életét.

A szellemi "csőcselék", mert más néven nem lehet nevezni azokat, akik az internet egyes oldalain névtelenül, és arc nélkül továbbra is szítják a gyűlöletet. Vadásznak a hírekre. Ha valahol történik egy bűncselekmény, de arról bővebb anyag a nagy nyilvánosságra még nem került - akkor azt úgy aposztrofálják, mintha cigányok követték volna el. Hirdetik ezzel magukat magasabb értékű embernek, tisztának, erkölcsösnek, igazságosnak, és főleg áldozatnak, mint akit ez a nép megaláz, gyötör, üldöz.

Legutóbb, a hírek arról szóltak, hogy egy brutális apa, 11 éves kisfiát nadrágszíjjal addig ütötte, verte, míg az, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek az élet fenntartásával nem egyeztethetők össze, és a kórházban, rövid szenvedés után életét vesztette. Egy teljesen más jellegű íráshoz aztán - a névtelen senki - a maga gyűlöletkeltő módján ezt a hírt szépen bemásolta a kommentek közé. Ezzel jelezni akarta, hogy az elkövető CSAK CIGÁNY LEHET! A C-PRESS szerkesztői, moderátorai vagy nem figyeltek fel, és sorozatosan nem figyelnek az ilyen jellegű bejegyzésekre, de a komment maradhatott. Természetesen a szélsőjobbos vélemények ezek után csak úgy ömlöttek. Ezen az oldalon, mely a romáknak védelmét látta el egykor, ma már alig-alig jelenik meg közülünk valaki. Két nap múlva, megjelent az elkövetőről a fotó, az áldozattal együtt, és lám, NEM CIGÁNYOK VOLTAK! Az ördög, és társai egy könnycseppet sem ejtettek azért, mert aljas módon viselkedtek. Nekik ez a természetes, ez az elfogadott. A roma portál pedig, mintha semmi nem történt volna, üzemel tovább, közvetíti a szélsőségesek egyre durvább, egyre kirekesztőbb, sértőbb ás időnként gyilkolásra buzdító kommentjeit, üzeneteit. A romák pedig, akik egykor a sajátjuknak érezték ezt az oldalt, ma már elkerülik, kiszorultak onnan. Nem akarnak vitatkozni, nem akarják saját magukat megalázni azzal, hogy szóba állnak a szélsőségesekkel, az aljasokkal, a nemtelenekkel, az arctalanokkal. Emberek, akiket egykor a társadalom megbecsült, megtisztelt, taníttatott. Most azok ellen fordultak, akiket segíteni kellene, nem megalázni. Némelyikük közgazdász, újságíró, sőt - tudomásom szerint - még parlamenti képviselői is akad a szélsőséges kommentezők között.

Az ördög nem fakad sírva, ha hazugságon kapják! Nyilatkozik az egyik neves képviselő a televízióban. Nem élteti, de dicséri a Gárdát, akik közül néhányan, tényleg ott voltak a gátakon, és a cigányokkal együtt védték a közös vagyont. A munka, a közös munka, a közös veszély elnyomta a kölcsönös gyűlöletet arra az időre. Legyőzték az árt, a víz nem tört be a védett helyekre, ezek után már folytatódhatott is az, amit mindig is tettek! Szították a gyűlöletet. Arról már nem beszél, és a riporter sem kérdezte, hogy amikor az árvízkárosultaknak osztották a segélyt, a cigányoknak miért nem adtak, illetve miért hirdették hangosan, hogy a JOBBIK, cigányoknak nem ad semmiféle adományt! Egy könnycsepp sem volt egyikük szemében sem! Miért is lett volna? Csak cigányokról volt szó, a társadalom legszegényebb, leg elhagyatottabb rétegéről.

Aki azt hiszi, hogy az ördög csak a szélsőjobbon tud érvényesülni, alaposan téved. Ott van az mindenütt, ahol az emberi aljasság a legkisebb mértékben is megnyilvánulhat. Emlékezzünk csak az első napokra, amikor azt a bizonyos községet elöntötte a víz! Cigányok maradtak fedél nélkül, gyermek áztak, fáztak. A község emberei, balos beállítottságúak, egymásra kacsintottak, és kizárták őket a védelemből. Csak a roma sajtó által keltett felháborodottságnak lehet köszönni, hogy a második árhullám után, már ezek az emberek is kaptak némi védelmet. Jönnek, mennek a segélyek, emberek ezrei váltak ismét vagyontalan koldussá. Magyarok, cigányok veszítették el azt, amijük csak volt. A fedél nélkül maradt emberek egyformán áznak, fáznak, szenvednek. A romákat azonban még ebben a helyzetben is sok hátrány éri. Õk az utolsók, akik némi segítséget kaphatnak. Õk azok, akiket azért büntetnek, mert a csökkent értékű házaikat az állam képviselői egykor értéktelen földterületen - az ártérben - építette, ahol az árvízi kár minden évben csak rontott a helyzetükön. Õk, még biztosítást sem köthettek volna házaikra, mert az ártéri épületekre a biztosítónak külön feltételei vannak...

Ercsiben az ördög álruhát öltött. Nem tett semmit, csak vegyvédelmi ruhában ment gyilkolni. A sértettek védekeztek, talán túl is lépték azt a mértéket, ami megengedett lett volna, a támadó meghalt. Ugyan ki az, aki ebben a helyzetben mérlegelni tudna? Védik a gyermeket, védik egymást, védik az életüket. A védekezők egyikét előzetes letartóztatásba helyezték, sorsáról, azóta egyetlen híradás sem látott napvilágot! A város MSZP-s polgármester, meg nemes egyszerűséggel, csak mételynek nevezte ezt a családot. Lehet, sőt nyílván volt valami alapja arra, hogy embereket, akik a közbiztonságra veszélyt jelentenek, megbélyegezzen. Akik a közösségi normákat nem hajlandók betartani, azokkal igenis a legsúlyosabb, a legszigorúbb törvényes eszközökkel kell fellépni. Itt azonban, ha a másik feltétel adott volt is, - életüket védő emberekről volt szó! Vajon annak az asszonynak van megfelelő védelme? Miért kell olyan hosszú ideig előzetes letartóztatásban lennie? Mindenki ismert, aki a helyszínen volt. Vallomást is tettek. Talán megszökne? Talán meghiúsítaná a büntetőeljárás eredményességét, ami józan logikával, csak a felmentése lehet? Nem tudom, válasz meg nincs. Igaz, a polgármester sem válaszolt a mai napig sem a levelemre...

Árvízkárosult gyermekek nyaralnak a kormányzati és a Zánkai üdülőben. Fekete gyereket, délsvédet, vagy brazilt, ahogy ők mondják, nem mutatnak a híradások. Mintha ők, ezt nem érdemelnék ki. Az ördög jól működik, még az elektronikus sajtóban is...

Az izraeli repülőgép esete után az egész jobboldali sajtó botrányt emlegetett, a zsidóság térnyeréséről beszélt, amelynek ellent kell állni. Kikémlelik Magyarország biztonsági rendszereit, a magyar létet veszélyeztetik. Az egekig hatoló negatív kampány, uszítással is felérő szakértői vélemények, a közvéleményt egy másik népcsoportra uszították. Felvásárolják az országot - mondták. Antiszemitizmus, rasszizmus a politikai színpadon. Gyűlöletkeltés magas fokon. Közelednek megint a választások, és a kampány beindult. Nem mindegy, hogy a szélsőjobb az önkormányzatokban mennyi helyet kap majd. Nem mindegy, mert a helyi hatalom többet ér, mint az, ami távol van. Tudjuk kik azok, akik mindenáron győzni, győzedelmeskedni akarnak. Szélsőségesek, akik egy kis balhéért nem mennek a szomszédba. Erőszakosak, durvák, kegyetlenek. Hivatalos megszólalásaikban nem egyszer átlépik azt a határt, amely már sérti az alkotmányban foglalt emberi jogokat. Nincs ebben az országban egyetlen olyan szervezet, egyetlen olyan állampolgár, aki ez ellen felléphetne? A kormányzat vajon mit tesz?! Ha a kormány komolyan gondolná a NEMZETI ÖSSZEFOGÁST, bírósági úton kezdeményezné, vagy kezdeményezhetné ennek a politikai alakulatnak a beszüntetését. Ha a kormánypárt ezt megtenné, vagy kezdeményezné, akkora tömegek állnának mögéje, amely minden idők legnagyobb választási győzelmét segítené elő...

A Magyar Szocialista Párt, még a sebeit nyalogatja! Képtelenek a gyors megújulásra, a felszín alatt hatalmi harcok dúlnak, vagy legalább is annak látszó vitákról lehet hallani. Õket már megosztotta az ördög, hiszen Miskolcon ezt be is bizonyították. Az MSZP-s képviselők együtt meneteltek a szélsőségesekkel, a rasszistákkal, az antiszemitákkal! Ezt tagadni nem lehet! Ez a valóság! Õk, még egymást is elárulták, egymással sem voltak tisztességesek! Akkor miért lennének azok, a legszegényebb népréteggel, a cigánysággal? Az országgyűlési képviselőik között, egyetlen roma sincs!

A Lehet Más a Politika, pedig még gyenge. Kicsi még a tömeg, amelyik mögé állt. Lehetőségük pedig a Parlamentben igencsak korlátozott. Emberségből viszont jelesre vizsgáztak. Õk, legalább bevittek egy cigány asszonyt a Magyar Köztársaság Parlamentjébe. Ott van, okos, tájékozott, és ahol tud, segít!

AZ ÖRDÖG NEM SÍR, NEM EJT KÖNNYEKET!

Ott van, a mai cigány politikában. Önjelölt vezetők képében rombolják a közösséget. Egymást jelentik fel valós, vagy valótlan adatok alapján. Egyik,- másik, megfordult már a politikai paletta szinte minden oldalán. helyezkedés, vita a koncért, a forintért. Mindegy, hogy kinek ártanak, kit visznek a vágóhídra, lényeg, hogy ők, a nagy vezéralakok a felszínen maradjanak. Maradnak, maradhatnak, mert az ördög ott van, a háttérből irányít, ellenőriz, beszámoltat, elszámoltat… Remélem, majd a pokolban is vendégül látja ezeket a magukról megfeledkezett cigány vezetőket, és a nem cigányokat is!

A magyarországi cigányok híresek arról, hogy Isteni zenei tehetséggel áldotta meg őket az Úr! Több neves művészünk van, akik járják a világot, és viszik /jó/ hírét ennek az országnak! Most, amikor az árvízkárosultak megsegítéséről van szó, művészeink is ott vannak azok között, akik adnak. Adnak a művészetükből, önmagukból, és pénztárcájukból is. Milliókkal segítenek azokon, akiket a természet tönkre tett. Hozzájuk az ÖRDÖG nem jutott el.

Támogatnak mindenkit válogatás nélkül. Õk nem mondják, hogy nem adok a "Szélsőjobbosnak, a Gárdistának, a Rasszistának, vagy az Antiszemitának. Õket az Úr vezérli! Segítenek, mert segíteni kell!

BÉKÉT A VILÁGNAK! BÉKÉT MAGYARORSZÁGNAK!

Amíg az ördög itt van közöttünk, politikusnak, újságírónak álcázva magát, addig reményünk sem lehet.

PESSZIMISTA VAGYOK!

És Önök?
www.romnet.h


A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről.