2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj,
2021. 10. 03. 00:00

"Na, lám, már megint a cigányokkal van a baj, hiszen véletlenül senkit nem igazoltat a rendőrség” - ezzel a címmel publikálta videóját a 444.hu Lakatos Attila roma fiatal aktivista kálváriájáról.

  • Lakatos Attila két hónapos kora óta gyermekotthonban nevelkedett, értelmi fogyatékosként kezelték, kisegítő iskolába járt, de mindig szorgalmas volt, szeretett tanulni, könyvtárba járni.
  • Élete során találkozott néhány nevelővel és tanárral, akik biztatták, segítettek neki, végül nemrég az ELTE szociológia szakán kiváló eredménnyel diplomázott.
  • Attilát eddigi élete során több mint 50 alkalommal igazoltatták, a leghétköznapibb pillanatokban is gyanússá válik a rendőröknek, úgy érzi, a roma embereket indokolatlanul sűrűbben igazoltatják, mint a többségi társadalom tagjait.
  • Attila a TASZ segítségével több jogi eljárást is elindított, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a hatóságok diszkriminatív igazoltatási gyakorlatára.
  • Szerettük volna kérdéseinket feltenni a rendőrségnek is, megkeresésünkre ezt a választ küldték: „Tájékoztatjuk, hogy a rendőrség az interjú lehetőségével nem él. Megértését köszönjük!”