2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Együttműködési megállapodást kötött a DK Kolompár Orbánékkal
2021. 08. 09. 00:00

Szövetségi együttműködési megállapodást kötött egymással a DK és a Magyarországi Cigányközösség Fóruma – olvasható a Demokratikus Koalíció keddi közleményében.

A két szervezetnek közös érdeke a roma közösség tartós, munka és oktatás alapú felemelése, a cigány és nem cigány emberek békés, biztonságos egymás mellett élése, azáltal Magyarország gyarapítása – jegyezték meg. Mint ahogy arról a Telex is beszámolt, az MCF volt az első cigány szerveződés, amely Kolompár Orbán vezetésével önálló országos listát tudott állítani egy országgyűlési választáson.

 

Kolompár Orbán-Varjú László

 

A bejelentést követően felkerestük a DK országgyűlési képviselőjét, Varju Lászlót, aki a 168-nak elmondta: a Magyarországi Cigányközösség Fórumával közös egyeztetések már a tavalyi évben elkezdődtek, és folyamatosan dolgoznak a programon. A cigányság helyzetének kérdése az Orbán-kormány alatt el volt hanyagolva, rengeteg hazugság és bűncselekmény merült fel e téren az elmúlt években – mondta Varju. Hozzátette, a DK szerint nem külön-külön programokra van szükség az ellenzéki pártoktól, hanem arra, hogy a „közöshöz tegyenek hozzá”. Erre szolgál a Magyarországi Cigányközösség Fórumával kötött megállapodás is – jegyezte meg.

 

Az országgyűlési képviselő abban bízik, hogy az előválasztáson győztes jelöltek olyan programmal állhatnak majd ki az előválasztás után, amely a cigányság élethelyzetén is javítani tud. „Az ellenzéknek közös felelőssége és feladata van a cigányság helyzetének javításában” – mondta.