HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ORÖ elnökhelyettese is megkapta a védőoltást, és azt üzeni: "Oltass, hogy élhess!"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 április 22    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Farkas László, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere is arra biztat mindenkit, hogy regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, és ha szükséges, vegyék igénybe az ORÖ és a civilek közös együttműködésében zajló országos kampányban az aktivisták segítségét! Az "Oltass, hogy élhess!" jelszóval zajló kampány főkoordinátora is megkapta a védőoltást, és arra hívja fel a figyelmet, a koronavírus ellen csak a vakcina, a védőoltás nyújthat megfelelő biztonságot.

Hirdetmény

"Minden élet számít, az egészség a legfontosabb, óvjuk meg egymást és közösségünket azzal, hogy igénybe vesszük a felkínált segítséget" - mondta Farkas László, hozzátéve, az ORÖ képviselői és alelnökei koordinálásában tucatnyi megyében dolgoznak az aktivisták, hogy segítség az emberek egészségmegőrzését jelentő regisztrációt.

 


Az országos akcióban már több mint 3000 embernek nyújtottak segítséget. Az önkéntesek és az aktivisták egyszerre 100 településen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek, akár házról-házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál.
Az ORÖ a Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítően átfogó kampányt indított az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén a Rendszerszint, a Civil Tanács Egyesület és az az 1 Magyarország Kezdeményezés koordinálásában azzal a céllal, hogy konkrét segítséget adhassanak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást. A civil aktivisták helyben segítenek az azt igénylő állampolgároknak, hogy zökkenőmentesen tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni vakcina igényléséhez.
A vakcina-regisztrációhoz kapcsolódva az aHang koordinálásában a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, és a Civil Kollégium Alapítvány az „Oltass, hogy élhess!” jelszóval zajló kampányt segítve egy közös, országos médiakampányt indított, hogy egyrészt a saját felületein, olvasó-, és nézőközönsége körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet, kihangsúlyozva, a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az segítséget kaphasson.
A civil összefogáson alapuló komplex akció célja az, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson.

 

HBA

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hégető Honorka-díjat kapott a 444 romagyilkosságokról szóló filmje

  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett megCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt