HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ifj. Sárközy Lajos: „Túl sok barátot, muzsikust vitt el a vírus, ezért meg kell állítani”

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 április 12    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

„A Covid-19 fertőzés miatt túl sok embertársunkat, kiváló művészeket, barátokat, ismerősöket és szeretteinket veszítettük el, éppen ezért minden erővel meg kell állítani ezt a láthatatlan ellenséget, ami az egész világot szinte egy csapásra megroppantotta” – mondta Ifj. Sárközy Lajos Junior Príma-díjas hegedűművész, aki csatlakozva az ország leghátrányosabb helyzetű településeit célzó, a Covid-19 elleni védőoltás megszerzését segítő „Oltass, hogy élhess!” jelszóval indult civil kampányhoz, arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki éljen a lehetőséggel, regisztráltassa magát a védőoltásra, mert a vakcina az egészséget, az életet, vagyis a jövőt menti meg.

Hirdetmény

A hegedűművész az országos kampánnyal kapcsolatban a RomNet-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: hatalmas az egyén felelőssége, hogy a szabályokat betartva megóvja családtagjai, és közvetlen környezetének egészségét, vagy akár az életét. „Egy láthatatlan kórral küzdünk: nem tudhatjuk pontosan, hogy mikor és hol fertőződhetünk meg, és elég néhány nap is ahhoz, hogy akár súlyos tragédia történjen” – mondta a fiatal prímás, azt hangsúlyozva, naponta mondhatunk hálát és köszönetet azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik minden egyes percben embertársaink életéért küzdöttek és küzdenek a kórházakban.

 

 

„Számomra rendkívül szörnyű és megdöbbentő, hogy naponta értesülök arról, hogy életük derekán, vagy fiatalon, rendkívül értékes és jó emberek, kiváló muzsikusok, zenészek lettek a koronavírus áldozatai, pedig egy nagyon szép pálya, vagy élet, és még számos kihívás, értékteremtő munka várt volna még rájuk, és nem jutott idő arra sem, hogy eddigi kimagasló tevékenységüket elismerhessük” – hangsúlyozta a hegedűművész, emlékeztetve a mindössze 28 évesen meghalt aktivistára, Balogh Lajos Pacira, valamint arra, hogy az elmúlt hónapokban a 100 tagú cigányzenekarból több kiváló muzsikus lett a vírus áldozata, köztük olyanok, akik még a 60. évüket sem élhették meg...

 

 „Hosszú napokon, heteken át imádkozunk, és reménykedünk, hogy a lélegeztetőgépről felgyógyulva érkezhessen haza családtagunk, rokonunk, és hatalmas a fájdalom, amikor jön az értesítés a rossz hírrel” – mondta Ifj. Sárközy Lajos. Hozzátette: „nem lehet felkészülni a halálra, de talán most a védőoltással megelőzhető, legalább is sokkal nagyobb esély mutatkozik rá, mint annak hiányában, éppen ezért azt javaslom, mindenki éjen a lehetőséggel, regisztráltassa magát, jelentkezzen az ingyenes védőoltásra, mert ezzel van esélye az egészségre, és az életre.”

 

A Junior Prima-díjas hegedűművész arról is beszélt, hogy amíg nem tudják megfékezni a gyors ütemben terjedő vírust, addig az élet sem tud beindulni. Nem lehet megnyitni a szórakozóhelyeket, üzleteket, és koncerteket sem tudnak szervezni. Megjegyezte, az elmúlt egy évben ő sem tudta megtartani a már lekötött koncertjeit, a világhírű 100 Éves étterem, ahol esténként muzsikálni szokott, szintén kénytelen volt bezárni, ezért komoly nehézségekkel kellett szembenéznie neki és családjának.

 

„Fájdalmas azt látni, hogy pályatársak, zenész kollégák, barátok küzdenek a betegséggel, elveszítik hozzátartozóikat, de emellett a megélhetésük is veszélybe került. Sok kiváló muzsikus, Zeneakadémiát végzett művészek ételfutárként, biztonsági őrként kénytelenek dolgozni, mert más lehetőség jelenleg nincs” – jegyezte meg.

 

 „A védőoltás az egészséget, az életet, az oltást kapott ember pedig így a jövőt menti meg” – fogalmazott Ifj. Sárközy Lajos hegedűművész, azt hangoztatva, családjának minden tagját már hetekkel korábban szintén arra kérte, regisztráljanak az ingyenes vakcinára, hogy védettek legyenek a Covid-19 ellen, és segített is számukra a vakcina-regisztrációban. 

 

 

A Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítő átfogó kampány indult az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában, hogy konkrét segítséget adhassanak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást. A civil aktivisták helyben segítenek az azt igénylő állampolgároknak, hogy zökkenőmentesen tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni vakcina igényléséhez. Az országos akció egyszerre 100 településen indult, és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek akár házról-házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál. A civil kampány keretében elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget az önkéntesek a regisztrációhoz.

 

A vakcina-regisztrációhoz kapcsolódva az aHang koordinálásában a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, a Civil Kollégium Alapítvány és az 1 Magyarország Kezdeményezés „Oltass, hogy élhess!”  jelszóval egy közös, országos médiakampányt indított, hogy egyrészt a saját felületein, olvasó-, és nézőközönsége körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet, kihangsúlyozva, a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az segítséget kaphasson. A civil összefogáson alapuló komplex akció célja az, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson.

 

A civil kezdeményezéshez neves sztárok is csatlakoztak, akik közös videóval is felhívják a figyelmet az oltás, illetve a regisztráció fontosságára, szükségességére.

 

https://www.facebook.com/dikhtv/videos/314192880168876


Hidvégi-B. Attila – RomNet

 

 

Kapcsolódó cikk:

http://www.romnet.hu/hirek/2021/04/10/atfogo_kampany_indult_a_koronavirus_elleni_vakcina_regisztraciojaraHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista

  • Cigány szószóló: nem meglepő, hogy a cigányság a Fideszre szavaz

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódjaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt