HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az önkormányzat kitette erzsébetvárosi próbaterméből a 100 Tagú Cigányzenekart

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 Február 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Átköltöztette hangszereit csütörtökön a 100 Tagú Cigányzenekar Budapest XXII. kerületébe, amely ideiglenes vagy akár állandó próbahelyet biztosít számukra.

Hirdetmény

A zenekar vezetősége már megtekintette a lehetséges kerületi helyszíneket, így a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központot és a Cziffra György Kulturális Központot – mondta el Szepesfalvy Anna (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény alpolgármestere a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

Az alpolgármester érthetetlennek értékelte, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal és népszerűséggel rendelkező zenekarnak viharos gyorsasággal kellett elhagynia megszokott VII. kerületi próbahelyét, de mindez - mint mondta - Budafok-Tétény kulturális életének nyeresége.

 

Szepesfalvy Anna tolmácsolta Demján Sándorné üzenetét, aki hosszú évek óta támogatója a zenekarnak, valamint Balázs János zongoraművész szavait. Demján Sándorné gratulált Karsay Ferencnek, Budafok-Tétény polgármesterének, hogy próbahelyszínt ajánlott fel a 100 Tagú Cigányzenekarnak, Balázs János pedig úgy fogalmazott: a 100 tagú cigányzenekar több évtizede lángőrzőként ápolja a hungarikumnak tekinthető magyar cigányzenei hagyományokat", de mint minden zenekarnak, nekik is nélkülözhetetlen a stabilitás és a kiszámíthatóság.

 

 

A 100 tagú Cigányzenekar erzsébetvárosi kilakoltatása / Fotó: Varga Imre
Költözik a 100 tagú - Fotó: Blikk

 

 

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke az MTI-nek elmondta: az állam foglalkozik az ügyükkel, így elképzelhető, hogy végleges helyszínt biztosítanak számukra. Hozzátette: a Cziffra György Kulturális Központ mint próbahelyszín közel áll a szívéhez, de minderről még egyeztetnie kell az elnökséggel.

 

A felajánlást, akár átmeneti, akár hosszútávú munkakapcsolatba kerülnek majd a kerülettel, szeretnék majd egy ingyenes koncerttel megköszönni – hangsúlyozta Beke Farkas Nándor a sajtótájékoztatón.
A 100 Tagú Cigányzenekarnak csütörtökig kellett elhagynia próbahelyét, a VII. kerületi Wesselényi utcai épületet. Beke Farkas Nándor keddi nyilatkozata szerint a sajtóból értesültek arról, hogy VII. kerületi próbahelyüket csütörtökig el kell hagyniuk.

 

Az erzsébetvárosi önkormányzat „szomorúan vette tudomásul, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar hosszú együttműködés után a költözés mellett döntött". Az önkormányzat csütörtöki közleménye szerint a kerület vezetése mindig úgy gondolta, hogy az együttes tevékenysége nagy értéket képvisel, amelyet meg kell becsülni.

 

Ezért keresett és talált a számukra próbahelyszínt, lehetőséget a hangszereik elhelyezéséhez és ezért tárgyalt a támogatás más formáiról is. A zenekar mindezek ismeretében távozik a kerületből. Az önkormányzat vezetése sok sikert kíván a 100 Tagú Cigányzenekarnak a további működéséhez és amennyiben mégis visszatérnének a kerületbe, Erzsébetváros nyitott ajtókkal várja őket – írták.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrök

  • „Közmű híján a boltban veszik az áramot” – képriport Szendrőről

  • Portré Orsós LajosrólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt