2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyomoz az adóhatóság a Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület ügyében
2021. 01. 07. 00:00

Nyomozást rendelt el a NAV Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület költségvetési támogatásának a felhasználásával kapcsolatban – derült Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából .

Polt szerint "pénzeszközök jóváhagyottól eltérő felhasználásával, jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt" nyomoz a hatóság.

 

Itthon: Nyomoz az adóhatóság a Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület ügyében  | hvg.hu

 

Az ügyről korábban Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő is kérdezett, azt értékelte annak idején Polt feljelentésként, és így továbbította a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy végül a NAV-nál kötött ki. Az október 19-én indult nyomozás jelenleg felderítési szakaszban van Polt tájékoztatása szerint, ami azt jelenti, hogy még nem hallgattak ki gyanúsítottat az ügyben.

 

Hadházy tavasszal közölte, hogy feljelenti Járókát, amennyiben nem tisztázza, mire ment el az állami forrásból származó 25+10 millió forint, amit a nevét viselő szervezet (Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület) kapott egy roma fiatalokat segítő program megvalósítására.

 

Nyáron Hadházy és Járóka személyesen találkozott a program helyszínén, Tiszavasváriban. A független képviselő akkor a 24.hu-nak arról számolt be, hogy Járóka megmutatta neki az elszámolást, amiből szerinte az derült ki, hogy a legnagyobb fizetésekkel párosított igazgatói, stratégiai igazgatói, illetve koordinátor-sofőri posztot ő maga, a férje és a testvére töltötték be. Emellett jelentős összegeket könyveltek el irodabérlésre, adminisztrációra és PR-ra is – írta akkor a lap.

 

Járóka is nyilatkozott erről a 24.hu-nak, a cikk szerint azt mondta: „Ezt a feladatot sokáig önkéntesen végeztem, a Fidesz nem fizetett ki semmivel. Ez a program sokkal többe került, mint amit a kormány adott. Éveken át tárgyaltam mindenkivel, hogy állami programmá tegyék a kezdeményezést, végül annak is örültem, hogy ennyit adtak. Nem bánom azt sem, hogy a család megtakarított pénzét kellett erre áldozni. (…) Én és a férjem négy hónapig kaptunk fizetést, az öcsém hat hónapig, de abszolút ők voltak a program motorjai.”

 

A Farkas János Program keretében 2016 őszén a tiszavasvári szakmunkásképző súlyos anyagi gondokkal küzdő diákjai kezdhettek neki futballedzéseknek.