2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tizenhatmilliót költött a Fidesz egy kiruccanásra, ahol a Gyöngyöspatáról tárgyaltak
2020. 04. 01. 00:00

A roma diákokat mintegy százmillió forint illetné meg – a kifizetés ellen ódzkodó kormánypárt az összeg hetedét költötte el egy balatonfüredi hotelben.

Többek között 60 gyöngyöspatai cigány tanuló kártérítéséről is tárgyalt februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett évadnyitó frakcióülésén a Fidesz. Bár a szegregáltan tanított diákokat jogerős bírósági ítélet alapján 100 millió forintos kártérítés illetné meg, a kormánypárt januárban pénzt helyett képzést ígért a hátrányos helyzetű fiataloknak; hogy végül melyiket kapják meg, az a Kúria áprilisi döntésén múlik.

A parlament üvegzseb oldalára felkerült, március 16-i szerződésből ugyanakkor  kiderül, mennyibe került, hogy a Fidesz Balatonfüreden ezt a kérdést is megvitatta, és egyetértett a kormány döntésével – azaz, végső soron saját magával.
a Fidesz-frakció a három napos ülés után 16,3 millió forintot fizetett ki a rendezvénynek otthont adó balatonfüredi Flamingó Wellness és Konferencia Hotelnek – a diákoknak megítélt kártérítés hetedét.

 

A kormánypárt kifejezetten kedvelheti a füredi nagyvállalkozó Czigle János tulajdonában álló hotelt, hiszen az mfor.hu szerint 2016 őszén is itt tartottak kihelyezett ülést, akkor 17,2 millió forintért. Arra pedig már az Átlátszó és a Népszabadság cikke emlékeztet, hogy a szálloda szomszédságában álló apartmanházat a Czi-Ta Group Kft., Czigle János fiainak vállalkozása húzta fel, az apartmanban pedig Polt Péter legfőbb ügyész és felesége, Polt-Palásthy Marianna 2016-ban megvett egy „örökpanorámás luxusingatlanként” hirdetett lakást.
A Fidesz tavaly egyébként 28 millió forintot „ülésezett el” a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó Hunguest Hotels Zrt. balatonalmádi szállodájában megtartott rendezvényeken.