2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!
2019. 11. 18. 00:00

Minden lehetséges jogi eszközt és az időhúzásra vonatkozó lehetőséget kihasználnak ahhoz, hogy a lehető legkésőbb tudjon megalakulni az új ORÖ. Az obstrukció csak Farkas Flórián érdekeit szolgálja!

Most még várni kell a Kúria döntésére, mivel az utolsó pillanatban, vasárnap délután újra megtámadták az eredményt, majd csak ezt követően dönthet a NVB a mandátumátadásról és az alakuló üles időpontjáról. De a választási bizottság sem fogja elkapkodni a testület összehívását, ez is borítékolható.


ORÖ

 

A többi 12 nemzetiség már rég túl van a procedúrákon, javában dolgozhatnak....

 

Farkas Flóriánék nagyon nehezen tudnak beletörődni a ténybe, hogy elveszítették az ORÖ többségét a 47 fős testületben. Október 14-től, az eredmények ismeretétől számítva folyamatosak a próbálkozások, hogy átcsábítsanak, megzsaroljanak, kivásároljanak képviselőket, de úgy néz ki, nem járnak sikerrel. Már egyáltalán nem biztos, hogy egy újabb bábot tudna állítani a testület élére a kegyelemes úr, akin keresztül minden kifizetés, szerződés zökkenőmentesen teljesülhet. A jogorvoslati kérelmek minden lehetőséges formáját kihasználták már, hogy húzzák a időt. „Aki időt nyer, életet nyer”, és ezzel pénzt is, hiszen a havi sok százezer forintos fizetést továbbra megkaphatják a bizalmi emberek, és év végéig már biztos, hogy állásban maradhatnak.

 

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) múlt héten csütörtökön állapította meg a roma nemzetiség október 13-ai országos nemzetiségi választásának eredményét, miután a szabálytalanságok miatt november 3-án megismételt sárkeresztúri szavazás eredménye is jogerős lett.


Az NVB múlt csütörtöki határozatában megállapította az egyes listák által szerzett mandátumok számát, eszerint az Országos Roma Önkormányzatban a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség 20, a Fiatal Romák Országos Szövetsége 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány SzervezetOrszágos Szervezete - Központi Szervezet 4 mandátumot szerzett.

 

Farkas Flóriánnak az egyszerű többsége sincs meg, és mivel a képviselők kivásárlása, átcsábítása nem jár sikerrel, maradt az időhúzás, hogy minél kevesebb csontváz borulhasson ki majd a szekrényekből.

 

Bízzunk abban, hogy Agócs János, az ORÖ elnöki tisztségének várományosa megválasztása esetén egy biztos többséggel mindent meg fog tenni, hogy a múltat teljes egészében feltárja, és egy tiszta lappal induló új országos testületet irányítson, és leszámoljon a cigányság árulóival, az ORÖ kirablóival!

 

HBA