2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Agócs János lehet az ORÖ új elnöke
2019. 10. 28. 00:00

Csúszik az új Országos Roma Önkormányzat felállása, de a Lungo Drom-ellenes szövetség él és elszánt. Már az új ORÖ-elnök személyében is megállapodtak a szervezetek.

Bejelentést ígért a hétre a Lungo Drom-ellenes roma pártszövetség, a Firosz-RPM-Phralippe hármas, amely vállalta, hogy nem fog össze a legtöbb mandátumot szerzett Lungo Drommal, így nekik van 27-20-as többségük a roma országos önkormányzatban. Mivel a bejelentés elmaradt, felhívtuk Farkas László Firosz-elnököt – akit elnökesélyeként emlegettek – és arról érdeklődtünk, mi a helyzet.

 

Farkas azt válaszolta, azért nincs még bejelentés, mert több helyen még nincs roma nemzetiségi végeredmény az óvások, jogorvoslatok miatt. Amint ezek az ügyek lezárulnak, megszületik a bejelentés.

 

A szervezetek úgy döntöttek, Agócs Jánost jelölik az ORÖ elnöki székébe, Farkas László pedig alelnökként segíti az önkormányzat munkáját, segíti a közösségépítést, és marad Tiszabura polgármestere.

 

Agócs János
Š 

 

Farkas László hozzátette, pletykaszinten hallott arról, hogy Farkas Flórián és a Lungo Drom megpróbált megkörnyékezni leginkább Phralippe- és RPM-képviselőket, de a szövetség erős, nem sikerült átállítania őket.