2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Menekültek, csicskák, közmunkások – Kötetbemutató a KuglerArtban csütörtökön
2019. 09. 17. 00:00

A kétezres évek első két évtizede magyar valóságának súlyos konfliktusokat hordozó jelenségeit villantja fel legújabb riport-szociográfia kötetében Tódor János újságíró.

Tódor János Pulitzer-emlékdíjas újságíró, szociográfus a Dodeskaden Kiadó segítségével megjelentettet kötetében az elmúlt évek legfontosabb kérdéseit taglalja egy-egy riportjában, összesen hét tételben.

 

 

Az Egy intézménylakó halála egy speciálisan magyar Száll a kakukk fészkére történet a gánti szociális otthonból. A Hajtóvadászat adósokra egy alkalmi pénzbehajtó  feljegyzéseit adja közre. A Felszabadíthatatlan rabszolgák a csicskák és rabtartartóik együttélését, ezt a sajátos Stockholm szindrómát­­­ ábrázolja. A Cigánypénzek, káoszprojektek című riport a roma integráció  abszurdítását láttatja.  A kizsákmányolt és megalázott  közmunkások, no meg rasszista uraik világába ad bepillantást a Szappant kéne főzni belőletek.


Az Egy Szálasi-hívő polgármester ámokfutása  egy  hazug szociális faluprogramot, az újhungarista „érpataki modellt” vizsgálja. A szerző a terepen követte végig 2015-16-ban a menekült inváziót. Élesben szerzett tapasztalatait gyűjtötte össze az Elfogás, bevagonírozás, rabosítás -Menekültek a hiszterizált Magyarországon című írásában.

 

A kötetet a Magyarország Felfedezése sorozat szerkesztőjének, a nagyszerű újságíró és szociográfus Pünkösti Árpád emlékének ajánljuk. 

 

A kötetbemutató ideje: 2019. szeptember 19-én, csütörtök,  18,30 óra

Helye: KuglertArt Szalon Galéria (Budapest, V. kerület Sütő u. 2.)

 

A könyv a bemutatón kedvezményes áron megvásárolható.

 

Tódor János

Tódor János író, újságíró