2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán
2019. 06. 10. 00:00

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren az RPM megyei gyereknapján, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre.

A felhőtlen szórakozás és játékos vetélkedők mellett az óvodás és általános iskolás korú gyerekek kipróbálhatták az ugrálóvárat, a ringlispílt és az óriáscsúszdát is, de volt bohócelőadás, lufihajtogatás, gyerekkoncert is. A pünkösdvasárnapi rendezvény csúcspontjaként a "tinisztár", Dorina adott egy órás koncertet a több száz fős gyerekközönségnek.

 


Az RPM egy héttel korában Miskolcon tartott megyei gyereknapot, amin mintegy 700 gyerek vett részt, közel 40 Borsod megyei településről. Minden gyerek az ebéd mellett kapott hot-dogot, vattacukrot, üdítőt, édességet, és ajándékot, a felnőtt kísérők pedig a hatalmas üstben főzött halászlevet és pacal-pörköltöt is megkóstolhatták.


Dancs Mihály a RomNet-nek azt mondta, azért szerveznek és szerveznek ilyen rendezvényeket, mert fontosnak tartják, hogy az óvodás és iskolás korú gyerekek legalább egy teljes napig felhőtlenül szórakozhassanak, kiszakadjanak saját környezetükből, és a tanév vége felé kicsit felszabadulhassanak. A Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője hangsúlyozta: sok roma szervezet egyszerű romanapokat szervez, ha egyáltalán tartanak ilyen rendezvényeket, és azok elsősorban a felnőttek szólnak. „Az RPM viszont úgy gondolja, hogy a gyermekek a legfontosabbak, ők rájuk kell figyelnünk, és sokkal fontosabb, hogy nekik szerezzünk örömöt élményt, amire még évekig emlékezhetnek” – mondta Dancs Mihály, hozzátéve, az ilyen rendezvények alkalmat adnak ara, hogy a gyerekek más településen élőkkel találkozhassanak, és új barátságok kötődnek, ami akár felnőtt korukig is megmarad. 

 

RPM-gyereknap Nyíregyházán


A közelgő őszi helyhatósági és nemzetiségi választásokra utalva az RPM vezetője azt hangsúlyozta: „mi nem kampányrendezvényeket csinálunk, az anyagi forrásainkat inkább a gyerekek szórakoztatására fordítjuk, a felnőttek pedig majd eldöntik, hogy ősszel hogyan és kire voksolnak”. Dancs Mihály hozzátette: egy gyereknapon nincs helye a politikának, és a felnőtteknek, a nemzetiségi önkormányzatoknak is be kellene látniuk, hogy sokkal nagyobb érték az, ha hasonló rendezvényeket tartanak a politikai nagygyűlések, vagy a roma bálok szervezése helyett.