HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

betűméret csökkentése betűméret növelése
2019 Június 10    Forrás: RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre. A szabolcsi megyeszékhelyre közel 30 településről érkeztek buszokkal gyermekek, hogy a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borosod megyei szervezete által tartott megye gyermeknap programjain részt vegyenek. 

Hirdetmény

A felhőtlen szórakozás és játékos vetélkedők mellett az óvodás és általános iskolás korú gyerekek kipróbálhatták az ugrálóvárat, a ringlispílt és az óriáscsúszdát is, de volt bohócelőadás, lufihajtogatás, gyerekkoncert is. A pünkösdvasárnapi rendezvény csúcspontjaként a "tinisztár", Dorina adott egy órás koncertet a több száz fős gyerekközönségnek.

 


Az RPM egy héttel korában Miskolcon tartott megyei gyereknapot, amin mintegy 700 gyerek vett részt, közel 40 Borsod megyei településről. Minden gyerek az ebéd mellett kapott hot-dogot, vattacukrot, üdítőt, édességet, és ajándékot, a felnőtt kísérők pedig a hatalmas üstben főzött halászlevet és pacal-pörköltöt is megkóstolhatták.


Dancs Mihály a RomNet-nek azt mondta, azért szerveznek és szerveznek ilyen rendezvényeket, mert fontosnak tartják, hogy az óvodás és iskolás korú gyerekek legalább egy teljes napig felhőtlenül szórakozhassanak, kiszakadjanak saját környezetükből, és a tanév vége felé kicsit felszabadulhassanak. A Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője hangsúlyozta: sok roma szervezet egyszerű romanapokat szervez, ha egyáltalán tartanak ilyen rendezvényeket, és azok elsősorban a felnőttek szólnak. „Az RPM viszont úgy gondolja, hogy a gyermekek a legfontosabbak, ők rájuk kell figyelnünk, és sokkal fontosabb, hogy nekik szerezzünk örömöt élményt, amire még évekig emlékezhetnek” – mondta Dancs Mihály, hozzátéve, az ilyen rendezvények alkalmat adnak ara, hogy a gyerekek más településen élőkkel találkozhassanak, és új barátságok kötődnek, ami akár felnőtt korukig is megmarad. 

 

RPM-gyereknap Nyíregyházán


A közelgő őszi helyhatósági és nemzetiségi választásokra utalva az RPM vezetője azt hangsúlyozta: „mi nem kampányrendezvényeket csinálunk, az anyagi forrásainkat inkább a gyerekek szórakoztatására fordítjuk, a felnőttek pedig majd eldöntik, hogy ősszel hogyan és kire voksolnak”. Dancs Mihály hozzátette: egy gyereknapon nincs helye a politikának, és a felnőtteknek, a nemzetiségi önkormányzatoknak is be kellene látniuk, hogy sokkal nagyobb érték az, ha hasonló rendezvényeket tartanak a politikai nagygyűlések, vagy a roma bálok szervezése helyett.

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt