HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

betűméret csökkentése betűméret növelése
2019 Március 26    Forrás: RomNet-MTI


Ez a cikk archív

Azonnali lemondásra és bocsánatkérésre szólította fel az ORÖ Pócs János fideszes országgyűlési képviselőt, mert egy a kazánban akart elégetni egy cigány férfit.

Hirdetmény

Az ORÖ kedd délután adott ki közleményt azt követően, hogy Setét Jenő polgárjogi aktivista a Facebookon közzétett videójában arra hívta fel a figyelmet, hogy elvárja az Országos Roma Önkormányattól, Farkas Félix nemzetiségi szószótól, a cigány peártok elnökeitőkl és civil szervezetek vezetőitől, hogy véleményt mondjanak arról,hogy Pócs János jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő egy 2008-as videó szerint egy kazánban lévő roma férfi elégetésével fenyegetőzött.

Kedden Dancs Mihály ORÖ-s képviselő, a Magyarországi Cigánypárt vezetője is videót tett közzé a Facebookon, amelyben elítélte a fideszes képvselő cselekedetét.

 

ORÖ

 

Az ORÖ az üggyel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki: 

 

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) -


    SAJTÓKÖZLEMÉNYAz Országos Roma Önkormányzatot mélységesen felháborítja Pócs János Fideszes országgyűlési képviselő 2008-ban "cigány égetésről" készült video felvétele.
Egyik embertársunk égetésével sem szabad viccelődni, különösen ebben az évben amikor a roma holokauszt 75. évfordulójára fogunk megemlékezni.
Az Országos Roma Önkormányzat felszólítja Pócs Jánost, hogy azonnal mondjon le képviselői mandátumáról, és nyilvánosan kérjen bocsánatot. 

                               Országos Roma Önkormányzat


2019. március 26., kedd 17:11

 

 

Pócs János azzal próbálta meg lerázni a rasszizmus vádját, hogy a videón vele együtt szereplő roma férfi már nem él, a barátja volt, és az ő kérésére készült a videó.

 

Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke viszont magának Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelet az ügyben: 

 

„Miniszterelnöki Kabinetiroda

1357 Bp. Pf. 6

email: miniszterelnok@mk.gov.hu

Orbán Viktor 

Miniszterelnök Úr részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A napokban napvilágot látott Pócs Jánosról, a Fidesz országgyűlési képviselőjéről egy videó, melyben egy honfitársunkat, egy cigány nemzetiségű magyar embert kazánba zárt és felgyújtással fenyegetett, illetve minden olyan cigányt, akire haragszik. Ehhez kapcsolódóan egyesületünk nevében a legmélyebb felháborodásunkat tolmácsoljuk, egyben javasoljuk, hogy pártelnökként kezdeményezze Pócs János lemondását a mandátumáról.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy az ügyben jogi lépések megtételére már nincs mód. Azonban nagyon reméljük, hogy tettének politikai következményei lesznek, mert azt reméljük, hogy az országban még élni kell annak a minimumnak, hogy egyetlen emberrel, egyetlen alkalmazottal sem bánhat így egy polgármester, egy képviselő, egy közszereplő, és bízunk abban, hogy a magyarázat, miszerint „a videó szerencsétlen” nem elégséges és nem elfogadható.

Pócs János tettére nem magyarázat az a sületlenség, hogy a traumát elszenvedő fél a barátja volt, sőt maga kérte e videó elkészítését. Már csak azért sem, mert az érintett elhunyt, így „nem áll módjában személyesen cáfolni” Pócs János állításait.

Az emberi méltóság védelme, 74 évvel az áldozatokat elégető holokauszt után közös és keresztényi kötelezettségünk. Kérjük önt, tegyen lépéseket az ügyben, ugyanis meggyőződésünk, hogy a politikai következmények elmaradása szégyenletes lenne mind az országra, mind a Fideszre, mind önre nézvést!

Tisztelettel:

Setét Jenő

elnök

sk.”Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt