HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A kazános videó miatt Pócs lemondatását követelik Orbántól

betűméret csökkentése betűméret növelése
2019 Március 26    Forrás: hvg


Ez a cikk archív

Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, az Idetartozunk Egyesület elnöke írt a miniszterelnöknek.

Hirdetmény

Ahogy megírtuk, eljutott a 444.hu-hoz egy 2008-ban készült videó, amelyen az látszik, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselő kazánba zárja vállalkozásának egyik roma alkalmazottját, és azon "viccelődik", hogy felgyújtja, mert a férfi ivott.

 

A lap munkatársai ellátogattak Jászapátiba, hogy beszéljenek a videóról a politikussal, aki nem tagadta, hogy az ő hangja hallható a videón. Azt is mondta, hogy a felvétel vidám, ironikus, a kazánban guggoló férfi pedig a barátja volt, s az ő kérésére vették fel a jelenetet.

 

A videó Pócs szerint már "lerágott csont", amivel már korábban is megpróbálták lejáratni. Úgy tűnik, Setét Jenő roma polgárjogi aktivista eddig nem ismerte a felvételt, mert most kemény hangú levelet küldött miatta Orbán Viktor miniszterelnöknek, Fidesz-elnöknek.

 

Setét, az Idetartozunk Egyesület elnöke jelzi: mélyen felháborodtak a videó láttán, és javasolják Orbánnak, hogy pártelnökként kezdeményezze Pócs lemondását a képviselői mandátumáról.

 

"Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

A napokban napvilágot látott Pócs Jánosról, a Fidesz országgyűlési képviselőjéről egy videó, melyben egy honfitársunkat, egy cigány nemzetiségű magyar embert kazánba zárt és felgyújtással fenyegetett, illetve minden olyan cigányt, akire haragszik. Ehhez kapcsolódóan egyesületünk nevében a legmélyebb felháborodásunkat tolmácsoljuk, egyben javasoljuk, hogy pártelnökként kezdeményezze Pócs János lemondását a mandátumáról.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy az ügyben jogi lépések megtételére már nincs mód. Azonban nagyon reméljük, hogy tettének politikai következményei lesznek, mert azt reméljük, hogy az országban még élni kell annak a minimumnak, hogy egyetlen emberrel, egyetlen alkalmazottal sem bánhat így egy polgármester, egy képviselő, egy közszereplő, és bízunk abban, hogy a magyarázat, miszerint "a videó szerencsétlen" nem elégséges és nem elfogadható.

Pócs János tettére nem magyarázat az a sületlenség, hogy a traumát elszenvedő fél a barátja volt, sőt maga kérte e videó elkészítését. Már csak azért sem, mert az érintett elhunyt, így "nem áll módjában személyesen cáfolni" Pócs János állításait.

Az emberi méltóság védelme, 74 évvel az áldozatokat elégető holokauszt után közös és keresztényi kötelezettségünk. Kérjük Önt, tegyen lépéseket ezügyben, ugyanis meggyőződésünk, hogy a politikai következmények elmaradása szégyenletes lenne mind az országra, mind a Fideszre, mind Önre nézvést!

Tisztelettel:
Setét Jenő"Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt