2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket
2019. 01. 29. 00:00

Érzékenyítő tréningre mennek a REMIX Disco romákat diszkrimináló biztonsági őrei és kollégáik az Egyenlő Bánásmód Hatóságon született megállapodás értelmében.

Tavaly januárban a budapesti REMIX biztonsági őrei megtagadták a belépést egy fiatalokból álló – nem ittas, nem bedrogozott, megfelelően öltözött – roma társaságtól. Mivel rajtuk kívül mások bejuthattak a szórakozóhelyre és a házirendre hivatkoztak az őrök, ezért arra következtettek, hogy roma származásuk miatt diszkriminálja őket a hely.


Következtetésük helyességét erősítette meg pár hónappal később az a tény, hogy ugyanerre a helyre nem engedték be a Parno Graszt zenekar roma származású tagjait.

A januári, REMIX Discoban történt esetnek péntek délelőtt zajlott a tárgyalása az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. A tárgyalás megegyezéssel zárult: a szórakozóhely minden biztonsági őre két hónapon belül egy az UCCU Alapítvány által szervezett érzékenyítő képzésen fog részt venni, ettől reméli az EBH, hogy a jövőben megváltozik a romákkal szembeni hozzáállásuk.