HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

Azonnali lemondásra és bocsánatkérésre szólította fel az ORÖ Pócs János fideszes országgyűlési képviselőt, mert egy a kazánban akart elégetni egy cigány férfit.

A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

A rasszizmus elleni világnapon, március 21-én „Gyűlöletbeszédtől a népírtásig – történelmi és jelenkori narratívák” címmel tartott konferenciát Pécsett a Diverse Youth Network.

„Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

Fontosak a megemlékezések, de az identitást alapvetően a pozitív értékekre, nem az áldozati szerepre kell építeni – hangsúlyozza Kállai Ernő társadalomkutató, volt kisebbségi ombudsman.

Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyet

Olyan eljárásjogi hibák jellemzik a romák elleni sorozatgyilkosságok ügyét, hogy senki nem csodálkozhatna, ha újra kellene tárgyalni – mondja Bérdi Zsolt, Kiss Árpád védője.

A kazános videó miatt Pócs lemondatását követelik Orbántól

Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, az Idetartozunk Egyesület elnöke írt a miniszterelnöknek, mondassa le Pócs Jánost.

A ROMA EMBEREKNEK IS JOGA VAN NYUGODTAN SÉTÁLNI AZ UTCÁKON

Lakatos J. Attila Budapesten élő, szociális munkásnak tanuló egyetemista. Jó kiállása, mosolya rendszeresen szemet szúr a rendőrségnek, így nagyjából havonta egyszer igazoltatják.

Színházi világnap – Roma hősök

Roma hősök címmel rendez cigány színházi szimpóziumot és mutat be roma drámakötetet a Független Színház Magyarország szerdán, a színházi világnapon a budapesti Goethe Intézetben.

Roma jogvédő aktivista ment neki a cigányozó újpesti Jobbiknak

Felháborodott Facebook-bejegyzésben észrevételezte Setét Jenő roma jogvédő, hogy a Jobbik tiltakozott az ellen, hogy Újpesten szervezzék meg a Kárpát-medencei Cigány Történeti Fórumot.

A Jobbik kampánytémája a cigányozás Újpesten

Bár az uniós parlamenti választáson külön listával indulnak az újpesti ellenzéki pártok, kommunikációjuk már most összehangolt: részben a vélt vagy valós cigányellenes hangulatra épül.

Előkerült egy videó, amin a fideszes Pócs János a kazánba zárja egy roma alkalmazottját

A szerkesztőségünkhöz is eljutott az az egészen zavarba ejtő videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy betüzeli, amiért rosszat tett.

A magyar cigány közösségek erőforrást jelentenek Magyarországnak

A magyar cigány közösségek erőforrást jelentenek Magyarország számára, mindegy, hogy határon belüliek vagy azon túliak – mondta a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár.

Kiborult Győzike műsorán egy roma polgárjogi aktivista

Setét Jenő szerint Gáspár Győző lejáratja a cigányságot. Az RTL csatorna felelősségét is felveti, ugyanis szerinte az, ahogy "Győzikén" keresztül bemutatják a romákat, csak növeli a rasszizmust.

A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

Jakab Péter nem méltó arra, hogy országgyűlési képviselő legyen, mivel a jobbikos politikus egy néhány évvel ezelőtti nyilvános beszédében a cigányság ellen uszított – mondta Aba-Horváth István.

Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

Március 9-én a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel a Zeneakadémián Lendvay József hegedűművész, a virtuóz repertoár egyik legszakavatottabb tolmácsolója.

25 éves jubileumát ünnepli a pécsi Gandhi Gimnázium

Nyitott tantermek, iskolatörténeti kiállítás, 25 órás cigánymese-olvasás – csak néhány program azok közül, melyekre a pécsi Gandhi Gimnázium várja az intézmény múltjának és jelenének szereplőit.

Setét Jenő nyílt levele Karácsony Gergely főpolgármester-jelölthöz

Setét Jenő polgárjogi aktivista szerint Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Zugló vezetőjeként ha akarna, már most is méltó módon megemlékezhetne a romák elleni gyilkosságsorozat áldozatairól.

Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

A tatárszentgyörgyi tragédia tizedik évfordulójáról szombat este Budapesten is megemlékeztek: a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épületénél emléktáblát avattak az áldozatai emlékére.

Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékeztek Budapesten szombaton; tíz éve éppen ezen a napon lőttek le Tatárszentgyörgyön egy roma kisfiút az édesapjával együtt.

Farkas Félix: Sneider méltatlan arra, hogy az Országházban üljön

A Jobbik elnökének lemondását követelte a parlamentben a roma nemzetiségi szószló. Farkas Félix szerint ugyanis Sneider Tamás rasszista tettei miatt méltatlan arra, hogy az Országházban üljön.

A katarzis elmaradt, felejtsük el?

Mi lehet az oka annak, hogy a magyar társadalom az elmúlt tíz évben finoman szólva közömbös maradt a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság iránt?

Tíz éve gyilkoltak Tatárszentgyörgyön - visszatekintés

Épp tíz év telt el a tatárszentgyörgyi tragédia óta. Sokak elfelejtették már a 2008-2009 közötti terror időszakát, eseményeit. Mi, a RomNet szellemiségében így emlékezünk.

Romagyilkosságokról szóló konferencia miatt tiltakozik a Fidelitas

A romák elleni gyilkosságsorozatról tartanak holnap konferenciát a Debreceni Egyetemen. Ez pedig annyira nem tetszett a helyi Fidelitasnak, hogy 5 fős „flash-mobot” is szervezett az esemény ellen.

Az EP hatékonyabb fellépést követel a cigányellenességgel szemben

Mivel a romák alapjogai továbbra is rendszeresen sérülnek, az Európai Parlament szigorúbb és hatékonyabb fellépést sürget a cigányellenességgel szemben.

A halálbüntetés bevezetésével és "cigánybűnözéssel" kampányol Dúró Dóráék új pártja

"Identitásmeghatározó" kampányba kezd a Mi Hazánk Mozgalom, amelynek során ismertetik a párt álláspontját a fontos társadalmi kérdésekben – közölte a párt elnökhelyettese.

Nahát, mik nem történtek 27 éve a Jobbik cigányverő szkinhed elnökével!

A Fidesz sajtója mostanában minden hétre tartogat valami brutálisan hangzó cikket Sneider Tamás Jobbik-elnök szkinhedmúltjából. Pedig a sztorik nem újak.

Visszahelyeztettük a romák elleni gyilkosságok áldozataira emlékező táblát az ORÖ falára

Visszahelyezte a romák elleni gyilkosságsorozat áldozatainak emléktábláját az Országos Roma Önkormányzat az aHang aktivistáinak és a hozzájuk csatlakozott civilek nyomásgyakorlásának köszönhetően.

Csóka János Pál: Nácikkal nincs közösködés

Az ellenzéki összefogás matematikája a teljes bukáshoz vezet, reagált Csóka János Pál, az FCÖ elnöke és az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke a Jobbikkal való összefogás tervére.

ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

Az ORÖ több tucat képviselőjét és családtagjait hallgatták ki gyanúsítottként, és „rabosították”is őket Úgy tudjuk, a vesztegetési ügyben zajló eljárásban újabb 31 ember lett gyanúsított.

Hidvégi-B. Attila megemlékező beszéde a romák elleni gyilkosságsorozat 10. évfordulóján


(archív)

A sörétes vadászfegyverrel meggyilkolt ötéves Csorba Robikára és édesapjára ezzel a beszéddel emlékezett haláluk 10. évfordulóján, Budapesten tartott megemlékezésen Hidvégi-B. Attila.

Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten


(archív)

Roma hősök címmel rendez cigány színházi szimpóziumot, kiállítást és mutat be roma drámakötetet a Független Színház Magyarország március 27-én, a színházi világnapon Budapesten.

A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön


(archív)

Szombaton délután a Pest megyei Tatárszentgyörgyön is megemlékeztek a faluban tíz éve hideg vérrel meggyilkolt roma férfiról és kisfiáról.

Számos kérdés megválaszolatlan maradt a romagyilkosságokkal kapcsolatban


(archív)

Február 23-án az országnak gyászba kellene borulnia. Aznap lesz tíz éve, hogy Tatárszentgyörgyön egy 27 éves roma apát és ötéves kisfiát agyonlőtték.

Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú


(archív)

Nagyszabású megemlékezést tartanak szombaton a tíz évvel ezelőtt elkövetett tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság évfordulóján, hogy az áldozatokra, köztük az akkor lelőtt öt éves Robikára emlékezzenek.

"Mosolyogj vissza rám!" - antirasszista videót közölt a Parno Graszt énekesnője


(archív)

Az Uniceffel közös kampányban Heléna arról vall, milyen tapasztalatokat él meg cigányként a színpadon és azon túl.

Nem álltak szóba a romákkal az Országos Roma Önkormányzat székházában


(archív)

Pár tucat roma aktivista szerette volna megtudni, miért vették le az ORÖ épületéről az áldozatokról megemlékező táblát. Nem tudtak bejutni, senki nem válaszolt a kérdéseikre.

Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigány


(archív)

A Figyelő-listát követően nem tudta eldönteni, hogy az utcán őt felismerők büszkék rá, vagy meg akarják dobálni tojással?

Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?


(archív)

Úgy látom rágalomhadjárat indult ellenem a rasszista ideológiát megjelenítő Jobbik párt szimpatizánsaitól.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Cigány hírességek biztatják a rajongóikat, hogy ne adják el a szavazatukat

  • Cigányozós cikkek miatt felmondott a Mediaworks két pécsi újságírója

  • Ma kezdődik a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválja

  • Tiltakozó levél Lázár János miniszter részére!

  • Setét Jenő kiosztotta a "cigányozó" minisztertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt