HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

Jesse Jackson polgárjogi harcos, amerikai szenátor, baptista tiszteletes lesz a roma holokauszt 75. évfordulóján szervezett megemlékezés egyik fő szónoka Auschwitz-Birkenauban 2019. augusztus 2-án.

Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján


(archív)

A cigányellenesség európai térnyerésére figyelmeztetett Jesse L. Jackson a roma holokauszt 75. évfordulóján, a birkenui roma holokauszt emlékmű előtt elmondott beszédében.

Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban


(archív)

A roma holokauszt 75. évfordulója alkalmából egy teljes héten át tartott nemzetközi találkozót és szemináriumot a ternYpe és a PhirenAmenca nemzetközi roma ifjúsági szervezet Krakkóban és Auschwitzban

So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

Európa kormányaink és politikusainak fogalmaztak meg ajánlásokat és javaslatokat a szerbiai Újvidéken a Phiren Amenca által szervezett nemzetközi ifjúsági találkozó résztvevői.

Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

Európa Roma Ifjúsági Fővárosává varázsolja egy teljes hétre a Phiren Amenca a vajdasági Újvidéket 10 ország 150 részvevőjével. A nemzetközi rendezvény július 16-án kezdődik és 21-ig tart.

Országhódító útra lép a Dikh Tv

Profi szintre lépve országhódító útra indul szeptembertől a Dikh Tv, ezzel valódi történelmet írva megvalósulhat a több évtizedes álom: a romáknak 24 órán át sugárzó önálló televíziós csatornája lesz

Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnek

Két év szabadságvesztésre ítélték zsarolás bűntettének kísérlete miatt a volt józsefvárosi képviselőt. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ítéletet jogerős.

Két év felfüggesztettet kapott egy volt fideszes önkormányzati képviselő

Jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélték a volt józsefvárosi képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A büntetés végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

Budapest Bár és a 100 tagú Cigányzenekar augusztusban a Fertőrákosi Barlangszínházban

Augusztusban két igen különböző zenei élmény vár a Fertőrákoson járókra, harmadikán a Budapest Bár, kilencedikén és tizedikén pedig a 100 tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Köszönettel a megindító olvasói segítségért – Látogatás Horváth Gyula költőnél

Három hónap alatt két és fél millió forint gyűlt össze, amiből Gyuláék tudtak venni egy hangulatos kis családi házat Tetemvár középső szintjén. Van fürdőszoba, áram, víz, gáz, a vécé is bent van.

Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először.

Ezt mondta Farkas Flórián, amikor az OLAF-vizsgálatról kérdeztük


(archív)

“Köszönöm szépen!” - ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról kérdezte az ATV és bement a parlamenti ülésterembe.

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról


(archív)

A magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt.

Cigány muzsikusdinasztiák küzdelmei


(archív)

KÖNYV A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁG EGY ÉRDEKES SZELETÉRŐL: Könyvbemutató az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.

Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte


(archív)

Az OGY Nemzetiségi Bizottsága az ORÖ intézményi támogatásának növelését javasolja a 2020. évi költségvetésben. Erről is beszélt Farkas Félix szószóló a törvényjavaslat vitájában az Országgyűlésben.

Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét


(archív)

A Sió-Rom Cigány Egyesület volt a kiadója a rágalmazó, karaktergyilkossági késérletnek számító szórólapoknak és óriásplakátoknak.

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán


(archív)

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren az RPM megyei gyereknapján, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre.

Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre


(archív)

A Diverse Youth Network egyesület hátrányos helyzetű diákoknak nyújt több hónapos, ingyenes nyelvtanfolyamot lovári nyelvből, hogy minél többen tudjanak bejuttatni a felsőoktatásba.

Kolompár Orbán visszatér a roma politikába


(archív)

Visszatér a politikai életbe Kolompár Orbán, és az általa vezetett MCF színeiben elindul az őszi helyhatósági választásokon. A roma politikus célja az, hogy visszaszerezze az ORÖ vezetését.

Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye


(archív)

Ferenc pápa Erdélyben, Balázsfalva cigánynegyedében tett látogatásakor beszédében bocsánatot kért a romáktól a történelem során az egyház által ellenük elkövetett diszkriminációért.

Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtől


(archív)

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Túlerőben voltak a Nemzeti Légió ellen tiltakozók Szegeden


(archív)

Két ellentüntetést is szerveztek a Mi Hazánk beharangozta Nemzeti Légió megalakulása ellen. Toroczkai „cigánymaffiázott”, a roma tiltakozók a tíz évvel ezelőtti terrort emlegették.

Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól Erdélyben


(archív)

A csíksomlyói szombati szentmise után a pápa romániai látogatása utolsó napján Balázsfalvára ment, hogy ellátogasson a helyi roma közösségbe. Az Indexnek is sikerült bejutnia a bensőséges találkozóra.

Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt


(archív)

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját


(archív)

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését


(archív)

A Mi Hazánk EP-választáson elért törökszentmiklósi eredménye azt mutatja, hogy a magyar társadalom a rend pártján áll, elutasítja a "cigánykérdés" szőnyeg alá söprését - mondta Novák Előd,.

A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben


(archív)

Húszéves a Besh o droM: a hazai világzenei színtér egyik legjobb zenekara június 8-án az óbudai Kobuci Kertben ünnepel, az eseményen ott lesznek a korábbi tagok is.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

CHOLI 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre


(archív)

Családtagokkal, barátokkal és tisztelőkkel a 80. születésnapján, vasárnap Újpesten emlékezünk korunk legismertebb cigány közéleti személyiségére, a romák ikonjaként tisztelt Choli Daróczi Józsefre.

Kolompár Orbán nyílt levele a kormányfőhöz


(archív)

Nyílt levélben kéri a miniszterelnököt Kolompár Orbán, az OCÖ korábbi elnöke, az MCF vezetője, hogy tiltsa be a május 21.-re Törökszentmiklósra tervezett romaellenes terrorista demonstrációt.

Setét Jenő: állami fellépésre és szolidaritásra van szükség a szélsőségek ellen


(archív)

A szélsőjobb elleni közös kiállásra, és a törökszentmiklósi roma közösség melletti szolidaritásra szólítja fel a politikai szervezetek képviselőit, az egyházi vezetőket és közszereplőket Setét Jenő.

Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület Nyílt levele Toroczkai Lászlóh


(archív)

Rafael Gyula, az Országos Roma Önkormányzati képviselője, a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület (Új MCF) elnöke nyílt levelet írt Toroczkai Lászlónak.

Roma közösségi egyeztetést tartottak Törökszentmiklóson


(archív)

Több tucatnyi civil szervezet vezetője és több száz helyi lakos vett részt a május 21-re tervezett törökszentmiklósi szélsőjobboldali demonstrációról szóló roma közösségi egyeztetésen.

Egy elárult nép elmélete


(archív)

A harmadik magyar köztársaság politikai elitje kevés dologban tudott konszenzusra jutni, aminek a leglátványosabb, társadalmi kimenetele a romák helyzete.

Farkas Flórián jelenti az igazi veszélyt a cigányságra


(archív)

Nem a migránsoktól, hanem Farkas Flóriántól kell félni – állítja Vajda László roma politikus, az ORÖ képviselője.

Farkas Flórián: A migránsok magukkal hozzák a rasszizmust


(archív)

Végre megszólalt a nyilvánosságot erőteljesen kerülő fideszes roma vezető, azt mondta, a legnagyobb fenyegetettség a migráció. Szerinte a cigányság sorsát is meghatározhatja az EP-választás eredménye.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt