HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnek

Két év szabadságvesztésre ítélték zsarolás bűntettének kísérlete miatt a volt józsefvárosi képviselőt. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ítéletet jogerős.

Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte

Az OGY Nemzetiségi Bizottsága az ORÖ intézményi támogatásának növelését javasolja a 2020. évi költségvetésben. Erről is beszélt Farkas Félix szószóló a törvényjavaslat vitájában az Országgyűlésben.

Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

Visszatér a politikai életbe Kolompár Orbán, és az általa vezetett MCF színeiben elindul az őszi helyhatósági választásokon. A roma politikus célja az, hogy visszaszerezze az ORÖ vezetését.

Két év felfüggesztettet kapott egy volt fideszes önkormányzati képviselő

Jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélték a volt józsefvárosi képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A büntetés végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

Ezt mondta Farkas Flórián, amikor az OLAF-vizsgálatról kérdeztük

“Köszönöm szépen!” - ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról kérdezte az ATV és bement a parlamenti ülésterembe.

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról

A magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt.

Cigány muzsikusdinasztiák küzdelmei

KÖNYV A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁG EGY ÉRDEKES SZELETÉRŐL: Könyvbemutató az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.

Budapest Bár és a 100 tagú Cigányzenekar augusztusban a Fertőrákosi Barlangszínházban

Augusztusban két igen különböző zenei élmény vár a Fertőrákoson járókra, harmadikán a Budapest Bár, kilencedikén és tizedikén pedig a 100 tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

A Sió-Rom Cigány Egyesület volt a kiadója a rágalmazó, karaktergyilkossági késérletnek számító szórólapoknak és óriásplakátoknak.

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren az RPM megyei gyereknapján, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre.

Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

A Diverse Youth Network egyesület hátrányos helyzetű diákoknak nyújt több hónapos, ingyenes nyelvtanfolyamot lovári nyelvből, hogy minél többen tudjanak bejuttatni a felsőoktatásba.

Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye

Ferenc pápa Erdélyben, Balázsfalva cigánynegyedében tett látogatásakor beszédében bocsánatot kért a romáktól a történelem során az egyház által ellenük elkövetett diszkriminációért.

Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtől

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól Erdélyben

A csíksomlyói szombati szentmise után a pápa romániai látogatása utolsó napján Balázsfalvára ment, hogy ellátogasson a helyi roma közösségbe. Az Indexnek is sikerült bejutnia a bensőséges találkozóra.

CHOLI 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre

Családtagokkal, barátokkal és tisztelőkkel a 80. születésnapján, vasárnap Újpesten emlékezünk korunk legismertebb cigány közéleti személyiségére, a romák ikonjaként tisztelt Choli Daróczi Józsefre.

Setét Jenő: állami fellépésre és szolidaritásra van szükség a szélsőségek ellen

A szélsőjobb elleni közös kiállásra, és a törökszentmiklósi roma közösség melletti szolidaritásra szólítja fel a politikai szervezetek képviselőit, az egyházi vezetőket és közszereplőket Setét Jenő.

Túlerőben voltak a Nemzeti Légió ellen tiltakozók Szegeden


(archív)

Két ellentüntetést is szerveztek a Mi Hazánk beharangozta Nemzeti Légió megalakulása ellen. Toroczkai „cigánymaffiázott”, a roma tiltakozók a tíz évvel ezelőtti terrort emlegették.

Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt


(archív)

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját


(archív)

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését


(archív)

A Mi Hazánk EP-választáson elért törökszentmiklósi eredménye azt mutatja, hogy a magyar társadalom a rend pártján áll, elutasítja a "cigánykérdés" szőnyeg alá söprését - mondta Novák Előd,.

A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben


(archív)

Húszéves a Besh o droM: a hazai világzenei színtér egyik legjobb zenekara június 8-án az óbudai Kobuci Kertben ünnepel, az eseményen ott lesznek a korábbi tagok is.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

Kolompár Orbán nyílt levele a kormányfőhöz


(archív)

Nyílt levélben kéri a miniszterelnököt Kolompár Orbán, az OCÖ korábbi elnöke, az MCF vezetője, hogy tiltsa be a május 21.-re Törökszentmiklósra tervezett romaellenes terrorista demonstrációt.

Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület Nyílt levele Toroczkai Lászlóh


(archív)

Rafael Gyula, az Országos Roma Önkormányzati képviselője, a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület (Új MCF) elnöke nyílt levelet írt Toroczkai Lászlónak.

Roma közösségi egyeztetést tartottak Törökszentmiklóson


(archív)

Több tucatnyi civil szervezet vezetője és több száz helyi lakos vett részt a május 21-re tervezett törökszentmiklósi szélsőjobboldali demonstrációról szóló roma közösségi egyeztetésen.

Egy elárult nép elmélete


(archív)

A harmadik magyar köztársaság politikai elitje kevés dologban tudott konszenzusra jutni, aminek a leglátványosabb, társadalmi kimenetele a romák helyzete.

Farkas Flórián jelenti az igazi veszélyt a cigányságra


(archív)

Nem a migránsoktól, hanem Farkas Flóriántól kell félni – állítja Vajda László roma politikus, az ORÖ képviselője.

Farkas Flórián: A migránsok magukkal hozzák a rasszizmust


(archív)

Végre megszólalt a nyilvánosságot erőteljesen kerülő fideszes roma vezető, azt mondta, a legnagyobb fenyegetettség a migráció. Szerinte a cigányság sorsát is meghatározhatja az EP-választás eredménye.

„Küzdeni kell, mert mást nem tehetünk” - Egy melósból lett aktivista portréja


(archív)

Horváth László szerint az alternatív valóságot felvázoló, diktatúrát megvalósító kormányzattal szemben az egyetlen megoldás: küzdeni. Egy melósból lett aktivista portréja a RomNet-en.

Levél Járóka Líviának


(archív)

Setét Jenő, az Idetartozunk! Egyesület elnöke nyílt levelet írt Járóka Líviának, a Fidesz Európai Parlament képviselőjének, az EP alelnökének.

Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség


(archív)

Valóban új időszámítás kezdődött 2010-ben a romapolitikában, mégpedig az elnyomás politikája – mondta megkeresésünkre Lakatos Béla, volt ácsi polgármester.

Beer Miklós: Új Trianon fenyeget


(archív)

A Klubrádióban a váci megyéspüspök azt mondta, egyre rosszabb a romák helyzete, az már-már az ország szétszakadásával fenyeget. Szerinte kialakulhat akár egy „romaország” is.

Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőse


(archív)

Az ötödik Aranypánt-díjat Sztojka Edina ápolónő nyerte. A internetes szavazáson közel harmincezer voks érkezett, írja a Roma Sajtóközpont.

2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött


(archív)

2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten hétfőn, a nemzetközi romanapon.

Egy roma vezető szerint a migránsok 90 százaléka terrorista


(archív)

Rövid összefoglaló: egy roma vezető arról beszél a közönségének, hogy a cigányok kultúráját és kereszténységét el akarja venni az unió, amit ő idegen hatalmaknak nevez.

Nemzetközi Roma Nap: Kitűzték a roma zászlót az EP épületére


(archív)

Az április 8-i Nemzetközi Roma Nap alkalmából Járóka Lívia, az Európai Parlament első roma származású alelnöke kérésére a testület történetében először helyezte ki a roma zászlót az egyik épületére.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyilkossággal gyanúsítják a kárpátaljai romák elleni pogrom szervezőjét

  • A KMKSZ elítéli a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett pogromot

  • Ukrán biztonsági főnök: Oroszország állhat a romák elleni lembergi támadás mögött

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt