HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

Európa Roma Ifjúsági Fővárosává varázsolja egy teljes hétre a Phiren Amenca a vajdasági Újvidéket 10 ország 150 részvevőjével. A nemzetközi rendezvény július 16-án kezdődik és 21-ig tart.

Országhódító útra lép a Dikh Tv

Profi szintre lépve országhódító útra indul szeptembertől a Dikh Tv, ezzel valódi történelmet írva megvalósulhat a több évtizedes álom: a romáknak 24 órán át sugárzó önálló televíziós csatornája lesz

Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte

Az OGY Nemzetiségi Bizottsága az ORÖ intézményi támogatásának növelését javasolja a 2020. évi költségvetésben. Erről is beszélt Farkas Félix szószóló a törvényjavaslat vitájában az Országgyűlésben.

Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnek

Két év szabadságvesztésre ítélték zsarolás bűntettének kísérlete miatt a volt józsefvárosi képviselőt. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ítéletet jogerős.

Két év felfüggesztettet kapott egy volt fideszes önkormányzati képviselő

Jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélték a volt józsefvárosi képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A büntetés végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról

A magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt.

Budapest Bár és a 100 tagú Cigányzenekar augusztusban a Fertőrákosi Barlangszínházban

Augusztusban két igen különböző zenei élmény vár a Fertőrákoson járókra, harmadikán a Budapest Bár, kilencedikén és tizedikén pedig a 100 tagú Cigányzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Köszönettel a megindító olvasói segítségért – Látogatás Horváth Gyula költőnél

Három hónap alatt két és fél millió forint gyűlt össze, amiből Gyuláék tudtak venni egy hangulatos kis családi házat Tetemvár középső szintjén. Van fürdőszoba, áram, víz, gáz, a vécé is bent van.

Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

A Sió-Rom Cigány Egyesület volt a kiadója a rágalmazó, karaktergyilkossági késérletnek számító szórólapoknak és óriásplakátoknak.

Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

A Diverse Youth Network egyesület hátrányos helyzetű diákoknak nyújt több hónapos, ingyenes nyelvtanfolyamot lovári nyelvből, hogy minél többen tudjanak bejuttatni a felsőoktatásba.

Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

Visszatér a politikai életbe Kolompár Orbán, és az általa vezetett MCF színeiben elindul az őszi helyhatósági választásokon. A roma politikus célja az, hogy visszaszerezze az ORÖ vezetését.

Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye

Ferenc pápa Erdélyben, Balázsfalva cigánynegyedében tett látogatásakor beszédében bocsánatot kért a romáktól a történelem során az egyház által ellenük elkövetett diszkriminációért.

Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtől

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először.

Ezt mondta Farkas Flórián, amikor az OLAF-vizsgálatról kérdeztük


(archív)

“Köszönöm szépen!” - ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról kérdezte az ATV és bement a parlamenti ülésterembe.

Cigány muzsikusdinasztiák küzdelmei


(archív)

KÖNYV A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁG EGY ÉRDEKES SZELETÉRŐL: Könyvbemutató az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.

Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán


(archív)

Pünkösd vasárnap közel félezer gyermek szórakozhatott Nyíregyházán, a Bujtosi játszótéren az RPM megyei gyereknapján, hogy a tanév utolsó hetében vidáman készüljenek a nyári szünidőre.

Túlerőben voltak a Nemzeti Légió ellen tiltakozók Szegeden


(archív)

Két ellentüntetést is szerveztek a Mi Hazánk beharangozta Nemzeti Légió megalakulása ellen. Toroczkai „cigánymaffiázott”, a roma tiltakozók a tíz évvel ezelőtti terrort emlegették.

Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól Erdélyben


(archív)

A csíksomlyói szombati szentmise után a pápa romániai látogatása utolsó napján Balázsfalvára ment, hogy ellátogasson a helyi roma közösségbe. Az Indexnek is sikerült bejutnia a bensőséges találkozóra.

Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt


(archív)

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen.

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját


(archív)

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését


(archív)

A Mi Hazánk EP-választáson elért törökszentmiklósi eredménye azt mutatja, hogy a magyar társadalom a rend pártján áll, elutasítja a "cigánykérdés" szőnyeg alá söprését - mondta Novák Előd,.

A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben


(archív)

Húszéves a Besh o droM: a hazai világzenei színtér egyik legjobb zenekara június 8-án az óbudai Kobuci Kertben ünnepel, az eseményen ott lesznek a korábbi tagok is.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen


(archív)

Mi is számítunk! címmel a Roma Sajtóközpont beszélgetést szervezett péntek délutánra. A rendezvénynek külön aktualitást adott a Mi Hazánk törökszentmiklósi cigányozós erődemonstrációja.

CHOLI 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre


(archív)

Családtagokkal, barátokkal és tisztelőkkel a 80. születésnapján, vasárnap Újpesten emlékezünk korunk legismertebb cigány közéleti személyiségére, a romák ikonjaként tisztelt Choli Daróczi Józsefre.

Kolompár Orbán nyílt levele a kormányfőhöz


(archív)

Nyílt levélben kéri a miniszterelnököt Kolompár Orbán, az OCÖ korábbi elnöke, az MCF vezetője, hogy tiltsa be a május 21.-re Törökszentmiklósra tervezett romaellenes terrorista demonstrációt.

Setét Jenő: állami fellépésre és szolidaritásra van szükség a szélsőségek ellen


(archív)

A szélsőjobb elleni közös kiállásra, és a törökszentmiklósi roma közösség melletti szolidaritásra szólítja fel a politikai szervezetek képviselőit, az egyházi vezetőket és közszereplőket Setét Jenő.

Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület Nyílt levele Toroczkai Lászlóh


(archív)

Rafael Gyula, az Országos Roma Önkormányzati képviselője, a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület (Új MCF) elnöke nyílt levelet írt Toroczkai Lászlónak.

Roma közösségi egyeztetést tartottak Törökszentmiklóson


(archív)

Több tucatnyi civil szervezet vezetője és több száz helyi lakos vett részt a május 21-re tervezett törökszentmiklósi szélsőjobboldali demonstrációról szóló roma közösségi egyeztetésen.

Egy elárult nép elmélete


(archív)

A harmadik magyar köztársaság politikai elitje kevés dologban tudott konszenzusra jutni, aminek a leglátványosabb, társadalmi kimenetele a romák helyzete.

Farkas Flórián jelenti az igazi veszélyt a cigányságra


(archív)

Nem a migránsoktól, hanem Farkas Flóriántól kell félni – állítja Vajda László roma politikus, az ORÖ képviselője.

Farkas Flórián: A migránsok magukkal hozzák a rasszizmust


(archív)

Végre megszólalt a nyilvánosságot erőteljesen kerülő fideszes roma vezető, azt mondta, a legnagyobb fenyegetettség a migráció. Szerinte a cigányság sorsát is meghatározhatja az EP-választás eredménye.

„Küzdeni kell, mert mást nem tehetünk” - Egy melósból lett aktivista portréja


(archív)

Horváth László szerint az alternatív valóságot felvázoló, diktatúrát megvalósító kormányzattal szemben az egyetlen megoldás: küzdeni. Egy melósból lett aktivista portréja a RomNet-en.

Levél Járóka Líviának


(archív)

Setét Jenő, az Idetartozunk! Egyesület elnöke nyílt levelet írt Járóka Líviának, a Fidesz Európai Parlament képviselőjének, az EP alelnökének.

Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség


(archív)

Valóban új időszámítás kezdődött 2010-ben a romapolitikában, mégpedig az elnyomás politikája – mondta megkeresésünkre Lakatos Béla, volt ácsi polgármester.

Beer Miklós: Új Trianon fenyeget


(archív)

A Klubrádióban a váci megyéspüspök azt mondta, egyre rosszabb a romák helyzete, az már-már az ország szétszakadásával fenyeget. Szerinte kialakulhat akár egy „romaország” is.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattalCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt