HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ahol a múlt találkozik a jövővel

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Június 13    Forrás: RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A hátrányos helyzetű diákoknak a legszebb környezetet és a legjobb pedagógusokat kell biztosítani. – mondta el lapunknak Molnár István Gábor az Újpesti Tanoda megújult épületrészének átadója alkalmából. Az Eötvös Társaság és az Újpesti Cigány Önkormányzat közös együttműködésével sikerült a tantermek és az egyéni fejlesztők modern átépítése.

Hirdetmény

Megnyitóbeszédében Molnár István Gábor elnök elmondta, hogy közös összefogással az állam, az önkormányzat, vállalkozók és a közösség tagjainak összefogásából felépült a kiállítótér, benne az újpesti cigányság tárgyi, írásos és fotográfiai hagyatéka, amely Tanodánk egyik közösségi tere is egyben. Elkészült a tornatermünk és Köztársasági Elnök Úr, valamint az újpesti cigány közösség tagjainak segítségével a hozzá kapcsolódó fürdők. Ezzel egy időben a ház teljes külső szigetelése, ablak és falcseréje, napkollektorai készültek el. Most a Tanoda rész újult meg.

 

 

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és Dr. Molnár Szabolcs Újpest alpolgármestere adták át az Újpesti Tanoda újabb épületrészét a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban, ahol Langerné Victor Katalin kifejtette: Amikor az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat munkájának egy-egy mérföldkövénél járunk, van két jellemző, ami mindig megfigyelhető és ezért követendő mintaként ki is emelném.

 

Az első fontos sajátosság, az erős helyi identitás, az alapító értékekhez való ragaszkodás, valamint az országos és egyetemes értékek együtt látása. A második fontos tulajdonság, az erős összefogás, szolidaritás személyek és szervezetek között. Itt minden fejlesztést, tervet, folyamatos munkát, rendszeres feladatot, egy egész kapcsolati háló tart fontosnak. Társadalmi szervezet, nemzetiségi önkormányzat, Cigány Helytörténeti Gyűjtemény, Roma Közösségi Ház, és természetesen a Tanoda. Az említett szereplők bármelyik láncszemével kerültünk kapcsolatba, rögtön szóba került, hogy a többi feladat hol tart, milyen tervek vannak, és milyen előrelépések várhatóak. Örülök, hogy az újonnan megépült tanodarész átadását együtt ünnepeljük, és kívánom, hogy az Ügy iránt érzett hűségük és kitartásuk a jövőben is töretlen legyen.

 

Dr. Molnár Szabolcs Újpest alpolgármestere Arról szólt, hogy egy folyamatos partnerségen alapuló munka gyümölcse a Rácz Gyöngyi Közösségi Központ. Újpest Önkormányzata számára fontos prioritás a felnövekvő nemzedékről való gondoskodás. A tanév végeztével nyári tábort szerveznek, így van alternatíva a szülők számára.  

 

 

Balog Aranka képviselő megköszönte a Tanodában dolgozó tizennégy pedagógus áldozatos munkáját, és a felújítás alatt is töretlen lelkesedésüket a gyermekek oktatásában, fejlesztésében, hiszen olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tanáraink, tanítóink, fejlesztőink kiváló szakemberek.

 

Csóka János Pál újpesti elnök-helyettes, a Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke arról szólt, hogy követendő mintának tartja az Újpesti Központot, amit országos szinten több megyében és a főváros kerületeiben kellene létrehozni. Beszélt arról a komplexitásról, ahol a kulturális rendezvények, a Tanoda és a múzeum, valamint a sport jól elférnek és kiegészítik a tevékenységi kört.

 

A beszédek után – cigányzenei kíséret mellett - Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és Dr. Molnár Szabolcs Újpest alpolgármestere átvágták a felújított épületrészt lezáró nemzeti színű szalagot.

 

RomNet  

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt