HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

A Kijevben megtámadott romák védelmére szólít fel az Idetartozunk Egyesület

A Kijevben megtámadott romák ügyében a külügyminisztériumhoz és az ukrán követséghez, és nemzetközi jogvédő szervezetekhez fordult Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület vezetője.

Árnyék ORÖ-t állít fel Kolompár Orbán

Árnyék ORÖ felállításába kezdett Kolompár Orbán, hogy a romák társadalmi felzárkózását segítő javaslatokat készítsenek a kormányzat számára, és felkészüljenek a jövő évi helyhatósági választásokra.

Százak kísérték utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

A cigány tradíciók szerinti szertartás keretében, muzsikaszóval százak kísérték utolsó útjára a magyarországi cigányság ikonjaként tisztelt Choli Daróczi József írót, költőt a Csepeli Temetőben.

Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt

Az ahang.hu és a Khetane Egyesület „Ne add el a szavazatod!” címmel a nyolcadik kerületi időközi választás hajrájára romáknak szóló, politikai tudatosságot elősegítő rendezvényt kezdeményezett.

Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel

Tovább nőtt a gyanúsítottak száma az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) hivatali vesztegetés gyanúja miatt zajló eljárásban – értesült a 24.hu.

Ahol a múlt találkozik a jövővel

A hátrányos helyzetű diákoknak a legszebb környezetet és a legjobb pedagógusokat kell biztosítani. – mondta Molnár István Gábor az Újpesti Tanoda megújult épületrészének átadóján.

LMP: a kormány foglalkozzon érdemben a szegregált oktatás felszámolásával!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy foglalkozzon érdemben a szegregált oktatás felmérésével és felszámolásával.

Helyettes államtitkár: mintegy 280 tanoda működik az országban

Mintegy 280 tanoda működik Magyarországon, ezekbe az intézményekbe csaknem hatezer gyerek jár - közölte az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Szabolcs megyei Ibrányban.

Ukrán nacionalisták romatábort vertek szét egy kijevi parkban

A Nemzeti Osztag elnevezésű ukrán nacionalista szervezet tagjai szétvertek egy illegálisan létesített átmeneti romatábort Kijev egyik parkjában, a rendőrség garázdaság miatt eljárást indított.

Balhé az ORÖ-ben: bukta az elnök a 800 ezres fizetését

Minimálisra csökkentette Balogh János fizetését az ORÖ közgyűlése - írja a 24.hu, így az ORÖ elnöke a több mint bruttó 800 ezer forintos fizetése helyett nagyjából 70 ezer forintot kaphat.

„Nézzenek a tükörbe!” - Beszélgetés Hídvégi Balogh Attila újságíróval

Az Élet és Irodalom számára Rádai Eszter készített interjút Hidvégi-B. Attilával, a RomNet főszerkesztőjével a pályáról, sajtószabadságról, és az aktuálpolitika legfontosabb kérdéseiről.

Csütörtökön kísérik utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet


(archív)

A cigány tradíciók szerinti szertartás keretében kísérik utolsó útjára Choli Daróczi Józsefet, akinek halála miatt a családtagoknak részvétét fejezte ki Áder János államfő és Balog Zoltán miniszter.

Kerekasztal beszélgetést tartott Brüsszelben a pécsi Diverse Youth Network


(archív)

A pécsi Diverse Youth Network kerekasztal-beszélgetést tartott Brüsszelben arról, hogy mit jelent a romáknak, és nem romáknak az ellenállás, emlékezés, és hogy ez miként alakíthatja identitásunkat.

Dankó Pistára emlékeztek Újpesten


(archív)

Dankó Pistára emlékeztek Újpest Önkormányzata és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezésében a Gyermek és Ifjúsági Házban.

Gálaesttel emlékeztek a holokauszt roma áldozataira a Nemzeti Színházban


(archív)

Gálaműsorral emlékeztek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva szombaton a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

Csütörtökön tartják Choli Daróczi József gyászszertartását


(archív)

Csütörtökön 14 órakor a Csepeli temető ravatalozójában tartják Choli Daróczi József, magyarországi cigány közélet legismertebb alakjának gyászszertartását - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Tiszteletteljes főhajtás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton


(archív)

Koszorúzással emlékeztek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Niedermüller Péter a roma gyermekek miatt cselekvésre szólította fel az EB-t


(archív)

Kötelezettségszegési eljárás megindítására szólította fel az EB-t a DK EP-képviselője, amiért véleménye szerint sok roma gyereket jogtalanul emelnek ki a családjukból Magyarországon.

Járóka Lívia szerint az EP nőjogi bizottságának véleménye csúsztatásokkal teli


(archív)

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét.

Choli Daróczi József az Emmi saját halottja


(archív)

Choli Daróczi Józsefet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti - közölte a tárca.

371 Csillag – Koszorúzás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton


(archív)

Koszorúzással emlékeznek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Roma Hősök – II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál


(archív)

„Roma hősök” címmel második alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház Magyarország 2018. május 24-27. között a Stúdió K Színházban.

371 Csillag - Emlékezés a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjára a Nemzeti Színházban


(archív)

Gálaműsorral emlékeznek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva május 19-én a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

Zárt tárgyalás keretében zajlik Csík Tamás büntetőpere


(archív)

Kizárta a nyilvánosságot a bíróság Csík Tamás zsarolás vádjával indult büntetőperéből, így nem tudhatjuk meg, miért volt 5 hónapig előzetes letartóztatásban a C-press tulajdonosa.

Elhunyt Choli Daróczi József író, költő


(archív)

Életének 79. évében szombat délután elhunyt Choli Daróczi József cigány író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő, újságíró – tudatta a szomorú hírt a család a RomNet-tel.

Balog Zoltán a kormány romaintegrációban elért eredményeit méltatta


(archív)

Az elmúlt harminc évben ennél jobb feltételei még nem voltak a magyarországi romák integrációjának, ezt az esélyt pedig ki kell használni – jelentette ki az Balog Zoltán miniszter pénteken Pécsett.

Szécsi Magda 60! Születésnapi beszélgetés a KuglerArtban


(archív)

Szécsi Magda író és képzőművész 60. születésnapja alkalmából a kultúra fontosságáról, a művészek és a művészet közéletre gyakorolt hatásáról tartott közéleti beszélgetést a RomNet a KuglerArtban.

Van, ahol szívesen látott vendég a Parno Graszt


(archív)

Az idei Élet Menetén fellép az a roma együttes, amelynek tagjait a közelmúltban nem engedtek be egy budapesti diszkóba.

Politikai menedékjogot kapott Kanadában Mohácsi Viktória


(archív)

Hét éves procedúra után megkapta a politikai menedékjogot a kanadai hatóságoktól Mohácsi Viktória roma jogvédő-politikus, egykori Európai Parlamenti képviselő – tudta meg a RomNet.

VIII. Romani Film Fest - Nem engedünk a 48‘-ból


(archív)

A VIII. Romai Film Fest a magyarországi romák 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvételét mutatja be, ahol nemcsak filmvetítésre, hanem közönségtalálkozóra és workshopokra is sor kerül.

Letette esküjét a 12 nemzetiségi szószóló az Országgyűlés elnöke előtt


(archív)

Letette esküjét a 12 nemzetiségi szószóló az Országgyűlés elnöke előtt kedden. A szószólók többsége anyanyelvén mondta el az eskü szövegét a parlamentben.

Tüntetés a Remix diszkó diszkriminációja ellen


(archív)

Mintegy félszázan tiltakoztak a Nyugati téri Remix Retro Diszkó előtt hétfő éjjel, mert a szórakozóhely biztonsági őrei több alkalommal is megtagadták a romák belépését.

Remix diszkó diszkrimináció: Az MCP közleménye


(archív)

A hátrányos megkülönböztetés a gyűlölködés alapja, amely egy társadalom összeomlásához vezethet -írta a Parno Graszt zenekart ért diszkriminációra utalva az MCP a RomNet-hez eljuttatott közleményében.

Nem engedték be a Parno Graszt tagjait egy budapesti diszkóba, mert cigányok


(archív)

Származásuk miatt nem engedték be szombat este a Nyugati téri Remix diszkóba az ország egyik leghíresebb cigány zenekarának, a Parno Grasztnak a tagjait.

Romagyilkosságok – Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hamis tanúzásért Nyalka Évát


(archív)

Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hamis tanúzásért a PKKB a hat halálos áldozatot követelt gyilkosságsorozat első fokú büntetőeljárásában tanúként szereplő Fehérné Nyalka Évát.

A gyermekbántalmazással vádolt iskolaigazgató menesztését követeli a kerületi CKÖ elnöke


(archív)

A gyermekbántalmazási ügybe keveredett XIII. kerületi iskolaigazgató menesztését követeli a kerületi roma önkormányzat elnöke , miután lakossági fórumon meghallgatta a szülők panaszait.

Gyerekbántalmazás miatt nyomoznak egy budapesti iskola igazgatója ellen


(archív)

Gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, a Szabolcs megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere - írja a 24.hu.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Orbán elbukja cigányság szavazatait

  • „Politikai nyomásra nem vizsgálják Farkas Flórián ügyeit”

  • Hidvégi-Balogh Attila, a RomNet főszerkesztője Farkas Flórián és az ORÖ ügyeiről

  • „Lehetetlen helyzetbe hozták a cigányságot”

  • Példás összefogás a végtagjait amputált 3 éves kisfiúértCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt