HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Csütörtökön kísérik utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

A cigány tradíciók szerinti szertartás keretében kísérik utolsó útjára Choli Daróczi Józsefet, akinek halála miatt a családtagoknak részvétét fejezte ki Áder János államfő és Balog Zoltán miniszter.

Choli Daróczi József az Emmi saját halottja

Choli Daróczi Józsefet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti - közölte a tárca.

Politikai menedékjogot kapott Kanadában Mohácsi Viktória

Hét éves procedúra után megkapta a politikai menedékjogot a kanadai hatóságoktól Mohácsi Viktória roma jogvédő-politikus, egykori Európai Parlamenti képviselő – tudta meg a RomNet.

Kerekasztal beszélgetést tartott Brüsszelben a pécsi Diverse Youth Network

A pécsi Diverse Youth Network kerekasztal-beszélgetést tartott Brüsszelben arról, hogy mit jelent a romáknak, és nem romáknak az ellenállás, emlékezés, és hogy ez miként alakíthatja identitásunkat.

Dankó Pistára emlékeztek Újpesten

Dankó Pistára emlékeztek Újpest Önkormányzata és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezésében a Gyermek és Ifjúsági Házban.

Gálaesttel emlékeztek a holokauszt roma áldozataira a Nemzeti Színházban

Gálaműsorral emlékeztek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva szombaton a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

Csütörtökön tartják Choli Daróczi József gyászszertartását

Csütörtökön 14 órakor a Csepeli temető ravatalozójában tartják Choli Daróczi József, magyarországi cigány közélet legismertebb alakjának gyászszertartását - tájékoztatta a család a RomNet-et.

Tiszteletteljes főhajtás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton

Koszorúzással emlékeztek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Niedermüller Péter a roma gyermekek miatt cselekvésre szólította fel az EB-t

Kötelezettségszegési eljárás megindítására szólította fel az EB-t a DK EP-képviselője, amiért véleménye szerint sok roma gyereket jogtalanul emelnek ki a családjukból Magyarországon.

Járóka Lívia szerint az EP nőjogi bizottságának véleménye csúsztatásokkal teli

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét.

371 Csillag – Koszorúzás a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján a Nehru parton

Koszorúzással emlékeznek a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltakra a Bátorság és a Roma Ifjúság Napján, május 16-án a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtt.

Roma Hősök – II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál

„Roma hősök” címmel második alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház Magyarország 2018. május 24-27. között a Stúdió K Színházban.

371 Csillag - Emlékezés a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjára a Nemzeti Színházban

Gálaműsorral emlékeznek a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjához kapcsolódva május 19-én a Nemzeti Színházban, fejet hajtva a holokauszt roma áldozatai és a birkenaui lázadásban meghaltak emléke előtt.

Zárt tárgyalás keretében zajlik Csík Tamás büntetőpere

Kizárta a nyilvánosságot a bíróság Csík Tamás zsarolás vádjával indult büntetőperéből, így nem tudhatjuk meg, miért volt 5 hónapig előzetes letartóztatásban a C-press tulajdonosa.

Elhunyt Choli Daróczi József író, költő

Életének 79. évében szombat délután elhunyt Choli Daróczi József cigány író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő, újságíró – tudatta a szomorú hírt a család a RomNet-tel.

Balog Zoltán a kormány romaintegrációban elért eredményeit méltatta

Az elmúlt harminc évben ennél jobb feltételei még nem voltak a magyarországi romák integrációjának, ezt az esélyt pedig ki kell használni – jelentette ki az Balog Zoltán miniszter pénteken Pécsett.

Szécsi Magda 60! Születésnapi beszélgetés a KuglerArtban

Szécsi Magda író és képzőművész 60. születésnapja alkalmából a kultúra fontosságáról, a művészek és a művészet közéletre gyakorolt hatásáról tartott közéleti beszélgetést a RomNet a KuglerArtban.

Van, ahol szívesen látott vendég a Parno Graszt

Az idei Élet Menetén fellép az a roma együttes, amelynek tagjait a közelmúltban nem engedtek be egy budapesti diszkóba.

VIII. Romani Film Fest - Nem engedünk a 48‘-ból

A VIII. Romai Film Fest a magyarországi romák 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvételét mutatja be, ahol nemcsak filmvetítésre, hanem közönségtalálkozóra és workshopokra is sor kerül.

Letette esküjét a 12 nemzetiségi szószóló az Országgyűlés elnöke előtt

Letette esküjét a 12 nemzetiségi szószóló az Országgyűlés elnöke előtt kedden. A szószólók többsége anyanyelvén mondta el az eskü szövegét a parlamentben.

Tüntetés a Remix diszkó diszkriminációja ellen


(archív)

Mintegy félszázan tiltakoztak a Nyugati téri Remix Retro Diszkó előtt hétfő éjjel, mert a szórakozóhely biztonsági őrei több alkalommal is megtagadták a romák belépését.

Remix diszkó diszkrimináció: Az MCP közleménye


(archív)

A hátrányos megkülönböztetés a gyűlölködés alapja, amely egy társadalom összeomlásához vezethet -írta a Parno Graszt zenekart ért diszkriminációra utalva az MCP a RomNet-hez eljuttatott közleményében.

Nem engedték be a Parno Graszt tagjait egy budapesti diszkóba, mert cigányok


(archív)

Származásuk miatt nem engedték be szombat este a Nyugati téri Remix diszkóba az ország egyik leghíresebb cigány zenekarának, a Parno Grasztnak a tagjait.

Romagyilkosságok – Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hamis tanúzásért Nyalka Évát


(archív)

Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hamis tanúzásért a PKKB a hat halálos áldozatot követelt gyilkosságsorozat első fokú büntetőeljárásában tanúként szereplő Fehérné Nyalka Évát.

A gyermekbántalmazással vádolt iskolaigazgató menesztését követeli a kerületi CKÖ elnöke


(archív)

A gyermekbántalmazási ügybe keveredett XIII. kerületi iskolaigazgató menesztését követeli a kerületi roma önkormányzat elnöke , miután lakossági fórumon meghallgatta a szülők panaszait.

Gyerekbántalmazás miatt nyomoznak egy budapesti iskola igazgatója ellen


(archív)

Gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, a Szabolcs megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere - írja a 24.hu.

Balog Zoltán távozik az Emmi éléről


(archív)

Balog Zoltán a kormánymédia lapjában, az Origóban jelentette be, távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumából. Elmondta, miért, és azt is, hol folytatja: a Polgári Magyarországért Alapítvány élén.

Fényhozók a szegénysoron


(archív)

Vannak olyan mélyszegénységben élő, főként roma családok Magyarországon, akiknek otthonaiba húsz éve nincs bevezetve a villany, este gyertyákkal világítanak.

Itt a Muzsikáló Magyarország pályázat


(archív)

Muzsikáló Magyarország 2018 címmel írt ki pályázatot turisztikai szempontból frekventált helyszíneken működő vendéglátó helyiségek számára a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza.

Aki bemutatja az igazi cigány kultúrát


(archív)

A Dikh Tv rövid idő alatt az egyik legsikeresebb csatorna lett a legnagyobb videómegosztón. A Dorina karrierjét is egyengető Balogh Elekkel beszélgettünk.

A függöny mögött áll a bál az ORÖ-ben


(archív)

A korrupciós ügybe keveredett ORÖ-elnök és a képviselők bár kerülik a nyilvánosságot a színfalak mögött komoly balhék történnek rendőrségi akciókkal.

Nyomoz a rendőrség az ORÖ-elnök „papírozós” kampánya miatt


(archív)

Vesztegetés gyanújával nyomoz a rendőrség Balogh János ORÖ-elnök ellen a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott 3,5 millió forintos fiktív kampánya miatt.

Meghalt Babos Gyula


(archív)

Türelemmel viselt betegség után csütörtökön, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár.

BÖRTÖNBE IS KERÜLHET SNEIDER TAMÁS MINDKÉT FIA


(archív)

A Betyársereg tagjai, köztük a jobbikos politikus fiai egy roma családot fenyegettek meg a vád szerint. Többek között közösség tagja elleni erőszak a vád ellenük.

Szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon! Járóka Lívia sajtóközleménye


(archív)

Idén ismét az Európai Parlament ad otthont a már hagyományosan minden évben megrendezendő Roma Hétnek. A nagyszabású rendezvény megszervezését az Európai Néppárt is támogatta.

Szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon! Járóka Lívia sajtóközleménye


(archív)

Idén ismét az Európai Parlament ad otthont a már hagyományosan minden évben megrendezendő Roma Hétnek. A nagyszabású rendezvény megszervezését az Európai Néppárt is támogatta.

A szabadság ára


(archív)

A szabadságnak ára van. Mindenki fizet érte. Ki így, ki úgy. Ma jogerősen erről hozott ítéletet a függetlennek nevezett magyar bíróság! A jövő most kezdődik!

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 
HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • A holokauszt roma áldozataira emlékeznek a Nemzetiben

 • A Fidesz újra magához öleli Farkas Flóriánt!

 • Kamupártok - Az ajánlóív-hamisítások ügyében is tart még a nyomozás

 • Cigányteleptől az orvosi egyetemig

 • Brutálisan megszorongatták Farkas Flóriánt a köztévénCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin