2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A közgyűlés nem, az elnök viszont kirúgta az ORÖ hivatalvezetőjét
2018. 03. 20. 00:00

Bár az ORÖ közgyűlése nem szavazta meg a hivatalvezető felmentését, Balogh János elnök a rendkívüli testületi ülés után írásban felmondott az önkormányzat hivatalvezetőjének.

Korábban többször is szerették volna elérni az Országos Roma Önkormányzat képviselői, hogy menesszék a hivatalvezetőt, a kezdeményezés nem árt sikerrel. Több képviselő is azt mondta, törvénytelenül tölti be pozícióját Cserháti Tiborné, mert nem köztisztviselőként, hanem egyszerű munkavállalóként kötött vele szerződést az önkormányzat, és ez ellentétes a nemzetiségi törvénnyel, ráadásul a hivatalvezető önmagának állapított meg havi 600 ezer forintos fizetést, míg köztisztviselőként törvényileg lenne szabályozva  a bérezése.

 

 

Hétfőn azért tartott az ORÖ rendkívüli közgyűlést, mert a múlt héten a hivatalvezető 19.600 darab levelet küldött ki postán azoknak a választópolgároknak, akik szerepelnek a roma nemzetiségégi választói névjegyzékben azért, hogy felhívja a figyelmüket, hogy amennyiben nem iratkoznak le, az április 8-i országgyűlési választásokon nem szavazhatnak pártlistára.

 

Balogh János elnök szerette volna felmenteni megbízatása alól Cserháti Tibornét bizalomvesztés miatt, de a lungo dromos többségű testület név szerinti szavazással 27 szavazattal a posztján hagyta a hivatalvezetőt.

 

Az ORÖ elnöke a testületi ülés után viszont írásban felmondott a hivatalvezetőnek, és a felmondást tanúk jelenlétében át is adta Cserháti Tibornénak.

 

Képtalálat a következőre: „farkas félix farkas flórián”

 

Balogh János az ORÖ képviselőinek körlevélben még hétfőn este elküldte a Cserháti Tiborné felmondásról szóló dokumentum másolatát. A „munkavállalónak” írt levélben Balogh János azt írta, hogy a 2016. május 25-én kötött munkaszerződését 30 napos felmondási idővel 2018. március 19. napjával felmondja, és a munkaviszonya megszűnéséig a Cserháti Tibornét felmenti a munkavégzés alól. A felmondásban az ORÖ elnöke ara is utasítja a hivatalvezetőt, hogy a munkavégzéshez átadott eszközöket átadás-átvételi jegyzőkönyvben rögzítve adja át.

 

HBA