HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A közgyűlés nem, az elnök viszont kirúgta az ORÖ hivatalvezetőjét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2018 Március 20    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Bár az ORÖ közgyűlése nem szavazta meg a hivatalvezető felmentését, Balogh János elnök a rendkívüli testületi ülés után írásban felmondott az önkormányzat hivatalvezetőjének.

Hirdetmény

Korábban többször is szerették volna elérni az Országos Roma Önkormányzat képviselői, hogy menesszék a hivatalvezetőt, a kezdeményezés nem árt sikerrel. Több képviselő is azt mondta, törvénytelenül tölti be pozícióját Cserháti Tiborné, mert nem köztisztviselőként, hanem egyszerű munkavállalóként kötött vele szerződést az önkormányzat, és ez ellentétes a nemzetiségi törvénnyel, ráadásul a hivatalvezető önmagának állapított meg havi 600 ezer forintos fizetést, míg köztisztviselőként törvényileg lenne szabályozva  a bérezése.

 

 

Hétfőn azért tartott az ORÖ rendkívüli közgyűlést, mert a múlt héten a hivatalvezető 19.600 darab levelet küldött ki postán azoknak a választópolgároknak, akik szerepelnek a roma nemzetiségégi választói névjegyzékben azért, hogy felhívja a figyelmüket, hogy amennyiben nem iratkoznak le, az április 8-i országgyűlési választásokon nem szavazhatnak pártlistára.

 

Balogh János elnök szerette volna felmenteni megbízatása alól Cserháti Tibornét bizalomvesztés miatt, de a lungo dromos többségű testület név szerinti szavazással 27 szavazattal a posztján hagyta a hivatalvezetőt.

 

Az ORÖ elnöke a testületi ülés után viszont írásban felmondott a hivatalvezetőnek, és a felmondást tanúk jelenlétében át is adta Cserháti Tibornénak.

 

Képtalálat a következőre: „farkas félix farkas flórián”

 

Balogh János az ORÖ képviselőinek körlevélben még hétfőn este elküldte a Cserháti Tiborné felmondásról szóló dokumentum másolatát. A „munkavállalónak” írt levélben Balogh János azt írta, hogy a 2016. május 25-én kötött munkaszerződését 30 napos felmondási idővel 2018. március 19. napjával felmondja, és a munkaviszonya megszűnéséig a Cserháti Tibornét felmenti a munkavégzés alól. A felmondásban az ORÖ elnöke ara is utasítja a hivatalvezetőt, hogy a munkavégzéshez átadott eszközöket átadás-átvételi jegyzőkönyvben rögzítve adja át.

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt