HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Kósa ügyvédje a Híd a munka világába programban is jogászkodott

A RomNet birtokában lévő dokumentumok szerint Kósa Lajos miniszter ügyvédje rakta le Farkas Flórián összeomlott munkahídjának jogi alapjait, amelyért több mint 10 millió forintot számlázott.

A kétfajta igazság

Azt mondják, a bírói ítéletet nem lehet kritizálni, de mégis megtesszük, mert úgy érezzük, politikai ítélet áldozataivá váltunk, amely egyrészt a cigányok, másrészt a sajtószabadság ellen született.

A gyűlölet céltáblájává tette a cigányságot Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő és Fidesz-elnök kampányában a gyűlölet céltáblájává tette a cigányságot. A RomNet főszerkesztőjének állásfoglalása.

Daróczi Gábor: Április 8. után nem fogjuk az oktatást ide-oda ráncigálni

Karácsony Gergely árnyékkormányának oktatási minisztere szerint már lehet konkrét lépéseket is tenni.

Nyílt levél az országos roma önkormányzat elnökéhez

Horváth Aladár, a Magyarországi Roma Parlament Egyesület elnöke nyílt levele Balogh Jánoshoz, az ORÖ elnökéhez.

A Lungo Drom csatlakozik a Békemenethez

A Lungo Drom fontosnak tartja, hogy részt vegyen a Békemeneten, hazánk, illetve nemzeti függetlenségünk melletti kiállást képviselve, ezért részt vesznek a március 15-i vonuláson.

Dagobert bácsihoz hasonlította magát a feltételezett stróman

A győrszentiváni színesfém-kereskedők roma jogvédő egyesületet is alapítottak azért, hogy a szervezeten keresztül roma szavazatokkal támogassák a csongrádi Fideszt.

Karácsony bejelentette az árnyékkormányát – nincs köztük politikus

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje bejelentette árnyékkormányát, amelyben egyelőre egyetlen politikus sem kapott helyet.

Balog Zoltán szerint ha jönnek a migránsok, annak a cigányok lesznek a vesztesei

A migránsok befogadásának legnagyobb vesztesei a romák lehetnek, mivel az ő integrációjukra fordított pénzeket kellene az illegális bevándorlókra fordítani – mondta Balog Zoltán.

Farkas Flórián szerint még nem volt ilyen komoly tétje a választásnak

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen komoly tétje egy országgyűlési választásnak, mint április 8-án. Kisvárdán tanácskozott a Lungo Drom.

„Orbán csicskának néz minket”

Lakatos Oszkár ORÖ-képviselő szerint a miniszterelnök úgy tesz, mintha a cigányok „alattvalói, csicskásai vagy másod-harmadrendű állampolgárai lennénk” Magyarországnak.

„Orbán Viktor is bevándorló”

„Orbán Viktor is bevándorló” címmel kiadott közleményében tiltakozik a cigányokat lemigránsozó miniszterelnöki kijelenés miatt Setét Jenő, az Idetartozunk egyesület elnöke.

Nem kis dilemma elé állította Orbán a fideszes borsodi roma önkormányzati vezetőt

Van az úgy, hogy az ember önmagával szemben is meghasonlásra kényszerül. Nagyjából így lehetett Barna Attila, a miskolci székhelyű Borsod megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke is.

"A cigányság ellen uszított Orbán, bocsánatot kell kérnie"

Megengedhetetlen uszításnak tartja a miskolci roma önkormányzat elnöke, hogy a városban kampányoló Orbán Viktor gyakorlatilag lemigránsozta az ott élő romákat.

Farkas Flórián megvédi Orbán Viktort az ENSZ emberi jogi biztosától

Farkas Flórián védelmébe vette Orbán Viktor kormányfőt, akit az ENSZ jelenlegi emberi jogi biztosa idegengyűlölőnek és rasszistának nevezett.

Lerakták a Cziffra Központ alapkövét Budapesten

Ünnepélyes keretek között a Józsefvárosban letette a leendő Cziffra Központ alapkövét Balog Zoltán miniszter, valamint Balázs János zongoraművész, az intézmény művészeti vezetője.

Orbán Viktor bevándorlóknak nevezte a magyar cigányságot

Az országból minden eszközzel távol tartandó migránsok közé sorolta a magyar nép egy részét, a cigányokat Orbán Viktor csütörtöki miskolci kampánylátogatásán.

Farkas Flóriánt a 17. helyről indítja országos listáján a Fidesz!

A következő négy évben is biztos parlamenti mandátumot, ezzel mentelmi jogot kaphat Farkas Flórián, ugyanis a Fidesz-KDNP az országos listájának 17. helyéről indítja az április 8. választáson.

Hírös emberek, hírös kampányok a hírös városban

Rendkívül tanulságos, hogy négy évvel ezelőtt országgyűlési képviselőjelöltként az ORÖ egy, azóta már lemondott képviselője mire használta fel az egymillió forintos kampánytámogatását.

Nem kapnak lakást Farkas Flórián és Köves Slomó szervezetei


(archív)

Az ellenzék egyhangúan elutasította Bajkai István előterjesztését, így nem kapják meg a Farkas Flóriánhoz, illetve Köves Slomóhoz köthető szervezetek több erzsébetvárosi lakás bérlőkijelölési jogát.

Ez a véleménye Farkas Flóriánnak a Romano Krajról


(archív)

Hiába kérdezte a Hír TV riportere szombaton Apátfalván Farkas Flóriánt a Romano Kraj nevű cigány szervezetről, a miniszterelnöki biztos nem nyilatkozott.

Kétszer annyi roma él az országban, mint a nyolcvanas években


(archív)

A hazai falvakban átlagosan 11,5 százalék a roma népesség aránya, közölte az e heti HVG a Debreceni Egyetem frissen elkészült, 2010-13 közötti adatfelmérésére alapozott kutatására hivatkozva.

Elegük lett Farkas Flórián királyságából, petícióban követelik a változást


(archív)

Online petícióban követeli a RomNet, hogy az ORÖ vonja vissza a parlamenti választásokra felállított nemzetiségi listáját, és széles körű társadalmi konszenzus alapján döntsön az indulók személyéről.

Magyarországi Roma Parlament állásfoglalása a 2018-as OGY-választásokkal kapcsolatban


(archív)

A Magyarországi Roma Parlament állásfoglalása a 2018. évi országgyűlési választásokkal kapcsolatban.

Hiteles parlamenti szószólót a magyarországi romáknak!


(archív)

Petíciót indítottunk, hogy valós társadalmi közmegegyezés alapján döntsön az ORÖ a nemzetiségi listájáról, és ez alapján képviselhesse a romák érdekeit a szószóló az Országgyűlésben!

Farkas Flórián sem szeretné ha bevándorló ország lennénk 2018. February. 13. 09:51


(archív)

Farkas Flórián azt mondta, senki nem engedheti meg, hogy otthon maradjon a választás napján és másokra bízza az ország sorsát, mert most dől el, Magyarország bevándorló országgá válik vagy sem.

Sok tízezer szavazót buknak a pártok a nemzetiségi lista miatt


(archív)

A magyarországi németek arra készülnek, hogy a kisebbségek közül elsőként saját jogon küldjenek képviselőt a parlamentbe. A pártoknak várhatóan 70 ezer nemzetiségi szavazóról kell lemondaniuk.

Az Evangélium Háza Gyülekezet közleménye


(archív)

Az MCP a Napházban tartott konferenciáján a rendezvény felszólalói az Evangélium Háza Gyülekezet logója felett tartottak beszédeket, ám ez a keresztény közösség megkérdezése nélkül - tudatták.

Az ORÖ nemzetiségi listájának visszavonását követeli a szervezet több képviselője


(archív)

Az ORÖ keddi közgyűlésén, a romák nemzetiségi listájáról hozott határozat visszavonását kezdeményezi a szervezet több képviselője, ezért jövő hétre rendkívüli közgyűlést hívnak össze.

Széthúzás helyett egységet és szakmai munkát szorgalmaz a Lungo Drom


(archív)

A Lungo Drom üdvözli az ORÖ döntését, amely szerint az országgyűlési választásra bejelentett nemzetiségi listát az általa, illetve szövetségesei által javasolt és támogatott Farkas Félix vezeti.

Farkas Félix felszólalásai a parlamenti üléseken


(archív)

Farkas Félix roma nemzetiségi szószólóként három alkalommal szólat fel 2014 májusától az Országgyűlésben a parlament honlapján olvasható adatok szerint.

Becsusszant Farkas Flórián jelöltje


(archív)

Csupán egyetlen szavazaton múlott, de végül Farkas Félix nyerte a közgyűlési csatát, akit Farkas Flórián és a Lungo Drom favorizált, így ő vezetheti a roma nemzetiségi listát a parlamenti választáson.

A fideszes Bajkai Köves Slomóéknak és a Farkas Flórián-féle alapítványnak is lakást adna


(archív)

Az EMIH szeretetszolgálata, valamint a Farkas Flóriánhoz kötődő OTKA jelölheti ki több VII. kerületi önkormányzati lakás bérlőjét a fideszes alpolgármester, Bajkai István előterjesztése alapján.

Kathy-Horváth: Mélyebb szegénységbe taszítják a cigányságot a migránsok


(archív)

Látta már, de nem ismeri – állítja Farkas Flóriánról szabolcs-szatmár-beregi fideszes képviselőtársa, aki ma éppen a nyírségi roma önkormányzat fórumán kampányolt.

Farkas Félix szószólóként újrázhat a Parlamentben!


(archív)

Titkos szavazással úgy döntött az ORÖ közgyűlésének többsége, hogy Farkas Félix jelenlegi nemzetiségi szószóló vezetheti majd a romák 3 fős nemzetiségi listáját a 2018-as országgyűlési választáson.

Elindította aláírásgyűjtését a közmunkások béremeléséért az Ötpárti Választási Szövetség


(archív)

Elindította hétfő reggel az öt roma pártból álló Választási Szövetség 2018 aláírásgyűjtő akcióját, hogy közmunkások minimálbérét 40%-os mértékben, a mindenkori minimálbér összegére emelje a kormány.

Országos cigány népismereti versenyeket hirdet a pécsi Gandhi Gimnázium


(archív)

Hagyományos mesterségek a cigány/roma közösségekben címmel hirdet két versenyt általános iskolás és tanodás diákok, valamint felsőoktatásban tanuló szakkollégistáknak a pécsi Gandhi Gimnázium.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Elismerések a segítségért

 • Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat

 • Egy magyar titkosszolga a romagyilkosságokról is beszélt

 • "Egyenlő jogot!" - A miskolci gettó felszámolásáért küzd civilekkel a TASZ

 • Bihartordai romák perlik az önkormányzatotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin