HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hiteles parlamenti szószólót a magyarországi romáknak!

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Február 20    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Petíciót indítottunk, hogy valós társadalmi közmegegyezés alapján döntsön az ORÖ a nemzetiségi listájáról, és ez alapján képviselhesse a romák érdekeit a szószóló az Országgyűlésben! Meggyőződésünk, hogy a listát csak hiteles, erkölcsileg és szakmailag is felkészült embernek kell vezetnie, és erre az egyik legalkalmasabb jelölt Dr. Kállai Ernő társadalomkutató, jogász, volt kisebbségi ombudsman lehetne.

Hirdetmény

A 21. századi demokrácia megköveteli, hogy a törvényhozó testületbe a nemzetiségek érdekképviseletére csak olyan, erkölcsileg feddhetetlen, mind tudásban és tapasztalatban, mind rátermettségben élenjáró, hiteles embert delegáljanak a választópolgárok, aki a választópolgárok akaratát hitelesen, pártérdekek nélkül képes szolgálni. A magyarországi romák valós érdekképviselete nem lehet belterjes és öncélú, ezért széles körű társadalmi megegyezés alapján kell határozatot hoznia az Országos Roma Önkormányzat választott képviselőinek arról, hogy ki képviselje a teljes népcsoportot a következő 4 évben az Országgyűlésben.

 

Úgy hisszük, a minden szempontból kiváló Dr. Kállai Ernő volt kisebbségi ombudsman lenne a legalkalmasabb személy a lista vezetésére, és a jelöltek között helyet kell kapnia olyan jelölteknek is, akiket a nemzetiségi választópolgárok, nem pedig csak a Lungo Drom néhány tagja akar.

 

Aki egyért mindezekkel, csatlakozzon petíciónkhoz, írja alá kezdeményezésünket ezen az oldalon:

 

https://www.peticiok.com/hiteles_parlamenti_szoszolot_a_magyarorszagi_romaknak

 

 

 

Képtalálat a következőre: „kállain ernő ombudsman romnet”

 

 

A petíció tejes szövege, amit itt lehet elolvasni és aláírni:

https://www.peticiok.com/hiteles_parlamenti_szoszolot_a_magyarorszagi_romaknak

 

A magyarországi romák valós érdekképviselete nem lehet belterjes és öncélú, ezért széles körű társadalmi megegyezés alapján kell határozatot hoznia az Országos Roma Önkormányzat választott képviselőinek arról, hogy ki képviselje a teljes népcsoportot a következő 4 évben az Országgyűlésben.

 

A jelenlegi hatályos törvények szerint a nemzetiségek országos önkormányzata állíthat nemzetiségi listát az országgyűlési választásokon, de ez nem jelenti azt, hogy a szervezet tagjai saját magukat jelöltessék erre a megbízatásra. A magyarországi romák képviseletére választott Országos Roma Önkormányzat csak akkor tudná visszaszerezni a különböző bűncselekmény-gyanúk miatt megtépázott becsületét és hitelességét, és akkor szolgálná a roma nemzetiség érdekeit, ha meghallgatná azon állampolgárok véleményét, akiktől megbízatásukat kapták.

 

Felelősségteljes döntést hozva a 2018-as országgyűlési választásokon az Országos Roma Önkormányzat nemzetiségi listájára olyan embereket kell jelölni, akik nem egy személyt, egyetlen civil szervezetet, vagy politikai pártot képviselnek, ugyanis a mintegy 800 ezer fős közösség valós képviseletére kapnak felhatalmazást a törvényhozó testületbe delegálva.  

 

Követeljük, hogy az Országos Roma Önkormányzat vonja vissza a listán szereplő személyekről szóló határozatát, és hallgassa meg a népcsoport, a választópolgárok akaratát, és ne titkos háttéralkuk és voksolások révén, hanem nyílt szavazással, döntésüket vállalva hozzanak határozatát a magyarországi romák következő négy évre vonatkozó felelősségteljes döntésükről!  

 

A 21. századi demokrácia megköveteli, hogy a törvényhozó testületbe a nemzetiségek érdekképviseletére csak olyan, erkölcsileg feddhetetlen, mind tudásban és tapasztalatban, mind rátermettségben élenjáró, hiteles embert delegáljanak a választópolgárok, aki a választópolgárok akaratát hitelesen, pártérdekek nélkül képes szolgálni.

 

Meggyőződésünk, hogy az Országgyűlési választásokra állítandó új roma nemzetiségi lista vezetésére az egyik legalkalmasabb jelölt Dr. Kállai Ernő társadalomkutató, jogász és tanár személye lenne, akit a Magyar Köztársaság Országgyűlése 2007. június 11-én a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának választott, és 6 éven át, a kisebbségi ombudsman intézmény megszűnéséig töltötte be hivatalát, őrködve nem csak a magyarországi romák, hanem mind a 13 nemzetiség alapvető jogai felett. Dr. Kállai Ernő, aki a Magyar Tudományos Akadémia munkatársaként, volt ombudsmanként példaképe Magyarországnak, benne a roma közösségeknek, és nemzetiségi szószólóként sokkal hatékonyabban tudná elősegíteni a romák valós társadalmi integrációját, mint ahogy azt az előző négy éveben tevékenykedő szószóló tette.  

 

Aki egyetért törekvésünkkel, hogy az Országos Roma Önkormányzat vonja vissza a nemzetiségi listáról szóló határozatát, és társadalmi közmegegyezés alapján döntsön a szószólói jelöltekről, az aláírásával támogassa akciónkat!    

 

Hidvégi-B. Attila, a RomNet főszerkesztője

 

https://www.peticiok.com/hiteles_parlamenti_szoszolot_a_magyarorszagi_romaknakHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt