HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Orbán Viktor erőforrást lát a roma közösségben

A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben - mondta Orbán Viktor a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói találkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

Február 2-án búcsúztatják Ökrös Oszkár cimbalomművészt

Február 2-án 13 órakor, a budapesti Szent Teréz templomban tartják a váratlan hirtelenséggel elhunyt Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár búcsúszertartását.

Az ORÖ most sem fizetett vissza 300 milliós adósságát

Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ, ezért a szervezet abban bízik, a kormány elengedi a visszafizetési kötelezettségét, vagy megveszi a Gellérthegy utcai székházukat.

Az Ötpárti Összefogás Választási Szövetség közleménye

Az Ötpárti Összefogás Választási Szövetség nevű roma politikai tömörülés szolidaritását vállal az oktatási rendszer ellen tiltakozó diákokkal.

Az ERRC kapta idén az Európa Tanács Raoul Wallenberg-díját

Az ERRC nemzetközi romajogi szervezetnek ítélte oda idén az Európa Tanács (ET) a humanitárius erőfeszítések elismerésére létrehozott Raoul Wallenberg-díjat ‒ jelentették be szerdán Strasbourgban.

Elfeledett áldozatok nyomában

2018-ban is átadták a Raoul Wallenberg-díjat. Az egyik díjazott Landauer Attila, kisebbségkutató, lexikonszerkesztő.

Híd a semmibe: három éve tart a nyomozás

Már három éve folytat nyomozást az adóhatóság a Híd a munka világába nevű botrányprogrammal kapcsolatban, de eddig látható eredménye nem volt az eljárásnak.

36 évesen, 7 gyerekkel érettségizett a kisemmizettek megmentője

Segít munkát találni az iskolázatlan romáknak, elintézi, hogy a szegregátumba is járjon a kukásautó. Az Abcúg bemutatja Lakatosné Danó Zsuzsát.

Ökrös Oszkár cimbalomművész az EMMI saját halottja

A Kossuth-díjjal kitüntetett, hétfőn elhunyt cimbalomművészt, Ökrös Oszkárt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a családdal egyetértésben saját halottjának tekinti.

Elhunyt Ökrös Oszkár, a cimbalom Paganinije!

Elhunyt hétfő reggel Ökrös Oszkár cimbalomművész, a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetője és szólistája – értesült a RomNet-et. A Kossuth-díjas cigányzenész mindössze 61 éves volt.

Április 8-ra tűzte ki a választást az államfő

Április 8-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök. A hivatalos kampány ,a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

Farkas Flóriánék harcba szállnak a kamupártok ellen

A Lungo Drom szükségesnek tartja a hazai cigányság megtévesztésére és kihasználására alakuló úgynevezett kamupártokkal kapcsolatos tájékoztatást – közölte Farkas Flórián, a szervezet elnöke.

Teleki László: a magyarországi romák többsége napjainkban modern kori rabszolga

Teleki László az MSZP országgyűlési képviselőjét a romák esélyeiről, a jelenlegi kormány munkájáról és pártja elképzeléseiről kérdeztük.

A becsületes cigányt ugyanúgy megbecsülik, ahogy megvetik a semmirevaló magyart

A karácsony előtti szombatra fehérbe öltözött a táj az alig ötszáz lelkes református székely falu, Kecset körül.

„A problémás gyerekeket is ugyanúgy kell szeretni”

A tiszadobi gyermekotthon egykori igazgatója, a kecskeméti S. O. S. gyermekfalu otthonvezetője, Illésné Áncsán Aranka, vagy ahogy sokan nevezik, anyácska nemrég Richter Aranyanyu Díjat kapott.

A hetvennyolc lövés országa

Tódor János könyve nemcsak a romagyilkosságok részleteit tárja fel, hanem megmutatja, hogyan esett szét atomjaira a vidéki Magyarország.

„Nem vagyok 5 kiló meleg vagy 5 kiló roma”

Máté Dezső a Magyar Tudományos Akadémia munkatársaként a roma melegek helyzetét vizsgálja és egy nemzetközi ösztöndíjprogram tanácsadója.

Az volt az álma, hogy a szegényeknek főzhessen

Amikor Várnai Anna két és fél éve megnyitotta az ország első cigány lakáséttermét, nem várt csodát, de ma már olyanoknak is főzhet, akik nem tudnak fizetni érte.

Még egy hétig lehet pályázni roma kulturális események támogatására

Január 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat a roma kulturális események megvalósítását támogató, 50 millió forintos keretösszegű pályázatra.

Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor


(archív)

A párt debreceni elnöksége a döntést tudomásul vette, egyúttal felszólította a képviselőt mandátumának visszaadására.

Inkább ne fejlődjön semmi, csak a romák maradjanak a telepen


(archív)

Ópályiban egy több százmillió forintos EU-s pályázatból segíthettek volna a szegényeken. Félinformációk, vádaskodások és gyűlölködés miatt mégis lecsúsztak róla.

Rálőttek és brutálisan összeverték a Baranya megyei cigány önkormányzat elnökét


(archív)

Gázpisztollyal rálőtt a Baranyai megyei cigány önkormányzat elnökére egy férfi, majd a fegyverrel négy fogát is kiverte. A cigány vezető kórházba került – értesült több forrásból is a RomNet.

Ezer szegény gyermeket ajándékoz meg a Cigánypárt


(archív)

Ezer hátrányos helyzetű gyermeknek kíván örömöt szerezni karácsony közeledtével a Magyarország Cigánypárt.

„Heller Ágnes sem szégyelli magát?” - Interjú Setét Jenővel a Mancsban


(archív)

Setét Jenő élesen fogalmaz a roma közélet mélyebb problémáiról. Lesújtó a véleménye mind a baloldali ellenzékről, mind a Fideszről, de utóbbi kormányzásában látja a pozitívumot is.

Lerombolták a székelyek egy roma család lakta házat


(archív)

Traktorral rombolták le egy roma család által elfoglalt házat a székelyföldi Kecset faluban. Az este miatt 3 embert őrizetbe vettek, előzetesbe senki nem került.

Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét


(archív)

Szabadon rendelkezhetett az ORÖ támogatásának tizedével Farkas Flórián. A roma testület most eltörölte az elnöki keretet, de azt nem tartotta szükségesnek megvizsgálni, hogy mire mentek el százmilliók

Cigány családot zaklattak, vádat emeltek a Betyársereg-tagok ellen


(archív)

Közösség tagja elleni erőszakkal is vádolják azokat, akik a rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át zaklatták és fenyegették egy roma családot Szúcson.

Autószalonba kerültek a kisvárdai kondigépek


(archív)

Elszállították a kisvárdai roma oktatási központból a kézilabdacsapat kondigépeit, a Hír TV információi szerint egy helyi autószalonba kerültek az eszközök.

Horváth Aladár nem akart faji politikát


(archív)

Intézményeinket megszüntették vagy államosították. A nemzeti kommunisták beültették a hatalomba Farkas Flóriánt és a hozzá hasonlókat – fakadt ki könyvének bemutatóján Horváth Aladár.

Az Emmi elismerte a kisvárdai roma központ körüli visszaéléseket


(archív)

Elismerte az Emmi, hogy szabálytalanul használták fel azt a 700 millió forintot, amelyet eredetileg egy roma oktatási központ kialakítására kapott Kisvárda városa, de onnan kizárták a cigányokat.

Fizetős játszótér Hajdúhadházon - Uniós vizsgálat indult


(archív)

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a romák által csak 500 forintos napidíjért használható hajdúhadházi játszótér ügyében Niedermüller Péter kérdése nyomán.

Kriza Ákos hadat üzent Soros szervezeteinek


(archív)

Miskolc polgármestere túltolta a kormánypropagandát: Kriza Ákos hadat üzent Soros szervezeteinek, mert Miskolc nem kér Soros civiljeiből akkor sem, ha a régió beledöglik a nyomorba.

A miskolci polgármester: Soros alapítványa nemkívánatos a városban


(archív)

Kriza Ákos miskolci polgármester nemkívánatosnak minősítette a a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványt a városban.

Emléktáblát kapott Puczi Béla marosvásárhelyi roma hős


(archív)

Mégis emléktáblát kapott az a Puczi Béla, aki a marosvásárhelyi pogrom idején „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!” felkiáltással sietett az erdélyi városban élő magyarok segítségre.

25 éve ölte meg V. István mezőőr a turai körtetolvajokat


(archív)

A turai véres délután főszereplői néhány száz méterre élnek egymástól. Egyikük kezében dörgött a puska, másikuk az életéért reszketett – miközben a szeme láttára haltak meg a barátai.

Szakmai elismerés a cigányok helytörténetének kutatásáért


(archív)

Arany Horgony-díjjal tüntették ki Molnár István Gábor helytörténet-kutatót az újpesti cigányság történetének feltárásában és bemutatásában végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Soros: A gyűlöletkeltés kudarca


(archív)

A Népszavához eljuttatott cikkében reagált a kormány ellene folyó kampányának fejleményeire Soros György. Az üzletember írását alább teljes terjedelmében közöljük.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Újabb haladékot kap adóssága törlesztésére az ORÖ

 • "Megdöglötök büdös cigányok" - Rendőr adott tippeket a közmunkások megveréséhez

 • Bezárják a csepeli roma holokauszt központot

 • Nem áll le az ORÖ: újabb támogatást vár a kormánytól

 • Megértették az üzenetet: bezár a roma holokauszt központCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin