2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor
2017. 12. 29. 00:00

A párt debreceni elnöksége a döntést tudomásul vette, egyúttal felszólította a képviselőt mandátumának visszaadására.

 

 

A debreceni közgyűlés decemberi ülésén történt események miatt a Jobbik debreceni alapszervezete belső vizsgálatot indított, és elnökségi ülés keretében kívánta Ágoston Tibor önkormányzati képviselőt meghallgatni a közgyűlésben tett kijelentésével kapcsolatban.

 

Ágoston Tibor egy nappal a tervezett elnökségi ülés előtt írásos nyilatkozatot tett, melynek értelmében azonnali hatállyal lemond a Jobbikban betöltött valamennyi tisztségéről, és kérte párttagsága megszüntetését is. Egyúttal közölte, hogy a Jobbik debreceni frakciójából is kilép, a jövőben független képviselőként kíván részt venni a közgyűlés munkájában.

 

A Jobbik debreceni elnöksége Ágoston Tibor döntését tudomásul veszi, egyúttal felszólítja mandátumának visszaadására is, tájékoztatott közleményben a párt.

 

Ágoston Tibor a debreceni közgyűlésben egy tehetséggondozó programra jelentkező cigány diák kapcsán beszélt arról, hogy a tehetséggondozás nem szociális program, s a diáknak neki inkább a „Rostás Winnetou-tehetséggondozóba” kellene jelentkeznie. A kijelentést a debreceni Jobbik elfogadhatatlannak minősítette, és belső vizsgálatot indított, amelynek következménye lett a kilépés.