HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Kriza Ákos hadat üzent Soros szervezeteinek

Miskolc polgármestere túltolta a kormánypropagandát: Kriza Ákos hadat üzent Soros szervezeteinek, mert Miskolc nem kér Soros civiljeiből akkor sem, ha a régió beledöglik a nyomorba.

Emléktáblát kapott Puczi Béla marosvásárhelyi roma hős

Mégis emléktáblát kapott az a Puczi Béla, aki a marosvásárhelyi pogrom idején „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!” felkiáltással sietett az erdélyi városban élő magyarok segítségre.

Szakmai elismerés a cigányok helytörténetének kutatásáért

Arany Horgony-díjjal tüntették ki Molnár István Gábor helytörténet-kutatót az újpesti cigányság történetének feltárásában és bemutatásában végzett kiemelkedő tevékenységéért.

A miskolci polgármester: Soros alapítványa nemkívánatos a városban

Kriza Ákos miskolci polgármester nemkívánatosnak minősítette a a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványt a városban.

25 éve ölte meg V. István mezőőr a turai körtetolvajokat

A turai véres délután főszereplői néhány száz méterre élnek egymástól. Egyikük kezében dörgött a puska, másikuk az életéért reszketett – miközben a szeme láttára haltak meg a barátai.

Soros: A gyűlöletkeltés kudarca

A Népszavához eljuttatott cikkében reagált a kormány ellene folyó kampányának fejleményeire Soros György. Az üzletember írását alább teljes terjedelmében közöljük.

Beindul a kiskunmajsai terminátor

Börtönbüntetése után pártelnökként tért vissza a politikába Kolompár Orbán, az OCÖ volt elnöke. Többek között a meggyilkolt amerikai polgárjogi vezetőhöz, Martin Luther Kinghez hasonlítja magát.

Kolompár Orbán a börtönben is politizált

A Népszava szombati számában megjelenő interjúban az Országos Roma Önkormányzat elnöke arról is beszél, hogy – eltérően Farkas Flóriántól – miért nem kért eljárási kegyelmet a köztársasági elnöktől.

Az 'igazgyöngyös' alkalmak jót tesznek az önbecsülésnek

TOLD VALAHA virágzó település volt. Azok az idők azonban elmúltak, a zsákfalu magára maradt, elindult a leszakadás útján.

Párizsig kellett mennie, hogy ne egy roma legyen

Eljutott Párizsba Ötvös Pisti, akit a Pannonhalmi Bencés Gimnázium egyetlen roma diákjaként mutattunk be még az év elején, néhány hónappal az érettségi előtt.

Mikulás nap roma gyerekekkel a tapolcai rendőrkapitányságon

Bűn- és baleset-megelőzési napot tartottak a tapolcai és a sümegi rendőrök a roma származású gyermekek részére.

Tíz év után újra az Arénában a 100 Tagú Cigányzenekar

A kétrészes, közel kétórás koncerten tőlük megszokottan komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak majd.

„Heller Ágnes sem szégyelli magát?” – kérdezi Jobbik-ügyben Setét Jenő

Hosszú interjút adott a Magyar Narancsnak Setét Jenő, amelyben számos kérdést érintettünk a Fidesztől kezdve Farkas Flóriánon át az ellenzéki pártokig.

Ne a szegényeknek és romáknak szánt keretből finanszírozza Brüsszel a migránsokat

Balog Zoltán leszögezte, a bevándorlók integrációját külön keretből kell megoldani, a szegénység felszámolására, a romák megsegítésére fordított összeget pedig szinten kell tartani 2020 után is.

Tíz év után újra az Arénában a 100 Tagú Cigányzenekar

2018. február 25-én 19 órától a Papp László Budapest Sportarénában ad fővárosi évadnyitó koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar.

A Közös Megoldás Magyarországért Mozgalom Nyilatkozata

A Közös Megoldás Magyarországért Mozgalom elhatárolódik minden olyan kezdeményezéstől, vagy felvetéstől, ami a rasszista nézeteket valló Jobbikkal bármilyen együttműködést szorgalmaz.

A Jobbik kizárta a nyilvánosan zsidózó és cigányozó tagját a pártból

Erős Erzsébet a párt nyugdíjas tagozatának alelnöke volt, de antiszemita bejegyzésének már következményei voltak.

Kolompár Orbán: Nem szívesen lennék Farkas Flórián helyében

Börtönbüntetése után visszatér a politikába Kolompár Orbán, aki távol tartaná magát a jobb- és a baloldaltól is.

Farkas Flórián alternatív valósága

A fideszes roma politikus úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a vezetésével létrejött – és botrányba fulladt – Híd a munka világába foglalkoztatási program ügyében még mindig tart a nyomozás.

Járóka Lívia: „A saját erőforrásaiból kell erősödnie Európának”

Jövő júniusban fogadhatja el a megújított romastratégiát az Európai Tanács, Orbán Viktor terjeszti majd elő – mondta a Magyar Hírlapnak a dokumentumot előkészítő Járóka Lívia EP-képviselő

Roma Szakkollégiumi Tanácsot hoz létre a kormány

Roma Szakkollégiumi Tanácsot hoz létre a kormány, a testület 9 tagból fog állni, feladatukat díjazás nélkül látják el. A cél a roma értelmiségi réteg fejlődése.

Ignácz István vezeti ettől a tanévtől a Gandhi Gimnáziumot

Ettől a tanévtől Ignácz István igazgatóhelyettes irányítja a Gandhi Gimnáziumot - írja a bama.hu. Az intézményvezetővel a baranyai online lap interjút is készített.

Farkas Flórián: a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni

A Fidesz melletti erős kampányolással és persze némi sorosozással interjút adott a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, a Lungo Drom elnöke.

Mr. Tíz Százalék - Az elnök kerete után nyomoznak

Jogsértéseket állapítottak meg az ORÖ-nél – tudta meg a Népszava. Az egyik homályos tétel az elnöki keret, amelyből a jelenlegi miniszterelnöki biztos több százmillió forintot osztott szét.

Petíció indítással tér vissza a politikába Kolompár Orbán

Visszatér a politikába az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke, Kolompár Orbán, akit a Kiskunmajsán tartott közgyűlésen újra megerősített pártelnöki pozíciójában az MCF Roma Összefogás Párt.

Valótlanság a sályi részegen gázolt autós bántalmazása a helybéliek szerint

Hazugságnak, a helyi romák, valamint az egész falu rosszindulatú rágalmazásának tartja a Sályi Cigány Önkormányzat elnöke, hogy a hétvégén megakartak volna lincselni egy autóst, aki elütött egy férfit

Újra elindul a parlamenti választásokon az MCP


(archív)

Az országgyűlési választásokat érintő kampányfinanszírozási törvény módosítás ellenére elindul a jövő évi választásokon a Magyarországi Cigánypárt – tudatta a politikai szervezet a RomNet-el.

Átadták az Élet Menete Alapítvány idei díjait


(archív)

Kardos Péter főrabbi, Kiss Anikó, a Szociális Csomagküldő Mozgalom (SzoCsoMa) vezetője és Donászy Judit pedagógus kapta az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díját.

Balog Zoltán „burkolt rasszizmust” sejt a farkasflóriánozás mögött


(archív)

Balog Zoltán szerint Farkas Flórián milliárdos csalásán rugózni "burkolt rasszizmus" is lehet . A Magyar Nemzet tudósítása szerint Balog Zoltán emberi erőforrásminiszter erről beszélt meghallgatásán.

Gazdag cigányokat akart ölni egy gépfegyveres, magyar páros


(archív)

Gazdag cigány embereket akart ölni az ügyészség szerint egy gépfegyveres, magyar páros. A 2015 novemberében elfogott férfiak ellen emberölés előkészülete miatt most emeltek vádat.

JÁRÓKA LÍVIA: ALAKUL A KOALÍCIÓ MELLETTÜNK


(archív)

Interjút adott a Magyar Időknek Járóka Lívia, akit a múlt héten választottak az Európai Parlament (EP) alelnökévé.

Felzárkóztatás helyett masszázs és léleksimogatás


(archív)

Masszázsra és léleksimogató beszélgetésekre költötte Gávavencsellő a felzárkóztatásra szánt uniós forrásokat – tudta meg a Célpont.

Visszaadja Tódor János a Lendvai-díját a Vona-Rangos interjú miatt


(archív)

A Spinoza Színházban jobbikos politikusokkal rendezett beszélgetés elleni tiltakozásként visszaadja az épületben múlt évben átvett Lendvai-díját az ismert újságíró, Tódor János.

A lovári nyelvű miséről is szó lesz a magyar püspökök vatikáni látogatásán


(archív)

A lovári nyelven bemutatott mise kérdéséről, valamint a határon túli magyar boldogoknak és szenteknek a magyarországi kalendárumba való beiktatásáról is szó lesz a MKPK vatikáni látogatásán.

Járóka Líviát választotta egyik alelnökének az Európai Parlament


(archív)

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő személyében történelmének első roma származású alelnökét választotta meg a testület szerdai plenáris ülése.

Járóka Lívia lehet az Európai Parlament új alelnöke


(archív)

Az Eurológus információi szerint, a Fidesz delegációja Járóka Líviát javasolta az Európai Néppárt (EPP) vezetésének az üresen álló alelnöki helyre Pelczné Gáll Ildikó helyett.

Farkas Flórián nyomában a hatóságok


(archív)

Az ügyészség közlése szerint tart a nyomozás a Farkas Flórián vezetésével létrejött, majd felszámolt Híd a munka világába program ügyében. A romaügyi balhék miatt a rendőrség három eljárást folytat.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2017 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Meghalt Esma Redzepova, a cigányzene királynője

 • Író-olvasó találkozót tartottak Újpesten a cigányság történelméről

 • Aranyvasárnap menesztenék az ORÖ elnökét

 • Újabb százmilliós hagyaték a bujkáló Farkas Flóriántól

 • ORÖ: iratlefoglalást tartott a rendőrség a KormányhivatalbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin